تارنگاشت عدالت – دورۀ سوم

منبع: تله‌سور
۱۰ مارس ۲۰۲۲

 

اوو مورالس: ناتو یک خطر برای جهان است؛ باید منحل شود

 

اوو مورالس، رئیس‌جمهور پیشین بولیوی گفت: «دلیل آنچه در اوکرائین می‌گذرد، سیاست گسترش ناتو بسرکردگی آمریکا است.»

رئیس جمهور پیشین با اشاره به درگیری در اوکرائین، منشأ مشکل روسیه و اوکرائین را به سیاست‌های «توسعه‌طلبانه» و «مداخله‌جویانه» سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بسرکردگی آمریکا مرتبط دانست.

اوو مورالس نسبت به خطر ناتو برای صلح جهانی هشدار می‌دهد و تاکید می‌کند که برای جلوگیری از خطر آن، ناتو باید منحل شود.

رئیس‌جمهور پیشین بولیوی (۲۰۱۹-۲۰۰۶) در مصاحبه با خبرگزاری روسی اسپوتنیک در روز چهارشنبه هشدار داد « ناتو یک خطر برای صلح و امنیت جهانی است،، بنابراین ما وظیفه داریم برای از میان برداشتن آن با جنبش‌های اجتماعی، نه تنها در آمریکای لاتین، بلکه در همه قاره‌ها، به توافقاتی دست یابیم. اگر هیچ اقدامی علیه ناتو انجام نشود، به یک خطر دائمی برای بشریت تبدیل خواهد شد.»

رئیس‌جمهور پیشین با اشاره به درگیری در اوکرائین، منشأ مشکل روسیه و اوکرائین را با سیاست‌های «توسعه‌طلبانه» و «مداخله‌جویانه» سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) بسرکردگی آمریکا مرتبط دانست.

علاوه بر این، او «جنایات علیه بشریت» را که اوکرائین از سال ۲۰۱۴ با کشتن هزاران «طرفدار روسیه» مرتکب شده است، به مثابه یکی دیگر از عوامل ایجاد بحران محکوم کرده است.

مورالس هشدار داده است که آنچه که ایالات متحده در اوکرائین به دنبال آن است، تسلط بر منابع طبیعی آن – همانطور که در جریان مداخلاتش در عراق، افغانستان و لیبی انجام داد- و محاصره نظامی روسیه است.

وی گفت «ایالات متحده همیشه برای فروش تسلیحات، مداخلات، پایگاه های نظامی خود، برای تسلط بر منابع طبیعی جنگ براه می‌اندازد… آمریکا تنها به دنبال منابع اوکرائین نیست، بلکه به دنبال محاصره نظامی روسیه است.»

علاوه بر این، مورالس در حال سازماندهی یک جنبش بین‌المللی از روناسور [سازوکار جدید همگرایی منطقه‌ای آمریکای لاتین – عدالت]، بلوک قاره‌ای جنبش‌های اجتماعی، برای پیشبرد کارزار انحلال ناتو است.

روسیه از ۲۴ فوریه عملیات نظامی ویژه‌ای را در اوکرائین با هدف نازی‌زدایی و غیرنظامی کردن همسایه خود آغاز کرده است. مسکو بارها به صراحت اعلام کرده است که عملیات این کشور هیچ تهدیدی برای جمعیت غیرنظامی اوکرائین ایجاد نمی کند، زیرا حملات آن تنها زیرساخت‌های نظامی اوکرائین را هدف قرار می‌دهد.

https://www.telesurenglish.net/news/Evo-Morales-NATO-Is-a-Threat-to-the-World-Must-Be-Dissolved-20220310-0004.html

***

تارنگاشت عدالت – بایگانی دورۀ دوم

منبع: پرنسا لاتينا
۱۸ ژوئن ۲۰۱۲

سفر ر‌يس‌جمهور ايران به بوليوی

 

محمود احمدی‌نژاد، رييس‌جمهور ايران قرار است روز ۱۹ ژوئن برای ديدار با اوو مورالس همتای بوليويايی خود، قبل از شرکت در اجلاس ريو+۲۰ پيرامون اقتصاد پايدار در برزيل، وارد بوليوی شود.

سرپرست بخش ارتباطات وزارت امور خارجه بوليوی گفت احمدی‌نژاد، که روز ۱۸ ژوئن تهران را ترک خواهد کرد مدت کواهی در لاپاز می‌ماند و با مورالس روابط دوجانبه را بررسی می‌کند.

