رهبران بر حمایت خود از «شورای رهبری ریاست جمهوری» در یمن به ریاست عالی‌جناب دکتر رشاد العلیمی تاکید کردند، و ابراز امیدواری نمودند که یک راه‌حل سیاسی مطابق با ابتکار شورای همکاری خلیج [فارس] و سازوکار اجرایی آن، نتایج «کنفرانس گفتگوی ملی یمن» و قطع‌نامه ۲۲۱۶ شورای امنیت حاصل شود. آن‌ها از همه طرف‌های یمنی خواستند که فوراً مذاکرات مستقیم را تحت نظارت سازمان ملل آغاز کنند، و به ادامه آتش‌بس پایبند باشند، و از نیازهای بشردوستانه، امدادی و توسعه‌ای مردم یمن حمایت کنند، و رهبران همه حملات تروریستی انجام شده توسط شبه نظامیان حوثی به اهداف غیرنظامی در پادشاهی عربستان سعودی، امارات متحده عربی، داخل کشور یمن و در آبراه‌ها و مسیرهای کشتیرانی بین‌المللی را محکوم کردند، و از همه کشورها خواستند در مقابله با این اقدامات همگاری نمایند و از تحریم تسلیحاتی تصریح شده در قطع‌نامه‌های ۲۲۱۶ و ۲۶۲۴ شورای امنیت پیروی نمایند. (ماده ۱۵ بیانیه ریاض).

https://tinyurl.com/st53v4nr

***

تارنگاشت عدالت – دورۀ سوم

منبع: پیام مردم
۱۰ ژانویه ۲۰۲۳

راه‌پیمایی‌های گسترده در سراسر یمن جنگ و محاصره بسرکردگی عربستان سعودی را محکوم کرد

 

آمریکا علی‌رغم اعلام پایان نقش خود در جنگ یمن در سال ۲۰۲۱، به ائتلاف بین‌المللی بسرکردگی عربستان سعودی در یمن تسلیحات می‌دهد و به اجرای محاصره این کشور کمک می‌کند.

روز یک‌شنبه ۸ ژانویه، مهدی المشاط، رئیس دولت مستقر در صنعا در یمن، به هزاران معترض شرکت کننده در راه‌پیمایی «محاصره جنگ است» که یک روز قبل در سراسر کشور برای محکوم کردن جنگ و محاصره بسرکردگی عربستان سعودی برگزار شد، تبریک گفت.

المشاط گفت مردم یمن با شرکت در این راه‌پیمایی‌ها بار دیگر مخالفت یکپارچه خود را با تهاجم خارجی به کشورشان و رنجی که جنگ بر میلیون‌ها نفر وارد کرده است، نشان دادند.

المسیره گزارش داد که هزاران یمنی روز شنبه ۷ ژانویه در صنعا پایتخت و چندین شهر دیگر به خیابان‌ها آمدند و تجاوزات و محاصره یمن بسرکردگی عربستان سعودی و با کمک آمریکا را محکوم کردند.

معترضان با حمل علامت‌ها و پوسترهایی همکاری آمریکا و عربستان در جنگ علیه یمن را محکوم کردند و خواستار پایان فوری محاصره این کشور شدند. معترضان تاکید کردند که این محاصره شکل دیگری از جنگ علیه مردم یمن است.

معترضان هم‌چنین موضوع نامعلومی ایجاد شده پس از فروپاشی آتش‌بس نادر به رهبری سازمان ملل در ماه اکتبر را مطرح کردند. به گزارش «پرس تی‌وی»، محمد جابر عوض، فرماندار صعده در سخنرانی خود در این تظاهرات گفت که «وضعیت نه جنگ و نه صلح» باید هر چه زودتر پایان یابد زیرا امکان غارت مداوم منابع طبیعی کشور را فراهم می‌سازد.

از زمانی که حوثی‌ها کنترل صنعا را به دست گرفتند، یک ائتلاف نظامی بین‌المللی بسرکردگی عربستان سعودی جنگی را در یمن به راه انداخته و حوثی‌ها را عوامل ایران می‌خواند. ائتلاف هم‌چنین محاصره زمینی، دریایی و هوایی همه جانبه یمن را تحمیل کرده است و از تردد افراد و کالاها جلوگیری می‌کند. جنگ و محاصره هزاران نفر را به کام مرگ کشانده و برای میلیون‌ها نفر رنج عظیمی به بار آورده است.

بر اساس برآوردهای سازمان ملل، تا کنون بیش از ۳۷۷ هزار نفر در جنگ کشته و میلیون‌ها نفر از خانه‌های خود آواره شده اند. بیش از هفت سال جنگ هم‌چنین زیرساخت‌هیا بهداشتی و دیگر زیرساخت‍های عیرنظامی یمن را، که فقیرترین کشور جهان عرب است، به شدت ویران کرده است. بر اساس یک برآورد، علی‌رغم آتش‌بس، تنها در سال گذشته بیش از ۳۰۰۰ یمنی کشته یا زخمی شدند.

آمریکا میلیاردها دلار تسلیحات به عربستان سعودی و متحدان آن می‌دهد و کمک‌های فنی و انواع کمک‌هتی دیگر را در اختبار نیروهای ائتلاف در جنگ قرار داده است. جو بایدن، رئیس جمهور تازه منتخب، پس از این‌که با انتقاد جهانی از نقش آمریکا در ایجاد بدترین بحران انسانی در جهان مواجه شد، در فوریه ۲۰۲۱ تصمیم گرفت به نقش ایالات متحده در جنگ یمن پایان دهد.

با این حال، علی‌رغم اعلام علنی پایان نقش خود در جنگ، ایالات متحده به ارسال سلاح به عربستان سعودی و متحدانش ادامه داده است. هم‌چنین گزارش‌هایی از مشارکت نیروهای آن در اجرای محاصره یمن وجود دارد.

https://peoplesdispatch.org/2023/01/10/mass-rallies-across-yemen-denounce-saudi-led-war-and-blockade/

پیوند کوتاه: https://tinyurl.com/2p8zu9a9