دولت بهار

۳ آبان ۱۴۰۱

روسیه موضوع خرید پهپاد را رسانه‌ای کرد تا سیاست خارجی ایران را گروگان بگیرد!

 

به گزارش دولت بهار، حسین علایی گفت: روسیه از ابتدای حمله به اوکرایین به دنبال کشاندن پای ایران به آن جنگ بود، تا هم تنها نماند و هم فشارهای تحریم بر ایران افزوده شود و هم خیالش از حل شدن مسئله هسته‌ای ایران راحت شود و هم سیاست خارجی ایران را به گروگان بگیرد و هم بتواند رفتار مستقل ایران را به نوعی مهار کند. شاید به همین دلیل باشد که روسیه موضوع خرید پهپاد از ایران را رسانه‌ای کرد و به طور مرتب بر آن دمید و برای آن تبلیغ کرد، این در حالی است که موضع رسمی وزارت امور خارجه ایران عدم پشتیبانی تسلیحاتی از طرفین جنگ و حفظ موضع بی‌طرفی و تلاش برای خاتمه یافتن جنگ است.

***

خبر

۲ اردیبهشت ۱۳۸۹

سردار حسین علایی: دولت قرقیزستان را روسیه با چراغ سبز آمریکا سرنگون کرد

 

دکتر حسین علایی تحلیل‌گر مسائل سیاسی و رئیس اسبق ستاد مشترک سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور در کافه خبر به پرسش‌های خبرنگاران خبر و دیگر میهمانان حاضر درباره مسائل منطقه پاسخ گفت. بخش نخست این پرسش و پاسخ بدین شرح است.

حوادث اخیر قرقیزستان بحثی را موجب شد مبنی بر اینکه آیا اساساً ارتباطی بین اضمحلال دولت باقی‌اف با آمریکا دیده می‌شود . یعنی می‌توان نتیجه گرفت که دولت باقی‌اف چون مورد حمایت امریکا بود، سرنگون شد؟
دولت قرقیزستان را روسیه سرنگون کرد . درست است که مردم به خیابان‌ها ریختند ولی روسیه پشت ماجرای جابجایی قدرت در قرقیزستان بود. اولین دولتی که دولت جدید را به رسمیت شناخت روسیه بود . دولت موقت فعلی هم اولین نمایندگان اعزامی خود به یک کشور خارجی را به روسیه اعزام کرد. اگر حمایت خارجی‌ها از دولت‌ها بد است و دولت قبلی را آمریکایی‌ها روی کار آورده بودند، دولت فعلی را هم روس‌ها روی کار آوردند و این اقدام هم غیرقابل قبول است.

البته معمولاً زمینه‌های داخلی وجود دارد و از این زمینه‌ها قدرت‌ها استفاده می‌کنند. در کل من فکر می‌کنم دلایل سرنگونی دولت قبلی فراتر از وابستگی آن به آمریکا بود. اولین مساله این است که از زمان روی کارآمدن اوباما بین روسیه و امریکا تفاهم‌هایی بعمل آمد و بر اساس توافقات پشت پرده آمریکایی‌ها پذیرفتند تا برای همراهی روس‌ها با خود در حوزه نفوذ سیاسی سابق شوروی بپذیرند روس‌ها برخی نفوذها را داشته باشند . آمریکائی‌ها این را پذیرفتند بر این اساس سال گذشته آمریکائی‌ها با دولت سابق توافق کردند که پایگاه نظامی ماناس را جمع کنند . این پایگاه برای دولت قرقیزستان درآمد داشت ولی روس‌ها وارد عمل شدند و پذیرفتند تا تمام تعهدات پایگاه نظامی ماناس از طریق پایگاه‌های نظامی روسیه انجام شود.

