تارنگاشت عدالت – دورۀ سوم
منبع: بنیاد فرهنگ استراتژیک
۱۷ نوامبر ۲۰۲۱
شورای امنیت ارمنستان از سازمان پیمان امنیت جمعی درخواست کمک کرد
نبردهای محلی با استفاده از توپخانه در مرز آذربایجان – ارمنستان در جریان است
تجاوز در بخش شرقی مرز ارمنستان – آذربایجان که در ۱۴ نوامبر آغاز شد ادامه دارد.
به گفته دایره مطبوعاتی وزارت دفاع ارمنستان: «حدود ساعت ۱۳ روز سهشنبه ۱۶ نوامبر، واحدهای نیروهای مسلح آذربایجان تحریک دیگری را در جهت مرز شرقی جمهوری ارمنستان آغاز کرده، به مواضع ارمنستان شلیک کردند. دشمن از توپخانه، خودروهای زرهی، آتشبار با کالیبرهای مختلف استفاده میکند. واحدهای نیروهای مسلح ارمنستان برای جلوگیری از پیشروی دشمن عملیات متقابل انجام دادند.»
آرمن گریگوریان، دبیر شورای امنیت ارمنستان در ارتباط با رویدادها در مرز ارمنستان – آذربایجان در تلویزیون دولتی صحبت کرد و از فدراسیون روسیه خواست از کشور حفاظت کند.
گریگوریان گفت: «از آنجا که به قلمرو حاکمیت ارمنستان حمله صورت گرفت، ما در چهارچوب پیمان دوجانبه ۱۹۹۷ و در راستای منطق تعهدات متقابل، برای حفاظت از تمامیت ارضی ارمنستان از روسیه درخواست کمک میکنیم. ما انتظار داریم که فدراسیون روسیه برای احیای تمامیت ارضی ما کمک کند»، و اشاره کرد که اظهارات شفاهی او بر طبق همه قوانین و مقرات برای بکار انداختن سازوکارهای سازمان پیمان امنیت جمعی، برای حفاظت از تمامیت ارضی کشورهای عضو به نگارش در خواد آمد..
به گفته او، بحران موجود فقط با کمک روسیه میتواند حل شود.
وزارت امور خارجه جمهوری ارمنستان با انتشار بیانیهای حمله آذربایجان را ادامه سیاست مستمر آذربایجان برای اشغال اراضی ارمنستان دانست.
بیانیه وزارت امور خارجه ارمنستان میگوید: «عملیات تهاجمی طرف آذربایجانی منجر به تلفات انسانی شد. این حمله اخیر در ادامه سیاست سرکوبگرانه طرف آذربایجانی برای اشغال اراضی جمهوری ارمنستان است که از ۱۲ مه سال جاری با نفوذ نیروهای مسلح آذربایجان به مناطق سیونیک و گغارکونیک آغاز شد. آذربایجان با این اقدامات بیانیه سه جانبه ۹ نوامبر را نقض میکند، زیرا طرف آذربایجانی از مناطقی که در نتیجه اجرای این بیانیه به آذربایجان منتقل شده است جمهوری ارمنستان را مورد حمله قرار میدهد.»
وزارت امور خارجه یادآور شد که ارمنستان طبق منشور سازمان ملل حق دارد از هر طريق ممکن تهاجم نظامی علیه تمامیت ارضی و حاکمیت خود را دفع کند.
در عینحال، نبردهای محلی در مرز ارمنستان – آذربایجان ادامه دارد، اطلاعاتی درباره نخستین تلفات نبرد موجود است.
وزارت امور خارجه ارمنستان گزارش داد: «در ساعت ۱۷ وضعیت در منطقه مرزی شرقی جمهوری ارمنستان، جایی که امروز تهاجم نیروهای مسلح آذربایجان آغاز شد، همچنان به شدت متشنج است. از شدت نبردها کاسته نشده است. دشمن همچنان به استفاده از توپخانه، خودروهای زرهی و آتشبار با کالیبرهای مختلف ادامه میدهد. اطلاعات مجروحان و زخمیها از سوی طرف ارمنی گزارش میشود. در حالحاضر حدود چهار مجروح به طور قطع مشخص شدهاند.»
https://www.fondsk.ru/news/2021/11/17/sovbez-armenii-obraschaetsja-za-pomoschu-k-odkb-54920.html
***
سایت فرقه دمکرات آذربایجان
۱۰ نوامبر ۲۰۲۱
جمهوری آذربایجان سالگرد پیروزی جنگ قره باغ را جشن گرفت
مردم جمهوری آذربایجان روز ۸ نوامبر را بعنوان روز پیروزی (ظفر) در سراسر جمهوری بویژه در شهر باکو و شهر آزاد شده شوشا جشن گرفتند. یک سال پیش جمهوری آذربایجان موفق شد بخش بزرگی از منطقه قره باغ را که سی سال در اشغال ارمنستان بود آزاد کند. در یک سال گذشته پاک سازی از مین و مواد انفجاری و بازسازی شهرها، روستاها، جاده ها و … تخریب شده در دستور کار مسئولین این کشور قرارگرفته است.
به گزارش خبرگزاریهای محلی روند بازسازی اراضی آزادشده با سرعت ادامه دارد. طبق همین اخبار چندی پیش فرودگاه بینالمللی شهر فضولی به عنوان نخستین پروژه بزرگ در این منطقه افتتاح شد.
کلنگ احداث فرودگاه بینالمللی فضولی ۱۴ ژانویه سال جاری توسط الهام علیاف رئیس جمهور آذربایجان بر زمین زده شد و این پروژه بزرگ طی تنها ۸ ماه ساخته شد.
فرودگاه بینالمللی فضولی ۲۶ اکتبر با حضور الهام علیاف و رجب طیب اردوغان روسای جمهوری آذربایجان و ترکیه افتتاح شد. هم اکنون عملیات ساخت فرودگاه های زنگیلان و لاچین نیز ادامه دارد
اضافه بر آن دهها پروژه عمرانی مانند ساخت جادهها، بیمارستان و شهرهای و روستاهای هوشمند در مناطق آزاد شده درحال اجرا است.
از سوی دیگر دولت آذربایجان روند بازگشت آوارگان جنگی که طی اشغال وطن خود در دهه ۹۰ میلادی از شهرها و روستاهای خود رانده شده بودند را با جدیت آغاز کرده است.
در بودجه سال ۲۰۲۱ میلادی دولت آذربایجان ۲٫۲میلیارد مانات (۱٫۲۹میلیارد دلار) به منظور بازسازی اراضی آزاد شده از اشغال در نظر گرفته است.
این کشور در نظر دارد در نخستین مرحله شهر آغدام که از آن به عنوان «هیروشیمای قفقاز» یاد میشود را بازسازی کند. پیشبینی میشود با اتمام روند بازسازی آغدام طی سه سال آتی بیش از ۵۰ هزار تن از آوارگان امکان بازگشت به وطن خود را بیایند
پیوند کوتاه: https://tinyurl.com/2ytwpd8c