در اوت ۱۹۴۵ ایالات متحده به بزرگ‌ترین حمله تروریستی در تاریخ دست زد: بر روی دو شهر ژاپنی هیروشیما و ناگازاکی بمب اتمی انداخت. بشریت متمدن و مترقی از بمباران ددمنشانه‌ای که هزاران نفر را کشت تکان خورد. رهبری خونخوار ایالات متحده ژوزف استالین را به اتخاذ تنها تصمیم درست یعنی از بین بردن انحصار ایالات متحده بر سلاح‌های اتمی مجبور ساخت. هیچ کشوری در جهان بغیر از اتحاد شوروی قادر نبوده است با سلاح‌های بازدارنده و تلافی‌جویانه با نقشه‌های آدمخوارانه ایالات متحده علیه کشور ما و در واقع علیه کل جهان مقابله نماید. بعد از شکست دادن فاشیسم هیتلری در سال ۱۹۴۵ این دومین شاهکار بزرگ تاریخی مردم شوروی، حزب کمونیست اتحاد شوروی (بلشویک) و شخص استالین است.

 

تارنگاشت عدالت – بایگانی دورۀ دوم

منبع: روسیه شوروی امروز
نویسنده: یوری ایزییومف
۶ اوت ۲۰۱۳

 سلاح‌های اتمی استالین هنوز از ما حفاظت می‌کند

 

در اوت ۱۹۴۵ ایالات متحده به بزرگ‌ترین حمله تروریستی در تاریخ دست زد: بر روی دو شهر ژاپنی هیروشیما و ناگازاکی بمب اتمی انداخت. بشریت متمدن و مترقی از بمباران ددمنشانه‌ای که هزاران نفر را کشت تکان خورد.

رهبری خونخوار ایالات متحده ژوزف استالین را به اتخاذ تنها تصمیم درست یعنی از بین بردن انحصار ایالات متحده بر سلاح‌های اتمی مجبور ساخت. در ۲۰ و ۳۰ اوت «شورای کمیسارهای مردم» اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی نهادهای دولتی ویژه‌ای را ایجاد کرد: کمیته ویژه برای اورانیوم به ریاست لاورنتی پاولویچ بریا، و با معاونت ب.ال وانیکف تشکیل گردید و ایگور کورچاتوف بریاست آزمایشگاه منصوب شد. نیروهای کشور جنگ‌زده وظیفه سرنوشت‌سازی را عهده‌دار شدند.

استالین دانشمندان، فیزیکدانان، پیشقراولان اطلاعات خارجی «اداره اصلی اطلاعات»، وزارت کشور اتحاد شوروی و ارتش سرخ، و همچنین کل مجتمع اقتصادی اتحاد شوروی را دور تصمیم خود بسیج نمود.

کل کشور بطور سیستماتیک برای حفاظت از اولین کشور سوسیالیستی و به نام صلح جهانی، صنعت اتمی و بمب اتمی اتحاد شوروی را آفرید.

نخستین بمب اتمی شوروی تولید شد و در ۲۹ اوت ۱۹۴۹‌با موفقیت در سمیپالاتینسکی در قزاقستان آزمایش شد.

در ساعت ۴ بوقت محلی در ۲۹ اوت، تندر یک انفجار عظیم و نور کورکننده که در جهان و میان مردم شوروی به «درخشنده‌تر از هزار خورشید» معروف شد، به انحصار امپریالیست‌های ایالات متحده بر سلاح‌های اتمی پایان داد، اتحاد شوروی اکنون برای مهار نقشه‌های تجاوزگرانه آن‌ها هر چه که می‌خواست داشت. بمب‌های ما تحت رهبری شخص ژوزف استالین آفریده شد.

اهمیت دستاورهای مردم شوروی را هیچ‌کس بهتر از اسلاوسکی، وزیر «تولید ماشین‌های متوسط»  اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی بیان نکرده است: «دفاع از کشور ما و بخش مترقی جهان و اردوگاه سوسیالیستی بر قدرت اتمی ما استوار است. آمریکایی‌ها یک جنگ اتمی را شروع نخواهند کرد، زیرا با تأسیسات و زیردریایی‌های ما پس از ۲۰ دقیقه خود آن‌ها نابود خواهند شد.»

