تارنگاشت عدالت – دورۀ سوم

 

محتوای ایدئولوژیک زبان

 

از نظر مارکسیسم، زبان یک پدیده اجتماعی است که امکان برقراری ارتباط بین انسان‌ها را، که نتیجه یک فرآیند ذهنی و بیان واقعی و عملی شناخت است، فراهم می‌کند. هر واژه، هر عبارت، با یک ایده مطابقت دارد. از آنجا که زبان وسیله‌ای برای بیان عقاید و ارتباطات است، کسی که زبان را کنترل کند، ایده‌ها را نیز کنترل می‌کند. بنابراین، منافع طبقات مختلف اجتماعی بی‌طرف یا مستقل از زبان نیست. طبقات اجتماعی سعی می‌کنند از زبان به نفع خود استفاده کنند، و منافع، اولویت‌ها، و علایق خود را با فرهنگ لغات خویش آشکار می‌نمایند.

کنترل معنای کلمات، بنابراین، کنترل فکر، کنترل ادراک مردم از واقعیت، و رساندن معنای مورد نظر افراد و گروه‌های مسلط به پرسش‌هایی است که در جامعه مطرح می‌شود. در عین‌حال، توجه داشته باشیم زمانی که معنای کلمات با ایده‌های نادرست مطابقت دارد، جامعه در شبکه گسترده‌ای از توهمات و دروغ‌ها زندگی می‌کند، که نهایتاً به تشدید تضادها و زوال آن می‌انجامد.

استفاده از واژه «مردم» به وسیله نولیبرال‌های ایران برای اشاره به «بخش‌خصوصی»، از رایج‌ترین نمونه‌های استفاده طبقات حاکم از محتوای زبان، برای فرهنگ‌سازی در راستای منافع و اولویت‌های طبقاتی خود است.

***

تسنیم

۱۰ خرداد ۱۴۰۱

 

۳ پیشنهاد برقی کمیسیون اقتصادی مجلس به رئیس جمهور / مردم می‌توانند وارد فرآیند فروش برق شوند؟

 

رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به رئیس جمهوری سه محور پیشنهادی این کمیسیون برای کمک به رفع مشکلات برقی کشور را تشریح کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، محمدرضا پور ابراهیمی، رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای به رئیس جمهوری، سه راهکار برای کمک به رفع مشکلات برقی کشور ارائه کرد.

در بخشی از این نامه آمده است: «با توجه به درپیش بودن ایام اوج مصرف برق در کشور، پیشنهاد می‌شود با استفاده از ظرفیت بازار سرمایه، طرح پیشنهادی مهم کمیسیون اقتصادی به شرح ذیل که در پیوست به صورت کامل تشریح شده است، مورد توجه قرار گرفته و با دستور جنابعالی عملیاتی گردد تا بهینه‌سازی مصرف برق و تسهیل تأمین برق صنایع در شرایط اوج مصرف را به ارمغان آورد.

محورهای مهم این طرح به شرح زیر است:

۱- امکان فروش برق صرفه‌جویی شده توسط مشترکین خانگی از طریق گواهی صرفه‌جویی انرژی در بورس انرژی ایران

۲- فراهم‌سازی امکان واردات برق توسط نیروگاه‌های خصوصی و عرضه آن در بورس

۳- ایجاد تابلو برق سبز در بورس انرژی ایران به منظور فروش برق نیروگاه‌های تجدیدپذیر به صنایع.»

پیوند کوتاه: https://tinyurl.com/2p8bmpjf