طبق بيانيه مطبوعاتی رياست جمهوری ايران که وزارت امور خارجه بوليوی آن را منتشر کرد، رييس‌جمهور ايران دو روز در برزيل اقامت خواهد داشت و در آنجا در حاشيه اجلاس، با ديگر رهبران جهانی ملاقات خواهد نمود.

بيانيه افزود در پايان اجلاس ريو+۲۰، احمدی‌نژاد قرار است از ونزوئلا ديدن کند و در آنجا با هوگو چاوز، رييس‌جمهور ونزوئلا که قرار است برای بار نهم به ايران سفر کند، ملاقات نمايد.

ايران و بوليوی در سال ۲۰۰۹ روابط ديپلماتيک برقرار کردند، و سفارتخانه‌های خود را در دو کشور ايجاد نمودند. در اکبتر ۲۰۱۰، دو کشور پنج يادداشت تفاهم جديد برای تقويت همکاری اقتصادی امضاء کردند.

***

ایرنا

۳ آبان ۱۳۸۹

 

مورالس:‌مبارزه با امپریالیسم نقطه مشترك بولیوی و ایران است
رییس جمهوری بولیوی گفت: مبارزه با امپریالیسم و ناعدالتی در جهان، نقطه مشترك دو كشور ایران و بولیوی است

 

به گزارش خبرنگار ایرنا، «خوان اوو مورالس آیما» شامگاه دوشنبه در دیدار با استاندار آذربایجان شرقی افزود : ایران و بولیوی وجدان انقلابی یكسانی دارند كه برای توسعه روابط دو جانبه بسیار مفید بوده و یكی از عوامل بسیار مهم نزدیكی دو كشور به شمار می رود.

وی اظهار داشت : با توجه به اهتمام و جدیت هر دو كشور برای بسط و توسعه روابط دوجانبه با روند فعلی ،دوستی و رفاقت ایران و بولیوی بیش از پیش خواهد شد.

مورالس با اشاره به پیشرفت های جمهوری اسلامی ایران در زمینه های مختلف اقتصادی و صنعتی، گفت : من هرگز فكر نمی كردم ایران چنین شتابنده در مسیر توسعه قرار بگیرد و مشاهده این همه پیشرفت مرا شگفت زده كرده است.

وی خواستار توسعه و گسترش روابط اقتصادی و تجاری با ایران و استان آذربایجان شرقی شد و افزود : در بازدیدی كه از كارخانه تراكتورسازی داشتم ،این واحد صنعتی را بسیار بزرگ و مهم دیدم.

مورالس با تاكید بر اینكه كشورش علاقمند به همكاری با شركت تراكتورسازی تبریز است، گفت: ما آمادگی كامل داریم دانش فنی و خط مونتاژ این كارخانه به بولیوی انتقال یابد.

استاندار آذربایجان شرقی نیز در این دیدار كه در هتل ائل گلی تبریز انجام شد، اظهار داشت: این استان از پتانسیل های بسیار بالای اقتصادی و صنعتی برخوردار است و تمایل داریم در این زمینه ها با بولیوی همكاری های نزدیكی داشته باشیم.

«احمد علیرضابیگی« گفت : هم اكنون هشت هزار و ۵۰۰ واحد بزرگ، متوسط و كوچك صنعتی در حوزه های مختلف در آذربایجان شرقی فعال بوده كه ظرفیت بالایی را در كشور به خود اختصاص داده است.

وی با اشاره به همكاری های نزدیك شركت تراكتورسازی تبریز با كشورهای مختلف آمریكایی و آفریقایی افزود : در امتداد این همكاری ها، برای صدور انواع تراكتور و راه اندازی خط مونتاژ در بولیوی از آمادگی كامل برخورداریم.

بیگی گفت : با توجه به وجود مركز آموزشی و تحقیقاتی در این شركت، آذربایجان شرقی آمادگی دارد تا در انتقال دانش صنعت ساخت تراكتور نیز با بولیوی همكاری كند.

رییس جمهوری بولیوی در نخستین روز از سفر سه روزه خود به ایران، ظهر امروز وارد تبریز شد.

