تارنگاشت عدالت – دورۀ سوم
منبع: مؤسسه فراملی
۱۸ نوامبر ۲۰۲۰
از هر ۱۰ نفر در سراسر جهان ۶ نفر در کشورهایی زندگی میکنند که دیوارهای مرزی ساختهاند
چند روز پس از انتخابات طولانی ایالات متحده، یک گزارش جدید نشان میدهد دیواری که توسط ترامپ به عنوان یک دستاورد دولت او معرفی میشد، یکی از بیش از ۶۳ دیوار مرزی جدیدی است که در امتداد مرزها یا در سرزمینهای اشغالی در سراسر جهان ساخته شده است.
● طی ۵۰ سال گذشته (۲۰۱۸-۱۹۶۸) ۶۳ دیوار مرزی ساخته شده است.
● ۶۰ درصد دیوارها برای جلوگیری از ورود کسانی است که بالاجبار آواره شدهاند.
● آسیا با بیش از نیمی از دیوارهای جهان (۵۶ دصد از کل) در رتبه اول، و اروپا با ۲۶ درصد کل، در رتبه دوم قرار دارد.
● شرکتهای آمریکایی، اروپایی و اسرائیلی، از جمله ایرباس (Airbus)، تالس (Thales)، لئوناردو (Leonardo)، لاکهید مارتین (Lockheed Martin)، جنرال داینامیکس ( General Dynamics)، نورثروپ گرومن (Northrop Grumman)، ال-تیری تکنولوژیس (L3 Technologies)، البیت (Elbit)، ایندرا (Indra)، دات-کان (Dat-Con)، سی.اس.آر.آ (CSRA)، لیدوس (Leido) و ریتیون (Raytheon) شرکتهای کلیدی هستند که بیشترین سود را از تجارت دیوارسازی میبرند.
امروز، ۳۱ سال پس از فروریختن دیوار برلین، ما خود را در جهانی با دیوارهای بیشتر از همیشه مییابیم. ۴٫۶۷۹ میلیارد نفر در جهان (۶۰٫۹۸درصد) در کشورهایی زندگی میکنند که یکی از این دیوارها را در مرزهای خود ساختهاند
فراتر از افزایش دیوارهای فیزیکی، بسیاری از کشورها مرزهای خود را از طریق استقرار سربازان، کشتیها، هواپیماها، پهپادها و نظارت دیجیتالی، گشتهای زمینی، دریایی و هوایی، نظامی کردهاند. اگر این «دیوارها» را در تظر بگیریم، صدها دیوار مرزی وجود دارد. در نتیجه، اکنون عبور از مرزها برای افرادی که از فقر و خشونت میگریزند خطرناکتر و کشندهتر از هر زمان دیگری است.
علاوه بر این، این تحقیق نشان میدهد که دولتها، مانند ایالات متحده، مهاجرت و تروریسم را دلایل اصلی ایجاد دیوار معرفی میکنند و بیش از نیمی (۵۰ درصد) از دیواهای جهان با این توجیهات ساخته شدهاند.
اسرائیل با ۶ دیوار در صدر فهرست کشورهایی است که بیشترین دیوار را ساختهاند. مراکش، ایران و هند هر کدام با ۳ دیوار در ردههای بعدی قرار دارند. کشورهای دارای ۲ دیوار مرزی عبارتند از آفریقای جنوبی، عربستان سعودی، امارات متحده عربی، اردن، ترکیه، ترکمنستان، قزاقستان، مجارستان و لیتوانی.
آینهوا رویز بندیکتو، یکی از نویسندگان گزارش در مرکز مطالعات صلح ِ لاس» میگوید: «روند جهانی در سیاستهای مدیریت مرز، ساختن جهانی است که در آن جداسازی و نابرابری تقویت میشود. در این جهان محصور شده، تجارت و سرمایه محدود نمیشود، اما به طور فزایندهای افراد بر اساس طبقه و منشاء آنها حذف میشوند.»
این گزارش بر روی چند دیوار خاص در مناطق مختلف تمرکز دارد و موارد زیر را برجسته میکند:
● چهار کشور از پنج کشور هم مرز با سوریه دیوار ساختهاند: اسرائیل، ترکیه، اردن و عراق.
● هند ۶۵۴۰ کیلومتر مانع در برابر کشورهای همسایه خود ساخته است، که ۴۳ درصد از مرزهای آنرا در بر میگیرد.
● مراکش یک دیوار اشغالی به طول ۲۷۲۰ کیلومتر با صحرای غربی ساخته است، که «بزرگترین مانع نظامی کاربردی در جهان» محسوب میشود.
علاوه بر دیوارهای فیزیکی، نظامیسازی مناطق مرزی همچنان در حال افزایش است، که در آن دیوارها فقط ابزاری برای جلوگیری از عبور مردم است. این گزارش دو مورد را برجسته میکند:
● مکزیک مرز خود با گواتمالا را با تجهیزات و تأمین مالی از طریق برنامه «مرز جنوبی» ایالات متحده نظامی کرده است.
● استرالیا با استقرار نیروهای مسلح و «فرماندهی مرز دریایی نیروی مرزی استرالیا»، علاوه بر یک سیستم بازداشتگاه دریایی که حقوق بشر را نقض میکند، دریا را به یک دیوار تبدیل کرده است.
تجارت دیوارسازی
این گزارش در پایان صنعتی را بررسی میکند که از این افزایش در دیوارسازی و جرم انگاری افرادی که از فقر و خشونت میگریزند سود میبرد. این گزارش نتیجه میگیرد، همانطور که تعداد شرکتهای درگیر در ساخت دیوارهای اسرائیل- با بیش از ۳۰ شرکت از بخشهای نظامی، امنیتی، فناوری و ساخت و ساز نشان میدهد- صنعت امنیت مرزی متنوع است.
مارک آکرمن، یکی از نویسندگان گزارش توضیح میدهد «بسیاری از دیوارها و حصارها توسط شرکتهای ساختمانی محلی یا توسط نهادهای دولتی مانند ارتش ساخته شدهاند. اما، دیوارها همواره با طیف وسیعی از سیستمهای فناوری، مانند تجهیزات نظارت، یافت و شناسایی، وسایل نقلیه، هواپیما و تسلیحات که شرکتهای نظامی و امنیتی ارائه میکنند، همراه هستند.» شرکتهایی مانند ایرباس، تالس، لئوناردو، لاکهید مارتین، جنرال داینامیکس، نورثروپ گرومن، ال-تیری تکنولوژیز، ذینفعهای اصلی قراردادهای مرزی هستند – که به ویژه ارائه فناوری بکار گرفته شده در دیوارها در ایالات متحده و کشورهای عضو اتحادیه اروپا را تأمین میکنند. در موارد خاص مورد بررسی در این گزارش، شرکتهایی مانند البیت، ایندرا، دات-کان، سی.اس.آر.آ، لیدوس و ریتیون نیر به عنوان پیمانکاران کلیدی برجسته شدهاند…
پیوند کوتاه: https://tinyurl.com/2vnr3k94