تارنگاشت عدالت – دورۀ سوم
منبع: شینهوا
۱۷ دسامبر ۲۰۲۱
بیانیه مشترک درباره دمکراسی، توسعه واکنشهای مثبت احزاب سیاسی جهان را به دنبال دارد
پکن، ۱۷ دسامبر (شینهوا) – احزاب سیاسی، سازمانهای اجتماعی و اتاقهای فکر از تعدادی از کشورهای جهان بار دیگر تاکید کردهاند که دموکراسی نه امتیاز انحصاری عدهای معدود، بلکه حق همه مردم است.
در پی تماس با بخش بینالملل کمیته مرکزی حزب کمونیست چین، بیش از ۱۰۰ حزب سیاسی، سازمان اجتماعی و اتاق فکر در آسیا، آفریقا، آمریکای لاتین، اروپا و سایر مناطق متن کامل «بیانیه مشترک «احزاب سیاسی، سازمانهای اجتماعی و اتاقها فکر جهان برای انجام تلاشهای مستقل برای کاوش در مسیر دموکراسی و همکاری با یکدیگر برای ارتقای توسعه مشترک» را بازانتشار یا گزارش دادهاند.
متن بیانیه در رسانههای جریان اصلی (mainstream) کشورهایشان، روزنامهها و نشریات حزبی، وبسایتهای رسمی و شبکههای رسانههای اجتماعی منتشر شده است.
آنها مجدداً تأکید کردند که هیچ نظام دموکراسی یا الگوی توسعه وجود ندارد که برای همه کشورها قابل اجرا باشد، و خواستار تلاش برای ارتقای ساختنمان جامعهای با آینده مشترک برای بشریت تحت هدایت ارزشهای مشترک انسانی شدند.
رسانههای خارجی بزرگ از جمله خبرگزاری ملی لائوس، مجله پاکستانی (DiploMag)، روزنامه «گاردین» تانزانیا، روزنامه «عصر جدید» نامیبیا، روزنامه «دیبرک» (Daybreak) نیجریه و روزنامه «دیلی نیوز» بوتسوانا بیانیه مشترک را در اولین زمان ممکن ارسال یا گزارش کردند و گفتند که تنوع، چیزی که ویژگی جذاب تمدنهای بشری را مشخص میکند و در واقع منبع سرزندگی و پویایی برای توسعه جهان است.
این رسانهها میگویند که رویه قضاوت در مورد تنوع غنی نظامهای سیاسی در سراسر جهان با یک معیار واحد، یا دیدن تمدنهای سیاسی رنگارنگ بشریت از منظری تک رنگ، به خودی خود غیردموکراتیک است.
«حزب انقلابی خلق لائوس» و «حزب وطن ترکیه» این بیانیه را به طور کامل در صفحه اول روزنامهها و نشریات حزبی خود منتشر کردند. احزابی مانند «حزب مردم کامبوج»، «حزب سوسیالیست متحد ونزوئلا»، «حزب سوسیالیست رومانی» و «حزب کمونیست ایتالیا»، متن کامل بیانیه مشترک یا نظرات خود را به طور برجسته در وبسایت رسمی خود منتشر کردهاند و گفتهاند که ارتقای دموکراسی باید بر تحقق مستمر آرزوی مردم برای زندگی بهتر و ارتقای احساس رضایت، شادی و امنیت آنها تمرکز داشته باشد.
همه کشورها و ملیتهای جهان سزاوار این فرصت و حق توسعه هستند و خاطرنشان کردند: باید برای ارتقای توسعه فراگیر تلاش کرد، و مطمئن شد که هیچ کشوری عقب نماند.
«حزب تحریک انصاف پاکستان»، «حزب اراده مدنی مغولستان» ، «حزب سبز»، حزب حاکم کنیا، «حزب لیبرال دمکرات بلاروس» نیز بیانیه، گزارشهای رسانهای و تفسیرها مرتبط با آن را در شبکههای رسانهای اجتماعی رسمی خود بازانتشار دادند و گفتند که بشریت در رویارویی با چالشها و مسائل جهانی مختلف، پاسخ مؤثر را تنها میتواند در حکمرانی جهانی فراگیرتر، مکانیسمهای چندجانبه مؤثرتر و همکاریهای منطقهای فعالتر پیدا کند.
علاوه بر این، «نهک بون چای» رئیس «حزب متحد ملی خمر کامبوج»، مایت مولا، معاون اول «حزب چپ اروپا» و رئیس سابق «حزب سوسیالیست لهستان»، نتی تاویسریفونگ فونگ، رئیس «اتاق فکر سیام» مستقر در تایلند و مروان سودا رئیس «اتحادیه بینالمللی روزنامهنگاران و نویسندگان عرب»، «دوستان و متحدین چین»، با انتشار بیانیههایی در حسابهای شخصی خود در شبکههای اجتماعی یا وبسایتهای مربوطه تاکید کردند که دموکراتیکتر کردن روابط بینالملل روند دوران است و تنها راه تحقق آن در عملی کردن چندجانبهگرایی واقعی قرار دارد.
گیولا تورمر، رئیس «حزب کارگران مجارستان»، رعنا غانم، دستیار دبیر «سازمان مردمی اتحادیه ناصریست یمن»، و علی احمد عملالحق عمران، دبیر بخش بینالملل «حزب کارگران بنگلادش»، هنگام شرکت در فعالیتهای سازمانیافته بوسیله بخش بینالملل کمیته مرکزی حزب کمونیست چین گفتند که آنها با ایده مهم دموکراسی مردمی فراگیر به وسیله شی جینپینگ، دبیر کل کمیته مرکزی حزب کمونیست چین اائه شده است بسیار موافق هستند.
آنها گفتند که رونددموکراسی مردمی فراگیر چین یک دموکراسی واقعی مردم محور است که در هر جنبه، از جمله مشاوره دموکراتیک، تصمیمگیری دموکراتیک، مدیریت دموکراتیک و نظارت دموکراتیک تجسم یافته است.
آنها گفتند که دموکراسی چین عملاً زندگی بهتری را برای مردمش فراهم کرده است و حمایت صمیمانه مردم را به دست آورده است.
شاهد حسین سید، رئیس «کمیسیون دفاع سنای پاکستان» و رئیس اتاق فکر «مؤسسه پاکستان-چین» مستقر در اسلام آباد، و سیبونگیله سیبندا، دبیر امور خارجی «اتحادیه جوانان زانو-پ.اف زیمبابوه» نیز در موارد متعدد گفتهاند که دموکراسی شبیه نوشیدنی کوکاکولا نیست که در همه جا یک طعم واحد داشته باشد..
علاوه بر این، آنها گفتند کشورها نباید به نام دموکراسی تفرقه و تقابل ایجاد کنند، روند جهانیسازی را مختل نمایند و مانع تلاش همه کشورها برای مقابله با چالشهای مشترک بشریت از جمله همهگیری کووید-۱۹ و تغییرات اقلیمی بشوند.
http://www.news.cn/english/2021-12/17/c_1310379153.htm
پیوند کوتاه: https://tinyurl.com/ym2jj29d