بازدید از واحدهای مختلف كارخانه تراكتورسازی و روستای تاریخی و دیدنی كندوان و حضور در تمرینات تیم فوتبال تراكتورسازی تبریز، از برنامه های سفر وی به تبریز بود.

سفر رییس جمهوری بولیوی به ایران، دومین سفر وی در كمتر از دو سال گذشته محسوب می شود.

بولیوی، كشوری محصور در خشكی، در مركز آمریكای جنوبی است كه بیش از ۹ میلیون نفر جمعیت دارد.

پایتخت این كشور لاپاز است و از شمال و شرق با برزیل، از جنوب با آرژانتین و پاراگوئه و از غرب با شیلی و پرو هم مرز است.

رییس جمهوری بولیوی شامگاه دوشنبه با بدرقه مسوولان استان آذربایجان شرقی تبریز را به مقصد تهران ترك كرد.

***

پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری اسلامی ایران

۳ آبان ۱۳۸۹

 

تاكید روسای جمهور ایران و بولیوی؛
تقویت جبهه مقاومت ملت های مستقل و آزادیخواه در برابر نظام سلطه

 

روسای جمهور ایران و بولیوی تقویت جبهه مقاومت ملت‌های مستقل و آزادیخواه را در برابر امپریالیسم و نظام سلطه مورد تاكید قرار دادند.

دكتر محمود احمدی‌نژاد و اوو مورالس در دیدار دوجانبه با تاكید بر اینكه امپریالیسم در موضع ضعف قرار دارد شرایط كنونی را بهترین فرصت برای تقویت جبهه ملت‌های مستقل و تشریح وضع مطلوب در برابر نظام سلطه دانستند.

دكتر احمدی‌نژاد در این دیدار با اشاره به اینكه نظام سلطه از قرارگرفتن ملت های مستقل در مسیر آزادی و عدالت، عصبانی است تصریح كرد: بی‌تردید تقویت جبهه ملت‌های مستقل به نفع صلح و امنیت جهانی است و موجب تضعیف هر چه بیشتر نظام سرمایه‌داری خواهد شد.

رییس‌جمهور گفت: شرایط تاریخی به نفع ملت‌های مستقل در حال تغییر است و باید هوشمندانه از این شرایط به نفع ملت‌ها استفاده كرد.

اوو مورالس نیز در این دیدار با اشاره به بازدید خود از دستاوردهای صنعتی كشورمان و اظهار خرسندی از پیشرفت ایران اظهار داشت: دستاورد ملت های مستقل و انقلابی می تواند در خدمت پیشرفت و رفاه ملت ها قرار بگیرد.

رییس جمهور بولیوی همچنین هماهنگی و همكاری دو كشور را در موضوعات بین المللی در مقابل توطئه های امپریالیسم مورد تاكید قرار داد و گفت: همكاری و هماهنگی نزدیك كشورهای مستقل می تواند آسیب پذیری در مقابل نظام امپریالیسم را كاهش دهد.

***

خبرگزاری فارس

 

دفترچه خاطرات چه‌گوارا به دولت ایران اهدا شد

 

در نشست خبری وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ایران و وزیر فرهنگ بولیوی دفترچه خاطرات و دست‌نوشته‌های چه گوارا در دوران زندان از سوی یوگا رزولما به دولت جمهوری اسلامی ایران هدیه شد.

به گزارش فارس در نشست خبری یوگا رزولما وزیر فرهنگ و بولیوی و سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در آخرین روز از چهارمین نمایشگاه رسانه‌های دیجیتال، وزیر فرهنگ بولیوی اظهار داشت: در بازگشت به بولیوی دستاوردهای زیادی از فناوری‌های ایران را به همراه خواهم برد، ایران در زمینه استفاده درست از اینترنت گام‌های بسیار مناسبی را برداشته است.

***

پایگاه اطلاع‌رسانی ریاست جمهوری

۳۱ خرداد ۱۳۹۱

 

در مذاكرات مشترك هیات های عالیرتبه ایران و بولیوی مورد تاكید قرار گرفت
لزوم همگرایی بیش از پیش كشورهای مستقل و عدالت طلب در مسیر پیشرفت و سازندگی

 

روسای جمهور ایران و بولیوی با اشاره به اینكه دولت‌ها و ملت‌های عدالت‌طلب، آزادی‌خواه و ضد امپریالیستی باید در برابر فشارها و زیاده‌خواهی قدرت‌های استكباری در كنار یكدیگر بوده و همه توان و ظرفیت‌های خود را در مسیر پیشرفت و توسعه یكدیگر بكار گیرند بر لزوم توسعه و گسترش روابط و مناسبات همه جانبه میان تهران – لاپاز تأكید كردند.

