ارتش آمریکا علاوه بر سرقت ذخایر گندم سوریه، نفت سوریه را نیز به سرقت برده است
تارنگاشت عدالت – دورۀ سوم
منبع: گهواره (The Cradlel)
۲۰ ژوئن ۲۰۲۲
سربازان آمریکایی از سوریه گندم میدزدند و به عراق میفرستند
بر اساس گزارش «سانا»، خبرگزاری دولتی سوریه در ۱۸ ژوئن، نیروهای اشغالگر آمریکایی در سوریه کاروانی متشکل از ۴۰ کامیون را که هر یک پر از گندم به سرقت رفته سوریه بود، از سوریه به سمت عراق هدایت کردند.
گزارش حاکی از آن است که ارتش آمریکا به همراه «نیروهای دموکراتیک سوریه» مورد حمایت آمریکا (مقادیر زیادی گندم را از منطقه الجزیره غارت کرده و از طریق گذرگاه مرزی الولید در ۱۸ ژوئن به عراق منتقل کردند.
این گزارش خاطرنشان کرد که این تنها کاروان مملو از کالاهای مسروقه به رهبری ارتش آمریکا نیست. کاروان دیگری با ۳۶ وسیله نقلیه مملو از گندم دزدیده شده سوریه از منطقه تل حمیس از مرز الولید عبور کرد.
ایالات متحده اخیراً تجهیزات نظامی و لجستیکی را در نزدیکی حسکه سوریه مستقر کرده است.
دمشق حضور آمریکا در شمال شرق سوریه را وسیلهای برای سرقت منابع سوریه می داند.
نیروهای آمریکایی همچنین از گذرگاه الولید برای انتقال مشتقات نفتی سرقت شده به عراق استفاده می کنند. در ۱۴ مه، یک کاروان نظامی ایالات متحده متشکل از ۷۰ تانکر نفت پر از سوخت قاچاق از مرز به عراق عبور کرد
یک روز پیش از آن نیز ۴۶ خودروی آمریکایی از طریق همین گذرگاه مرزی به خارج از سوریه منتقل شدند.
نیروهای آمریکایی و «نیروهای دموکراتیک سوریه» کنترل اکثر میادین نفتی در حسکه و دیرالزور را در دست دارند و به طور مرتب نفت سوریه را برای فروش به خارج از کشور قاچاق میکنند.
دهها کاروان مشابه ایالات متحده طی یک سال و نیم گذشته گزارش شده است. در ۱۸ دسامبر ۲۰۲۱، نزدیک به صد نفتکش از طریق همان گذرگاه نفت سوریه را بطور غیرقانونی به شمال عراق قاچاق کردند.
در ۱۰ ژانویه، رسانههای سوریه گزارش دادند که اشغالگران آمریکایی و یکی از گروههای مسلح مختلف آن، پالایشگاهی را برای فرآوری نفت مسروقه در شهر رملان در استان حسکه راهاندازی کردند.
ارتش ایالات متحده به طور معمول نفت سوریه را به شمال عراق قاچاق میکند، اقدامی که هم نقض قوانین بینالمللی است و هم به مثابه یک رویه عادی، نشان میدهد ایالات متحده چقدر در اشغال هر دو کشور عمیقاً ریشه دوانده است.
سرقت مواد غذایی و سوخت سوریه در بحبوحه بحران جهانی غذا و سوخت صورت میگیرد.
کشورهایی مانند لبنان، سوریه، افغانستان و یمن هم اکنون با بحرانهای شدید اقتصادی و غذایی دست و پنجه نرم میکنند.
سوریه که زمانی تولیدکننده عمده گندم بود، اکنون با کمبود مواد غذایی مواجه است. جنگ با حمایت غرب علیه سوریه و همچنین خشکسالی اخیر سوریه را بیشتر به گندم روسیه وابسته کرده است.
لیا عزی، تحلیلگر (Cradlel) در ۱۵ مارس در یک تحقیق وضعیت کنونی پیش روی ملت شام را برجسته نمود.
«جمهوری سوریه تنها کشور در غرب آسیا نیست که امنیت غذایی و استانداردهای زندگی آن به دلیل پیامدهای جنگ روسیه با اوکرائین در معرض تهدید قرار گرفته است. بار افزایش قیمت نفت و گاز که مستقیماً هزینه حمل و نقل، ساخت و قیمت کالاها و خدمات را افزایش میدهد، بر این کشورها تحمیل خواهد شد. اینها به نوبه خود فشار بیشتری را به خانواده هایی که با کاهش قدرت خرید مواجه هستند اضافه میکند.»
عزی خاطرنشان کرد: «سوریه تنها کشور عربی بود که در تولید گندم خودکفا و زمانی کارآمدترین نظام کشاورزی را در کل غرب آسیا داشت.»
تنها چند هفته پس از آغاز عملیات نظامی ویژه روسیه در اوکرائین، کییف صادرات گندم سیاه، جو، گندم، ارزن، شکر، نمک و گوشت را تا پایان سال ممنوع کرد.
تحریمهای غرب علیه مسکو به اختلالات عمده در زنجیره عرضه منجر شده است و اکنون اکثر کشورها در صورت ادامه تجارت با روسیه، که بزرگترین تامینکننده گندم و تولیدکننده عمده کود شیمیایی است، با مجازاتهای سختی روبرو میشوند.
پیوند کوتاه: https://tinyurl.com/2p8rarth