چه کسانی این قدرت را آفریدند؟
فهرست دریافت‌کنندگان مدال نام ۸۴۰ فیزیکدان، مأمور اطلاعاتی، نظامی، کارگران ساختمانی، کارکنان وزارت کشور، روسای ساختمان تأسیسات اتمی عمده، دو شرکت بزرگ معدن را شامل می‌شد. به ۳۳ نفر «مدال قهرمان کار سوسیالیستی» اعطاء شد.

در میان آن‌ها دانشمندانی مانند کورچاتف، خاریتون، زلدوویچ، فلیرف، خلوپینا بوچوار، طراحانی مانند دولژال، اسپریتس، مسئولین صنعت اتمی شوروی مانند  وانگبف، زاونیاگین، پروخین، اسلاوسکی قرار داشتند. به تعدادی از دانشمندان آلمانی که پس از جنگ جذب کار بر روی موضوع اورانیوم شده بودند مدال اعطاء شد.

بعنوان مثال، در سال ۱۹۵۱بخاطر کمک علمی و فنی آن‌ها به توسعه جداسازی ایزوتوپ‌های اورانیوم  در آزمایشگاه «الف» در شهر سوخومی طی سال‌های ۱۹۵۴-۱۹۴۵،  به پرفسور ریهل مدال قهرمان کار سوسیالیستی، و به هرتز فیزیکدان معروف آلمانی «جایزه دولتی اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی» اعطاء شد. همه قهرمان کار سوسیالستی بودند و علاوه بر این، جایزه دولتی استالین نیز دریافت کردند.

برجسته‌ترین آن‌ها مانند کورچاتوف علاوه بر مدال‌های درجه اول، از دولت اتحاد جماهیر شوروی سوسیالیستی هدایی مانند باغ و خودرو زد.آ.اس-۱۱۰ دریافت کردند.

خورچاتوف در بحث از فهرست دریافت‌کنندگان مدال‌ها توجه را به نام افسران اطلاعات خارجی جلب کرد.

به اصرار او به گورسکی، کواسنیکف، فکلیسف مدال لنین و به بارکووسکی، سیمیونف مدال پرچم سرخ کار اعطاء شد.

مجموعاً ۲۶۰ «نشان لنین»، ۴۹۶ «نشان پرچم سرخ کار»، ۵۲ «مدال افتخار» اعطاء شد.

فراموش نکنیم که حتا چرچیل در اوت ۱۹۴۵ در جریان جنگ ایالات متحده با ژاپن از ترومن و [کلمنت] اتلی [نخست‌وزیر انگلیس از حزب کارگر] خواست هیروشیما و مسکو را بمباران اتمی کنند. امکانات نامحدود ابر-سلاح صاحبان آن‌را سرمست کرده بود.

نتیجتاً، دقیقاً سه ماه پس از تعهدات متحدین، قول لفظی و بسلامتی نوشیدن آن‌ها در پوتسدام برای تلاش مشترک در جهت حفظ صلح در کره زمین، واشنگتن نقشه‌ای طرح کرد که براساس آن ایالات متحده و بریتانیا ۲۰ شهر شوروی را هدف بمباران اتمی قرار خواهند داد.

این فهرست شامل مسکو، گورکی، کوبیشف، سِوردلوفسک، نووسیبرسک، امسک، ساراتوف، قازان، لنینگراد، باکو، تاشکند، چلیابینسک، نیژنی تاگیل، ماگنیتوگورسک، پرم، تفلیس، نووکوزنتسک، گروزنی، ایرکوتسک، و یاروسلاول می‌شد.

عصر اتمی با همه پیامدهای آن برای کل بشریت متمدن کره زمین چنین آغاز شد.

هیچ کشوری در جهان بغیر از اتحاد شوروی قادر نبوده است با سلاح‌های بازدارنده و تلافی‌جویانه با نقشه‌های آدمخوارانه ایالات متحده علیه کشور ما و در واقع علیه کل جهان مقابله نماید.

بعد از شکست دادن فاشیسم هیتلری در سال ۱۹۴۵ این دومین شاهکار بزرگ تاریخی مردم شوروی، حزب کمونیست اتحاد شوروی (بلشویک) و شخص استالین است.

————————–
عدالت: برای اطلاعات بیش‌تر درباره تاریخچه شکل‌گیری صنابع اتمی اتحاد شوروی و نقش آن در تأمین صلج جهانی و کاربرد آن برای مقاصد غیرنظامی به «رساله پیرامون سلاح‌های اتمی و زیرساخت اتمی اتحاد شوروی» در نشانی زیر مراجعه نمایید:

http://www.partnershipforglobalsecurity-archive.org/Documents/history-manuscript_eng.pdf