خبرگزاری جمهوری اسلامی
۲۱ آبان ۱۴۰۲
انتقاد جهاد اسلامی از بیانیه پایانی نشست سران کشورهای اسلامی
تهران- ایرنا- جنبش جهاد اسلامی فلسطین از بیانیه پایانی نشست سران کشورهای اسلامی که در عربستان سعودی برگزار شد، انتقاد کرد.
به گزارش بامداد یکشنبه ایرنا از خبرگزاری شهاب فلسطین، جنبش جهاد اسلامی اعلام کرد، عبارات «محکومیت»، «تقاضا» و «درخواست» که در بیانیه پایانی نشست سران کشورهای عربی و اسلامی گنجانده شده است، نشان میدهد که گویی این بیانیه توسط نهادی صادر شده که ارتباطی با کشتار مردم فلسطین در غزه و کرانه باختری ندارد.
جهاد اسلامی افزوده است: آنچه در این بیانیه آمده است، نشان میدهد که گویی صادر کنندگان آن کاری جز اظهار محکومیت و درخواست نمیتوانند انجام دهند.
عصر شنبه شرکت کنندگان در اجلاس سران عربی – اسلامی در شهر ریاض در بیانیهای حملات و جنایات جنگی رژیم صهیونیستی علیه مردم غزه را محکوم کرده و خواستار توقف فوری جنگ، شکستن محاصره غزه و ارسال کاروانهای کمکهای بشردوستانه عربی اسلامی و بین المللی به این منطقه شدند.
رهبران کشورهای عربی و اسلامی شرکت کننده در نشست ریاض در بیانیه پایانی خود همچنین بر اهمیت درخواست از دادستان دیوان کیفری بینالمللی برای آغاز تحقیقات فوری درباره جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت توسط رژیم صهیونیستی در سراسر اراضی اشغالی فلسطین از جمله بیتالمقدس شرقی تأکید کردند.
به گزارش ایرنا، نیروهای مقاومت فلسطین روز شنبه ۱۵ مهرماه برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳ عملیات غافلگیر کنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع تل آویو آغاز کردند و رژیم صهیونیستی برای تلافی و جبران شکست خود و توقف عملیات مقاومت، تمام گذرگاههای نوار غزه را بسته و در حال بمباران این منطقه است.
حمایت غرب از رژیم اسرائیل به بهانه دفاع از خود، عملاً چراغ سبز و مجوزی برای این رژیم در ادامه کشتار بیرحمانه کودکان و زنان فلسطینی بوده است.
***
تسنیم
۲۲ آبان ۱۴۰۲
نام کشورهای عربی حامی اسرائیل در جنگ غزه فاش شد
رژیم صهیونیستی در هفتمین روز از جنگ وحشیانه خود علیه نوار غزه اعلام کرد، شماری از کشورهای عربی هم با تلآویو در این جنگ همراه هستند.
به گزارش گروه عبری خبرگزاری تسنیم، شبکه ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی در گزارشی در این رابطه ادعا کرد ۹ کشور عربی همچون سدی در مقابل تلاشهای صورت گرفته برای توقف جنگ علیه نوار غزه ایستادهاند و بیش از یک ماه است که این کار را همچنن ادامه میدهند.
به گفته این رسانه: عربستان سعودی، اردن، مصر، امارات متحده عربی [اعضای جدید بریکس]، بحرین، جیبوتی، مغرب، سودان و موریتانی کشورهایی هستند که اجازه به ثمر نشستن تلاشهای صورت گرفته جهت توقف جنگ را نمیدهند.
این رسانه فاش کرد این کشورها پیشنهاد دیگر کشورهای عربی را برای فشار بر اسرائیل جهت توقف حملاتش به غزه رد کردند.
پیشنهاد مذکور توسط برخی از کشورهای عربی پیش از آغاز به کار نشست سران ریاض ارائه شده و در بر گیرنده بند شدیداللحنی در بیانیه پایانی است که در آن تأکید شده است اجازه بهکارگیری پایگاههای آمریکایی و فرودگاههای عربی را برای کمک به جنگ اسرائیل علیه غزه نخواهند داد. همچنین خواستار اعلام احتمال بهکارگیری برگ برنده نفت و قطع روابط دیپلماتیک و اقتصادی با رژیم اشغالگر را هم شده بودند.
اما این پیشنهاد باعث بروز دو دستگی بین کشورها شد و باعث گردید تا عربستان کلاً نشست اتحادیه عرب را لغو و آن را با نشست کشورهای اسلامی ترکیب کرد و تحت عنوان نشست سران مشترک برای عبور از تبعات بحران آن را برگزار نمود.
این رسانه افزود: با وجود آن که موریتانی هر گونه دخالت خود را در این توطئه رد میکند اما کشورهای دیگر در مقابل این اتهام سکوت اختیار کردهاند.