در واقع می‌توان نتیجه گرفت که سقوط دولت قرقیزستان یک نوع توافق از پیش تعیین شده بود؟
نه! توافق از پیش تعیین شده نبود ولی یک توافق کلان بین روسیه و آمریکا انجام گرفت به این عنوان که آمریکا در حوزه نفوذ روسیه در جمهوری‌های سابق به لحاظ سیاسی وارد نشود . بدنبال این توافق چند اتفاق افتاد یکی این‌که آمریکا با دولت سابق قرقیزستان به توافق رسید که پایگاه نظامی ماناس را جمع کند. از طرف دیگر آمریکا حاضر شد استقرار سامانه سپر موشکی این کشور در لهستان و جمهوری چک را متوقف کند. بنابراین روس‌ها که خط قرمز ایشان با آمریکا مساله سپر موشکی بود راحت‌تر وارد تعامل با آمریکا شدند. مساله سوم بحث هسته‌ای است.چند روز اوباما و مدودف در چک حاضر شدند و پیمان استارت سابق را تجدید کرد با این تفاوت که در پیمان جدید بر معاهدات دو کشور در منع تولید کلاهک‌های هسته‌ای بیش‌تر از گذشته تاکید شده است. بنابراین آمریکا پذیرفت که در حوزه کشورهای شوروی سابق فعال نباشد و روس‌ها در این کشورها فعال شدند.

نکته دیگر در مورد دولت سابق قرقیزستان این است که در درون این دولت اختلافاتی بروز کرده بود که این اختلافات در راس موجب شد که مردم بتوانند بدون مواجه با سرکوب شدید در خیابان‌ها بمانند ولی دولت باقی‌اف چون احساس می‌کرد اتفاقاتی در پشت پرده افتاده است ترجیح داد مقابله با مردم را ادامه ندهد.بر همین اساس چهره‌هایی مثل خانم اوتانبایا که در دولت قبلی نیز بعضاً مناصب بالایی داشتند، زود به این نتیجه رسیدند که بگذارند شرایط سیاسی طبیعی که رخ می‌دهد به نتیجه برسد. بنابراین پشت سر حرکت قبلی آمریکایی‌ها بودند و پشت سر حرکت جدید قرقیزستان روس ها هستند. روس‌ها در مقابل در برخی مسائل مانند پرونده هسته‌ای ایران با آمریکایی‌ها همراهی می کنند. مثلاً در قعط‌نامه فعلی روس‌ها هیچ مشکلی ندارند.

این چینی‌ها هستند که با آمریکا چانه‌زنی می‌کنند. سر مساله سپر موشکی بسیاری از مسائل روس‌ها در قبال ایران حل شد و امتیازاتی که می‌خواستند را از محل پرونده هسته‌ای ایران گرفتند و مساله هسته‌ای ایران را هم به همین صورت باقی گذاشتند . یعنی نه نیروگاه بوشهر را در زمان مقرر راه انداختند و نه موشک های s۳۰۰ را در اختیار ایران گذاشتند و نه در گروه ۱+۵ مواضعی که ایران انتظار داشت را اتخاذ کردند. بنابراین در حوزه سیاسی تغییراتی در منطقه رخ داده است که حاصل آنرا آرام آرام دیده‌ایم و من معتقدم این فرایند ادامه یافته و ما شاهد حوادث مشابه قرقیزستان هم خواهیم بود.

بنابراین می شود ادعا کرد که اگر آمریکائی‌ها می‌خواستند انقلاب‌های رنگی حفظ شود می‌توانستند؟
این مساله قابل بحث است . ولی اگر آمریکایی‌ها همراهی نمی‌کردند شاید مثلاً وقایع قرقیزستان به این سرعت رخ نمی‌داد.

