بارکدها (barcodeha.ir)
منظور از واژه رمزینه واکنش سریع چیست؟
رمزینه واکنش سریع واژه بومیسازی شده برای QR-Code یا Quick Response Code بوده که در آن رمزینه معادل فارسی بارکد است.
تعریف
QR-Code یک رمزینه (بارکُد) رمز دار دو بعدی با ساختار ماتریسی می باشد که به منظور رمز گشایی محتویات آن با سرعت زیاد طراحی شده است. این رمزینه دربردارندهی چیدمانی از چهارگوشهای (نقطههای) سیاه بر روی زمینه سپید است. این نقطهها بر اساس الگوی استاندارد (ISO/IEC 18004:2006) ایجاد می شوند و میتواند حاوی: نوشته، نشانی وب، شماره تلفن، یا دادهی دیگری باشد.
تاریخچه
QR-code درسال ۱۹۹۴ بوسیله شرکت Denso Wave که از شرکت های زیر مجموعه تویوتای ژاپن است، ابداع و به منظور ردیابی قطعات در صنایع تولید خودرو مورد استفاده واقع شد، این رمزینهها در ژاپن بسیار فراگیر بوده و بیشترین کاربرد را میان بارکدهای دوبُعدی دارد.
کاربردها این نوع رمزینهها (QR-codes) که در ابتدا با هدف استفاده در تولید تجهیزات صنعتی ابداع شد، امروزه کاربردهای گستردهای پیدا کردهاند، که از مهمترین دلایل آن: اطلاعات زیادی است که QR کدها قادرند در خود ذخیره کنند به طوری که یک QR کد قادر است تا ۷۰۸۹ رقم عددی را در خود نگهداری نماید، همچنین به واسطه پیشرفت سالهای اخیر در صنعت تلفنهای همراه، قابلیت خواندن (اسکن) و انتقال اطلاعات گوناگون نهفته در این رمزینهها، توسط دوربین تلفنهای همراهی که دارای نرم افزار خواندن کد (Reader Code) باشند، برای همگان به راحتی فراهم شده است. رمزینه پاسخ سریع (QR-code) هم اکنون در مفهومی بسیار وسیعتر در اروپا و آسیای شرقی مورد استفاده قرار میگیرد، در روزنامهها کاربرد فراوان پیدا کرده و در تبلیغات، شرکتها رمزینه واکنش سریع (QR-Code) خود را در روزنامه بچاپ میرسانند که حاوی اطلاعات خودشان است. در بعضی از شهرهای اروپایی برای دادن اطلاعات مختلف به گردشگران از این کدها استفاده میشود. به طور کلی این رمزینهها میتوانند در مجلات، تابلوها، اتوبوسها، کارتهای بازرگانی و یا در هر چیزی که کاربران آن نیاز به اطلاعات دارند (حتی روی باطری تلفن همراه یا لپ تاپ)، استفاده شوند.
استفاده در گوشیهای تلفن همراه و تبلتها
میتوان گفت که گستردهترین کاربرد رمزینه واکنش سریع بخصوص برای عموم مردم، استفاده و بهرهبرداری از اطلاعات رمز شده در آن با استفاده از تلفنهای همراه است. در واقع رمزینه واکنش سریع (QR-code) بارکدهایی سادهاند که میتوانند عملیات زیادی در گوشیهای موبایل انجام دهند. این رمزینهها میتوانند برای تغییر اطلاعات مخاطبان، اجرای یک لینک وب، باز کردن یک برنامه، یا حتی شماره گرفتن مورد استفاده قرار گیرند. همچنین با گوشی اندرویدی، میتوان به راحتی از مارکتهای اندروید، بازیها و نرم افزارهای مورد نیاز را خریداری یا بارگذاری نمود.کاربران تلفنهای همراهی که دستگاهشان مجهز به نرم افزار کد خوان است، میتوانند «رمزینه پاسخ سریع» را در هر جایی که باشد (روی کاغذ روزنامه، نمایشگر رایانه و یا روی بدنه اتوبوس!) اسکن کنند تا اطلاعات ذخیره شده در آن که میتواند شامل: قیمت و اطلاعات مربوط به یک کالا، شماره تلفن، پیامک و یا هر متنی است، مشاهده نمایند؛ یک صفحهی وب را بدون نیاز به تایپ آن، بر روی تلفن همراه را باز کنند. این عمل اتصال از دنیای فیزیکی به دنیای دیجیتال، به نام «هاردلینک» یا «مجازی کردن دنیای فیزیکی» گفته میشود.
دریافت اطلاعات ذخیره شده در QR-codeها بوسیله گوشی تلفن همراه
برای خواندن (اسکن) این کدها، گوشی (تلفن همراه) یا تبلت شما میبایست به موارد زیر مجهز باشد:
دوربین با قدرت تفکیک مناسب
نرم افزار رمزینه خوان (بارکد خوان)
توجه: رمزینههای واکنش سریع ظرفیت بالایی جهت ذخیره اطلاعات دارند اما رمز گشایی و بازیابی اطلاعات موجود در آنها بستگی مستقیم به قدرت پردازش و نوع سیستم عامل تلفن همراه داشته و ممکن در برخی موارد هنگام اسکن کدهای حاوی اطلاعات زیاد، گوشی توانایی خواندن آن را نداشته باشد.
جهت دریافت کامل اطلاعات یک کد، توجه به نکات زیر ضروری است :
قدرت پردازش، سیستم عامل و قدرت لنز گوشی تلفن همراه
کیفیت تصویری و حجم اطلاعات موجود در کد
زاویه (دوری و نزدیکی) عکس برداری (اسکن) از کد
بارکد طبق استاندارد تولید شده باشد
بنابراین عدم دریافت اطلاعات از یک کد صرفا به منزله مخدوش بودن آن نیست. (لازم به ذکر است که از این کدها در هر جهت چرخشی میتوان دادهها را استخراج کرد.)
پیوند کوتاه: https://tinyurl.com/5n859mbf