گفتنی است بنیامین نتانیاهو در نطق اخیر خود ضمن ستایش از رهبران برخی از کشورهای عربی متحد با تلآیو سخنان انتقادی بعضی از این رهبران را در این نشست نیز به عنوان اقداماتی از ترس موقعیت و جایگاه و نیز آینده نظامهایشان تفسیر کرد.
***
۱۰مهر
۲۲ آبان ۱۴۰۲
دستاورد اجلاس سران کشورهای اسلامی
این اجلاس اضطراری، که با شرکت سران ۵۷ کشور اسلامی و عربی در روز شنبه ۲۰ آبان در ریاض برگزار شد، پس از سالها شاهد حضور رؤسای طراز اول کشورهایی مانند مصر و ایران در کنار هم بود.
این گردهمایی در عین حال که رویدادی پراهمیت در چالشهای اخیر منطقه [کدام چالش؟] در برابر اتحاد کشورهای غربی و ایالات متحده با دولت اسرائیل بود، اما بهدلیل رویکردهای مختلف شرکتکنندگان و سیاست محافظهکارانه بسیاری از رهبران کشورهای عربی، دستاورد عملی و ثمربخشی جهت پایان دادن به جنایات مکرر اسرائیل در غزه و دفاع از جان و حق حاکمیت مردم فلسطین نداشت.
فضای حاکم بر این اجلاس امید چندانی هم برای عملی شدن راهکار دهگانه ابراهیم رئیسی، رئیسجمهور ایران، ایجاد نکرد. ابراهیم رئیسی، که در سخنان خود بر نقش فائقه آمریکا در سوخترسانی به ماشین جنگی اسرائیل تأکید ورزید و آمریکا را همپای دولت اسرائیل در برپایی جهنم غزه مسؤول شناخت، در چه باید کرد خود بر ده نکته انگشت گذاشت. این ده نکته عبارت بودند از:
– اقدام فوری جهت توقف کشتار مردم غزه و پایان دادن به حملات کور علیه غیرنظامیان، بهویژه حمله به بیمارستانها، مدارس و اردوگاهها و مراکز امداد رسانی.
– رفع کامل محاصرۀ انسانی غزه و بازگشایی فوری و بدون قید و شرط گذرگاه «رفح» برای امداد رسانی و ورود غذا و دارو و کمکهای بشردوستانه به غزه.
– خروج فوری نظامی رژیم صهیونیستی از غزه با تأکید بر این که زمین و حکومت غزه متعلق به فلسطینیان و حاکمیت منتخب مردم فلسطین بوده و هست.
– قطع هرگونه ارتباط سیاسی و اقتصادی با رژیم صهیونیستی توسط کشورهای اسلامی.
– شناختن ارتش رژیم متجاوز و اشغالگر بهعنوان یک سازمان تروریستی توسط دولتهای اسلامی.
– تشکیل یک دادگاه بینالمللی برای تعقیب و مجازات سران جنایتکار صهیونیست و آمریکا.
– تأسیس یک صندوق ویژه برای بازسازی فوری غزه با تقبل کشورهای اسلامی در این اجلاس.
ـ اعزام کاروانهای حامل کمکهای انساندوستانه به مردم فلسطین از کشورهای مختلف اسلامی .
– نامگذاری روز جنایت صهیونیستها و بمباران بیمارستان «المعمدانی» بهعنوان روز نسلکشی و جنایت علیه بشریت.
– تسلیح مردم فلسطین جهت کمک به آنها در مبارزه با اشغالگر جنگافروز در صورت تداوم جنایات جنگی رژیم صهیونیستی و تداوم مدیریت آمریکایی در این جنگ نابرابر.
از مجموعه پیشنهادات ارائه شده به این اجلاس، قطع فوری جنگ در غزه، ارسال کمکهای بشردوستانه، ممانعت از جابهجایی حدود یک و نیم میلیون فلسطینی از شمال نوار غزه به جنوب آن، صدور قطعنامهای از سوی شورای امنیت سازمان ملل متحد برای جلوگیری از تخریب بیمارستانها، و درخواست از دادستان دیوان کیفری بینالمللی برای آغاز تحقیقات فوری در بارۀ جنایات جنگی و جنایات علیه بشریت توسط اسرائیل، پذیرفته و در بیانیۀ پایانی قید شد.
اما ادامه جنایات جنگی در غزه توسط اسرائیل بیانگر این واقعیت هولناک است که بهدلیل روابط دوستانه آشکار و پنهان سران کشورهای عربی با دولتهای آمریکا و اسرائیل، و نبود اهرمهای اجرایی مفاد این بیانیه، چشماندازی جز کشتار کودکان و سالخوردگان زن و مرد در کشتارگاه غزه وجود ندارد.
بهقول سید حسن نصرالله، رهبر حزبالله لبنان، تنها نبرد هوشمندانه فرسایشی توسط جبههه مقاومت فلسطین در میدان است که سرنوشت دو ملت را تعیین خواهد کرد.