دكتر محمود احمدی‌نژاد ظهر امروز (سه شنبه) به وقت محلی در جریان سفر به بولیوی و در مذاكرات مشترك هیأت‌های عالی‌رتبه با بیان اینكه دو كشور دارای ملت‌هایی هستند كه برای دستیابی به عدالت، آزادی و احقاق حقوق خود در برابر فشارهای قدرت‌های مستكبر مبارزه می‌كنند، تصریح كرد: در شرایطی كه سلطه‌گران و زیاده‌خواهان همه فرصت‌ها و امكانات جهانی را علیه ملت‌ها و دولت‌های عدالت‌طلب و آزادیخواه بكار گرفته‌اند، باید بیش از پیش در كنار یكدیگر باشیم، چرا كه با هم بودن در حقیقت توان و ظرفیت‌های ما را چندین برابر خواهد كرد.

رییس‌جمهور با اشاره به اینكه با وجود فاصله جغرافیایی زیاد میان ایران و بولیوی، قلب ملت‌های دو كشور با هم بوده و دو ملت در یك جبهه قرار دارند، گفت: جمهوری اسلامی ایران پیشرفت بولیوی را در راستای پیشرفت خود دانسته و با همه توان از گسترش روابط میان دو كشور در بخش‌های مختلف حمایت خواهد كرد.

دكتر احمدی‌نژاد با بیان اینكه باید همكاری‌ها و ملاقات‌های مقامات دو كشور در راستای تسریع در پیشرفت و توسعه همه جانبه ایران و بولیوی گسترش یابد، خاطرنشان كرد: جمهوری اسلامی ایران به طور همه جانبه از دولت و ملت بولیوی در مسیر پیشرفت و توسعه روزافزون حمایت كرده و آمادگی دارد تجربیات خود را در زمینه‌های گوناگون اقتصادی، كشاورزی، دامداری، رسانه‌ای، تجاری و سایر بخش‌ها در اختیار آنها قرار دهد.

رییس‌جمهور با اشاره به پیشرفت‌های جمهوری اسلامی ایران در زمینه‌های گوناگون از جمله علم و فناوری، هوا و فضا، كشاورزی، صنعت و معدن، اقتصاد و پتروشیمی اظهار داشت:‌ قدرت ملت‌ها قدرتی بی‌پایان است و مطمئناً هر ملتی كه بتواند روی پای خود بایستد به همه پیشرفت‌ها و سازندگی‌ها خواهد رسید.

اوو مورالس رییس جمهور بولیوی نیز در این دیدار ضمن ابراز خرسندی از سفر دكتر احمدی‌نژاد به كشورش با اشاره به عزم دولت و ملت این كشور مبنی بر گسترش روابط همه‌جانبه با كشورهای ضدامپریالیستی، بویژه جمهوری اسلامی ایران تاكید كرد: توسعه روابط همه جانبه با ایران موجب تقویت بولیوی در بخش‌های مختلف خواهد بود و دولت و ملت بولیوی امروز از حضور رییس‌جمهور و مقامات عالیرتبه ایران در كشورشان بسیار خوشحال هستند.

مورالس با بیان اینكه روابط جمهوری اسلامی ایران و بولیوی بر پایه دوستی و علاقه متقابل شكل گرفته، خواستار افزایش سطح مراودات و همكاری های دو جانبه و بین‌المللی میان دو كشور شد.

همكاری در زمینه های بهداشت، درمان و سلامت، احداث كارخانه‌، انتقال تجربیات و آموزش در عرصه های مختلف تجاری، كشاورزی و صنایع نفت و گاز از دیگر محورهایی بود كه روسای جمهور و هیات‌های عالیرتبه ایران و بولیوی بر آن تاكید كردند.