اگر مبنا را این بده بستان سیاسی بین روسیه و آمریکا تلقی کنیم. آیا آمریکا به همان اندازه امتیازی که در موضوع سپر موشکی یا مسائل کشورهای شوروی سابق به روسیه داده است، توانسته امتیاز بگیرد؟
آمریکا روسیه را مدیریت می‌کند . بحث امتیازگیری ثانوی است

یعنی این ادعا که مدودف و پوتین بعنوان مغز متفکر روسیه جدید رویای این را در سر دارند که این کشور را به سمت احیای جایگاه سابق خود سوق دهند، را رد می‌کنید؟
نه. آن‌ها این رویا را در سر می‌پرورانند و می‌خواهند اقتدار سابق روسیه را بر گردانند ولی این اقتدار سابق را در حوزه مسائل آمریکا دنبال می‌کنند. آمریکا در خاورمیانه و قفقاز به شدت درگیر است بنابراین آمریکایی‌ها در شرایطی قرار گرفتند که نیاز دارند در بعضی جاها روس‌ها با آن‌ها همکاری کنند.پوتین از این فرصت‌ها در راستای منافع روسیه استفاده می‌کند . یعنی روسیه از دیپلماسی و تعامل فعال بهره می‌برد. البته آمریکا هم به گونه‌ای برنامه ریزی کرده است که روسیه در دوره آینده مدیریت شود . یعنی آمریکایی ها به هیچوجه اجا‌زه نخواهند داد روسیه به شوروی سابق تبدیل شود. آمریکایی‌ها تمایل دارند روس‌ها به قدرت منطقه‌ای قابل توجه تبدیل شوند تا از طریق آن‌ها بتوانند برخی مسائل منطقه‌ای خود را حل کنند.

آمریکا به خواسته‌های خود از این مراوده رسیده است؟
بله. مساله آمریکا خاورمیانه است. و در خاورمیانه چند مساله دارند . یکی بحث تروریسم است که آن‌ها معتقدند در افغانستان و عراق است. مساله دوم آمریکائی‌ها تشکیل یک نظم جدید در کشورهای منطقه از خاورمیانه تا هندوستان است و بحث مدیریت ایران برای آمریکا مهم است . بنظر می‌رسد آمریکا بدنبال مدیریت و مهار ایران است. این‌که در ایران تغییرات ایجاد شود آرزوی آمریکاست، اما آمریکایی‌ها احساس می‌کنند چنین موقعیتی را ندارند بنابراین مدیریت و مهار ایران را در دستور کار خود قرار داده اند. مدیریت ایراین الان از طریق پرونده هسته‌ای انجام می‌شود . یعنی آمریکا به این بهانه سعی در مهار ایران دارد. برای رسیدن به این مقصود باید رای ۵ عضو شورای امنیت سازمان ملل را بدست بیاورد . از این ۵ عضو روسیه و چین چندان با آمریکا همراه نبودند . روسیه به دلیل مسائل سیاسی و چین بدلیل مسائل اقتصادی منافع خود را در پیش گرفته بودند. آمریکا مسائل سیاسی روسیه را تا حدودی تامین کرده و توانسته است این کشور را با خود همراه کند. در مورد چین عمدتاً مساله چین در حوزه انرژی است که آمریکایی‌ها بدنبال جایگزین کردن نفت کشورهای منطقه بجای نفت ایران برای چین هستند.

***

عدالت: سردار حسین علایی هم به مشروطه (مشروعه) خود رسید!

 

خبرگزاری فارس

١۹ آذر ١٣۹٢

با حکم مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری؛علایی مدیرعامل هواپیمایی آسمان شد

 

حسین علایی با حکم مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری مدیرعامل هواپیمایی آسمان شد.

یک منبع آگاه در صندوق بازنشستگی کشوری در گفت‌وگو با خبرنگار اجتماعی فارس اظهار داشت: با حکم ایراندخت عطاریان مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری سردار حسین علایی مدیرعامل شرکت خدمات هوایی آسمان شد.

این منبع آگاه عنوان کرد که عطاریان مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری تجربیات کافی در حوزه حمل و نقل هوایی را به عنوان شاخصهای انتخاب علایی مد نظر قرار داده است.

پیوند کوتاه: https://tinyurl.com/42fz54jd