تارنگاشت عدالت – دورۀ سوم

منبع: دمکراسی مردم، نشریه حزب کمونیست هند (مارکسیست)
۱۵ اکتبر ۲۰۲۳
نویسنده: تحریریه

جنگ اسراییل-غزه: به اشغال پایان دهید

 

درگیری شدیدی که با حملات حیرت‌انگیز حماس در جنوب اسرائیل و ضدحمله اسرائیل با بمباران وحشیانه غزه آغاز شد، فصل جدیدی در تاریخ تداوم اشغال و مقاومت مردم فلسطین در برابر آن را تشکیل می‌دهد.

در زمان نگارش این سرمقاله، پس از چهارمین روز درگیری، گزارش شده است که ۱۲۰۰ اسرائیلی (که ۱۵۵ نفر آن‌ها سرباز هستند) کشته و ۲۷۰۰ نفر زخمی شده‌اند. در طرف فلسطینی، تاکنون ۱۰۵۵ نفر در بمباران غزه جان خود را از دست داده و ۵۱۲۸ نفر مجروح شده‌اند. در کرانه باختری اشغالی ۱۷ فلسطینی کشته و ۸۰ نفر زخمی شدند

تلفات جانی غیرنظامیان، از جمله به طرز غم‌انگیزی زنان و کودکان، به دلیل حملات حماس در داخل اسرائیل و تلفات فزاینده غیرنظامیان در غزه، جایی که زنان و کودکان نیز در اثر بمباران کشته شده‌اند، چیزی است که به شدت محکوم می‌شود.

در عین حال، روایتی را که رسانه‌های جهانی سرمایه‌داری، و به‌ویژه ، محافل حاکم غربی منتشر می‌کنند، و بدون هیچ اشاره‌ای به اشغالگری اسرائیل می‌گوید آنچه رخ داده یک حمله تروریستی وحشتناک به اسرائیل است، باید رد کرد.

حمله حماس باید در بستر چندین دهه اشغال توسط اسرائیل و انقیاد بر مردم فلسطین در نظر گرفته شود. از زمان جنگ ۱۹۶۷، کرانه باختری و غزه به تصرف نیروهای مسلح اسرائیل درآمد و در ۵۶ سال گذشته تحت اشغال آن باقی ماند.

طبق قوانین بین‌المللی و قطع‌نامه‌های سازمان ملل، این‌ها سرزمین‌های اشغالی هستند. طی سال‌ها، شهرک‌های غیرقانونی یهودی‌نشین در کرانه باختری ایجاد شده‌اند و این سرزمین با سدهای امنیتی به بخش‌های مختلف تقسیم شده است. یک دیوار بین کرانه باختری و اسرائیل ساخته شد. یک نظام آپارتاید ایجاد شده است. با روی کار آمدن دولت راست افراطی به ریاست بنیامین نتانیاهو در سال ۲۰۲۲،  ستم بر فلسطین‌ها تشدید شده است. دولت ناسیونالیست ‌افراطی با اوباش شهرک‌نشین و باندهای راست افراطی، فلسطینی‌ها را از خانه‌ها و روستاهایشان بیرون می‌کنند و با مصونیت مردم را می‌کشند، زندگی را برای فلسطینی‌ها به جهنم تبدیل کرده است. تنها در سال جاری پیش از درگیری، ۲۴۸ فلسطینی توسط نیروهای امنیتی و شهرک‌نشینان کشته شده‌اند که یک فلسطینی در روز است.

در بیت‌المقدس، خانواده‌های فلسطینی به زور بیرون رانده می‌شوند و خانه‌هایشان را اشغال می‌کنند. در شرق بیت‌المقدس روند پاکسازی قومی در حال انجام است. مجتمع مسجد الاقصی، سومین مکان مقدس جهان اسلام، شاهد اقدامات تحریک‌آمیز اوباش افراطی یهودی و نیروهای امنیتی است که وارد مسجد شده و نمازگزاران را مورد ضرب و شتم قرار می‌دهند.

در مورد نوار غزه، اسرائیل پس از خروج نیروهای نظامی خود در سال ۲۰۰۷، نوار غزه را که محل سکونت ۲٫۳ میلیون فلسطینی است، محاصره کرد. غزه در ۱۶ سال گذشته تحت یک محاصره بی‌رحمانه‌ بوده و به یک زندان در فضای باز تبدیل شده است. در این مدت، هر زمان که تلاش برای مقاومت در برابر محاصره صورت می‌گرفت، امواج بمباران هوایی وجود داشته است. از این «نوار جهنم» است که حماس حمله بی‌سابقه اخیر خود را بسیج و سازماندهی کرد.

اطلاعات و ارتش بسیار مورد تحسین اسرائیل غافلگیر شدند و افسانه شکست ناپذیری نیروهای دفاعی اسرائیل در هم شکست. نتانیاهو و همپالگی‌های او برای انتقام تصمیم گرفته‌اند که یک جنگ تمام عیار را علیه غزه به راه بیندازند و به گفته نتانیاهو «واقعیت را در غزه تغییر دهند». گالانت وزیر دفاع اسرائیل دستور محاصره کامل غزه را بدون تامین سوخت، غذا و برق به نوار غزه داده است. او خواستار مبارزه با «حیوانات انسان‌نما» در غزه شد.

در چهار روز بمباران هوایی، نزدیک به ۹۰۰ نفر، از جمله زنان و کودکان کشته و هزاران نفر مجروح شده‌اند. در بسیاری از نقاط برق، آب و غذا وجود ندارد. مسئول حقوق بشر سازمان ملل متحد این محاصره را «مجازات دسته جمعی: خوانده است که طبق قوانین بین‌المللی جنایت جنگی است. اسرائیل در حال جمع آوری نیرو در مرز با غزه است و تهاجم زمینی قریب‌الوقوع است. آنچه در حال وقوع است کشتار هزاران نفر خواهد بود. علی‌رغم همه خرابی‌ها ویرانی‌ها، این فقط به دور دیگری از مقاومت مردم فلسطین منجر خواهد شد که در هفت دهه گذشته هرگز از مبارزه برای آزادی دست برنداشته‌اند.

ایالات متحده که حامی اصلی اسرائیل است، وارد عمل شده است تا تسلیحات و مهمات مرگ‌باری را که برای سلاخی فلسطینی‌ها بکار گرفته خواهند شد برای نیروهای مسلح اسرائیل فراهم کند. در طول این سال‌ها، آمریکا و متحدین غربی‌اش هیچ‌کاری برای جلوگیری از انقیاد فلسطینی‌ها انجام نداده‌اند، هر چند که درباره راه‌حل دو دولت لفاظی می‌کنند.

در درگیری کنونی، نارندرا مودی موضع آمریکا در محکومیت حملات تروریستی را تکرار کرده و «همبستگی با اسرائیل» را اعلام کرده است. هیچ اشاره‌ای به حمایت از آرمان فلسطین و راه حل دو دولت نشده است. مادام که اشغال سرزمین‌های فلسطینی ادامه داشته باشد و مردم فلسطین تحت ستم باشند، صلح پایدار برای اسرائیل و غرب آسیا نمی‌تواند برقرار شود.

از روزهای جنبش ملی تحت رهبری گاندی، هند همواره در کنار مردم فلسطین بوده است. اکنون زمان تأکید دوباره بر این عزم است.

(۱۱ اکتبر ۲۰۲۳)

https://peoplesdemocracy.in/2023/1015_pd/israel-gaza-war-end-occupation