***

سیاست روز

۱۲ شهریور ۱۳۸۷

 

مورالس واحمدی‌نژاد خواستار پایان سلطه طلبی‌های غرب شدند

 

«اوو مورالس» رئیس جمهوری بولیوی دیروز در حالی در نهاد ریاست جمهوری مورد استقبال رسمی دكتر احمدی‌نژاد قرار گرفت كه سران دو كشور بر تحكیم جبهه ضد امپریالیسم تاكید كردند . ‌

به گزارش خبرگزاری‌ها، در شرایطی كه سران غرب بویژه آمریكا از تقویت مناسبات ایران و كشورهای آمریكای لا‌تین در هراس می باشند، اوو مورالس رئیس جمهور بولیوی با استقبال وزیر صنایع جمهوری اسلا‌می ایران وارد فرودگاه مهر آباد تهران شد و در مجموعه ریاست جمهوری مورد استقبال رسمی دكتر محمود احمدی‌نژاد همتای ایرانی خود قرار خواهد گرفت.

سفر مورالس به ایران نخستین سفر رسمی و دوجانبه وی به كشورمان به حساب می‌آید كه در این سفر وزیر انرژی بولیوی مورالس را همراهی می‌كند. روابط گسترده ایران و كشورهای آمریكای لا‌تین كه به تقویت جبهه ضد امپریالیسم و كاهش مداخلا‌ت قدرت‌های بزرگ در این منطقه ثروتمند جهان منجر شده است هراس غرب را به همراه داشته چنانكه محافل رسانه‌ای و سیاسی غرب سفر مورالس به ایران را شكستی دیگر برای آمریكا عنوان كرده اند. دكتر احمدی نژاد و اوو مورالس روسای جمهور ایران و بولیوی در دور اول رایزنی های خود بر تقویت روابط دو كشور بویژه در بخش اقتصادی و انرژی تاكید كردند. طرفین خواستار تحكیم ائتلا‌ف ضد امپریالیسم برای پایان دادن به سلطه طلبی های غرب گردیدند.

مورالس در سفر دو روزه به تهران با مقامات ارشد كشورمان دیدار خواهد داشت. در این مذاكرات چند یادداشت تفاهم نیز امضا خواهد شد. دكتر احمدی‌نژاد نیز در مهر ماه سال گذشته سفری رسمی اما چند ساعته به لا‌پاز پایتخت بولیوی داشت. مورالس در دی ماه سال ۸۴ با شعار استكبار ستیزی و مقابله با سلطه گری آمریكا در انتخابات ریاست جمهوری در كشورش به پیروزی رسید. اواخر سال ۸۵ دفتر نمایندگی ایران در بولیوی گشایش یافت و دو كشور در شهریور ماه سال ۸۶ موافقتنامه همكاری سیاسی به امضا رساندند. در حال حاضر لا‌یحه موافقتنامه جامع همكاری بین جمهوری اسلا‌می و جمهوری بولیوی در نوبت بررسی در مجلس شورای اسلا‌می قرار دارد. از نظر اوو مورالس، رئیس‌جمهور بولیوی، كشور وی و ایران «دو كشور دوست و انقلا‌بی» بوده كه در حال تقویت روابط‌شان هستند. پس از وام مقدماتی كه ایران در سال گذشته و در زمان سفر احمدی‌نژاد به لا‌پاز پرداخت كرد، در هفته‌‌جاری تایید شد كه ظرف پنج سال آینده ایران قصد دارد ‌۱/۱ میلیارد دلا‌ر در بولیوی سرمایه‌گذاری كند. ‌

این میزان برای تقویت روابط اقتصادی و كشاورزی دو جانبه از كارخانه‌های غنی‌سازی شیر گرفته تا ایستگاه‌های رادیویی و تلویزیونی و سرمایه‌گذاری در بخش هیدروكربن و تولید برق از آب به كار گرفته خواهد شد. رابطه‌ رو به رشد این دو دولت باعث خشم اپوزسیون چپ‌گرای بولیوی و آمریكا شده است كه به نفوذ ایران در حیات خلوتش نظر مساعدی ندارد. آمریكایی‌ها حضور ایران در آمریكای لا‌تین را شكستی بزرگ در این منطقه ارزیابی می‌كنند و برای مقابله با آن به هر ترفندی متوسل می شوند. چندی پیش مقامات ارشد وزارت خارجه آمریكا ضمن اعلا‌م نگرانی از توسعه روابط ایران و كشورهای امریكای لا‌تین خواستار تدابیر گسترده برای جلوگیری از تشدید این روند شدند.

پیوند کوتاه: https://tinyurl.com/2ayrw9st