تارنگاشت عدالت – دورۀ سوم
منبع: دمکراسی مردم
۲۴ آوریل ۲۰۲۲
روشن است که آمریکا از تحریمها به مثابه سلاحی برای تحمیل سلطه خود بر جهان استفاده میکند. ایالات متحده میخواهد با اعمال تحریمها و تهدید کشورها با قدرت نظامی خود از نفوذ خود محافظت نماید و اقتصاد جهان را کنترل کند. بنابراین مبارزه ما علیه امپریالیسم و سلطه آن باید شامل مخالفت با تحریمها آن و همچنین علیه نظامیگری باشد. یست و سومین کنگره حزب کمونیست هند (مارکسیست) خواهان لغو فوری انواع تحریم و محاصره اقتصادی اعمال شده علیه کشورهایی مانند کوبا، ونزوئلا، ایران، عراق و سوریه است.
علیه تحریمها و محاصرههای تحمیلی آمریکا
قطعنامه ۲۳-مین کنگره حزب کمونیست هند (مارکسیست)
تحریم های اعمال شده توسط ایالات متحده، اقتصاد کشورهای هدف را ویران میکند و باعث رنج فراوان برای مردم آنها می شود. عراق به دلیل تحریمها، کمبود آب آشامیدنی، سیستمهای فاضلاب مناسب، سوخت، و چوب و همچنین افزایش شیوع بیماری و مرگومیر را تجربه کرد. ایران و سوریه از نظر دسترسی به غذا و دارو دچار کاهش شدند. فقر و شکاف درآمد تحت تحریم افزایش یافت. تجزیه و تحلیل تحریمهای ایالات متحده از سال ۲۰۰۰ نشان میدهد که آنها شاخص توسعه انسانی کشورهای هدف را کاهش داده و فساد را افزایش دادند. سوءتغذیه، گرسنگی و مرگومیر نیز از اثرات تحریمها میباشند. صدها هزار نفر در بسیاری از کشورهایی که تحریمها بر آنها اعمال شده است جان خود را از دست دادهاند.
کوبا بیشترین آسیب را از تحریمهای آمریکا متحمل شده است. در نتیجه تحریمها و همهگیری، در سل ۲۰۲۰ اقتصاد کوبا ۱۱ درصد کاهش یافت. طبق یک تخمین، محاصره اقتصادی که اکنون تقریباً ۶۰ سال از عمر آن میگذرد، بیش از ۱۴۷ میلیارد دلار به قیمت جاری (۲۰۲۱)، یا با احتساب کاهش ارزش دلار در مقایسه با ارزش طلا در بازار بینالمللی، بیش از هزار میلیارد دلار هزینه داشته است. دونالد ترامپ پس از به قدرت رسیدن تحریمها را تشدید کرد، علیه کوبا به بیش از ۲۴۰ اقدام اقتصادی متوسل شد. جو بایدن نه تحریمهای اعمال شده توسط دولت ترامپ را لغو کرد و نه کوبا را از فهرست «کشورهای حامی تروریسم» حذف کرد. در واقع، او محاصره اقتصادی را تنگتر کرده است.
ایالات متحده از همهگیری کووید-۱۹ به مثابه فرصتی برای تشدید حملات خود به کوبا استفاده کرد. با هدف تهدید شرکتهایی که با کوبا معامله میکنند، «بخش سوم قانون هلمز-برتون» را به اجرا درآورد. دولت آمریکا بسیاری از کشورهایی را که با کوبا قراردادهای همکاری پزشکی دارند، تهدید کرد و آنها را مجبور کرد این قراردادها را به محدود کنند. برزیل، اکوادور و دیگر کشورهای آمریکای لاتین مجبور شدند پزشکان کوبایی را که در جوامع فقیر آن کشورها کار میکردند، بازگردانند. این به گسترش سریع همهگیری و مرگومیر بالا شد. جدای از این هزینههای انسانی، تشدید تحریمها باعث شد کوبا نتواند بسیاری از مواد اولیه ضروری مورد استفاده در صنعت داروسازی خود را وارد کند و دارو تولید نماید.
ایالات متحده سعی کرد تا ناآرامی عمومی را علیه کمبود کالاهای اساسی – کمبودهای ناشی از تحریمها علیه کوبا – برانگیزد. این کشور از تمامی مجموعه نیروهای رسانهای خود، از جمله سکوهای گوناگون رسانههای اجتماعی، برای نشر اکاذیب و تحریک مردم به اعتراض استفاده کرده بود. هوشیاری حزب کمونیست و دولت کوبا این تلاشها را در نطفه خنثی کرد.
محاصره اقتصادی کوبا آشکارا منشور سازمان ملل و قوانین بین المللی را نقض میکند. برای ۲۹ سال متوالی اعضای مجمع عمومی سازمان ملل متحد با اکثریت قاطع به پایان دادن به محاصره اقتصادی کوبا رای دادهاند، امسال ۱۸۴ کشور رای موافق و دو کشور رای مخالف دادند. اما دولت آمریکا از گوشدادن به افکار عمومی جهان امتناع میورزد.
جمهوری دمکراتیک خلق کره در ۷۰ سال گذشته تحت تحریمهای تحمیلی ایالات متحده، که این کشور را با مشکلات بزرگی روبرو کرده است، قرار داشته است.
ونزوئلا یکی دیگر از کشورهای آمریکای لاتین است که با تحریمهای تحمیلی ایالات متحده روبهرو است. ایالات متحده ۷ میلیارد دلار از داراییهای «شرکت نفت دولتی ونزوئلا» را مسدود کرد و انگلیس مانع از برداشت از ۱٫۲میلیارد دلار طلای سپرده شده در بانک انگلستان توسط دولت مادورو شد. ایالات متحده میخواست تغییر رژیم در ونزوئلا را تضمین کند، اما شکست خورد.
در سال ۲۰۱۹، ایالات متحده تحت رهبری دونالد ترامپ به طور یکجانبه از توافق هستهای با ایران خارج شد و دوباره تحریمها را اعمال کرد. در فوریه ۲۰۲۱، رئیسجمهور بایدن اعلام کرد که تحریمها علیه ایران در دوران ریاست جمهوری او ادامه خواهد داشت. این تحریمها اقتصاد ایران را فلج کرد، دسترسی به داروهای ضروری را مسدود نمود و باعث مرگ هزاران نفر از جمله کودکان گردید.
در مارس ۲۰۲۲، ایالات متحده تحریمهایی را علیه بیش از ۲۲ کشور و ۷۰۰۰ شرکت، فرد و گروه اعمال کرد. این بیش از هر زمان دیگری در تاریخ ایالات متحده است. کشورها یا مناطقی که تحت تحریمهای آمریکا قرار دارند عبارتند از افغانستان، بالکان، بلاروس، برمه، جمهوری آفریقای مرکزی، کوبا، جمهوری دموکراتیک کنگو، اتیوپی، هنگ کنگ، ایران، عراق، لبنان، لیبی، مالی، نیکاراگوئه، کره شمالی، روسیه، سومالی، سودان، سودان جنوبی، سوریه، ونزوئلا، یمن و زیمبابوه. این فهرست نشان میدهد که تحریم به طور فزایندهای به سلاحی مبدل شده است که ایالات متحده از آن علیه هر کشوری که از دستورات آن پیروی نمیکند استفاده میکند. برای ایالات متحده، تحریم ابزاری برای تضمین تغییر رژیم است.
پس از حمله روسیه به اوکرائین، ایالات متحده تحریمهایی را علیه روسیه اعمال کرد و ذخایر ارزی روسیه را که در غرب نگهداری میشد مسدود نمود. به همین ترتیب، ایالات متحده با اعمال تحریمها بر نهادهای منتخب و افزایش تعرفههای واردات، تلاش میکند چین را که به وضوح آن را تهدیدی برای سلطه جهانی خود مشخص کرده است، کنترل نماید. ایالات متحده در مقاطع زمانی گوناگون، همچنین تهدید کرده است که انواع تحریمها را علیه هند اعمال خواهد کرد.
روشن است که آمریکا از تحریمها به مثابه سلاحی برای تحمیل سلطه خود بر جهان استفاده میکند. ایالات متحده میخواهد با اعمال تحریمها و تهدید کشورها با قدرت نظامی خود از نفوذ خود محافظت نماید و اقتصاد جهان را کنترل کند. بنابراین مبارزه ما علیه امپریالیسم و سلطه آن باید شامل مخالفت با تحریمهای آن و همچنین علیه نظامیگری باشد.
یست و سومین کنگره حزب کمونیست هند (مارکسیست) خواهان لغو فوری انواع تحریم و محاصره اقتصادی اعمال شده علیه کشورهایی مانند کوبا، ونزوئلا، ایران، عراق و سوریه است. حزب کمونیست هند (مارکسیست) از مردم میخواهد که به مبارزه علیه امپریالیسم و برای نظم جهانی برابریخواهانه بپیوندند.
https://peoplesdemocracy.in/2022/0424_pd/against-us-imposed-sanctions-and-blockades
پیوند کوتاه:https://tinyurl.com/4b5ktt3a