ما بر اهمیت «گروه ۲۰» برای ایفای نقش همایش چندجانبه برتر در عرصه همکاری‌های اقتصادی و مالی بین‌المللی که هم بازارهای توسعه یافته و در حال ظهور و هم کشورهای در حال توسعه را در بر می‌گیرد، جایی که اقتصادهای بزرگ مشترکاً به دنبال راه‌حل برای چالش‌های جهانی هستند، مجدداً تاکید می‌کنیم.

تارنگاشت عدالت – دورۀ سوم

۴ شهریور ۱۴۰۲

 

پانزدهمین اجلاس سران بریکس با انتشار یک بیانه مطول ۹۴ بندی به کار خود پایان داد.

http://www.brics.utoronto.ca/docs/230823-declaration.html

در زیر برگردان فارسی بخش‌هایی از آن بیانیه، که به جایگاه سازمان تجارت جهانی، صندوق بین‌المللی پول، مؤسسات برتون وودز، گروه ۲۰، گزینه استفاده از ارزهای محلی (و نه تعیین یک ارز جایگزین برای دلار) اشاره شده است، منتشر می‌شود.

***

۸- ما برحمایت خود از نظام تجاری باز، شفاف، منصفانه، قابل پیش‌بینی، فراگیر، برابر، بدون تبعیض و قانون-محور با سازمان تجارت جهانی در کانون آن، با برخورد ویژه و متفاوت با کشورهای در حال توسعه، از جمله کشورهای کم‌تر توسعه یافته، مجدداً تأیید می‌کنیم. ما بر حمایت خود برای تلاش برای دستیابی به نتایج مثبت و معنادار پیرامون موضوعات در «۱۳-مین کنفراس» وزیران اصرار می‌نماییم. ما متعهد می‌شویم بطور سازنده برای دنبال کردن اصلاحات لازم در سازمان تجارت جهانی با نظر به ارائه پیشنهادات قابل تحویل به «۱۳-مین کنفرانس» وزیران درگیر شویم . ما خواستار احیای یک نظام الزام آور دوسطحی قابل دسترس برای همه اعضاء ، و گزینش بدون تأخیر اعضای جدید هیأت استیناف هستیم.

۱۰- ما از یک شبکه ایمنی مالی جهانی قوی با یک صندوق بین‌المللی پول مبتنی بر سهمیه و دارای منابع کافی در کانون آن حمایت می‌کنیم. ما خواستار اختتام «۱۶-مین بررسی کلی سهمیه‌ها» صندوق بین‌المللی پول پیش از ۱۵دسامبر ۲۰۲۳ هستیم. این بررسی باید نقش اصلی سهمیه‌ها در صندوق بین‌المللی پول را بازگرداند. هر گونه تعدیل در سهمیه‌ها باید به افزایش سهمیه بازارهای در حال ظهور و اقتصادهای در حال توسعه منجر شود، در عین‌حال از صدا و نمایندگی فقیرترین اعضا محافظت نماید. ما خواستار اصلاح مؤسسات برتون وودز، از جمله نقش بیش‌تر برای بازارهای در حال ظهور و کشورهای در حال توسعه، از جمله در موقعیت‌های رهبری در مؤسسات برتون وودز، که منعکس کننده نقش بازارهای در حال ظهور و کشورهای در حال توسعه در اقتصاد جهانی باشد، هستیم.

۲۹- ما توجه داریم که سطوح بالای بدهی در برخی کشورها فضای مالی لازم برای پرداختن به چالش‌های توسعه جاری تشدید شده توسط اثرات سرریز شوک‌های خارجی، به‌ویژه توسط انقباض پولی شدید در اقتصادهای پیشرفته را کاهش می‌دهد. افزایش نرخ بهره و شرایط سخت‌تر تامین مالی، آسیب‌پذیری بدهی را در بسیاری از کشورها وخیم‌تر می‌سازد. ما معتقدیم که برای حمایت از بهبود اقتصادی و توسعه پایدار، پرداختن درست به دستورکار بدهی بین‌المللی، با در نظر گرفتن قوانین و رویه‌های داخلی هر کشور، ضروری است. یکی از ابزارها، در میان ابزارهای دیگر، برای رسیدگی جمعی به آسیب‌پذیری های بدهی، اجرای قابل پیش‌بینی، منظم، به موقع و هماهنگ «چهارچوب مشترک گروه ۲۰» برای «درمان بدهی»، با مشارکت دوجانبه طلبکاران رسمی- طلبکاران خصوصی و بانک‌های توسعه چندجانبه- براساس اصل اقدام مشترک و تقسیم-بار منصفانه است.

۳۰- ما بر اهمیت «گروه ۲۰» برای ایفای نقش همایش چندجانبه برتر در عرصه همکاری‌های اقتصادی و مالی بین‌المللی که هم بازارهای توسعه یافته و در حال ظهور و هم کشورهای در حال توسعه را در بر می‌گیرد، جایی که اقتصادهای بزرگ مشترکاً به دنبال راه‌حل برای چالش‌های جهانی هستند، مجدداً تاکید می‌کنیم. ما بی‌صبرانه منتظر میزبانی موفق هجدهمین اجلاس سران «گروه ۲۰» در دهلی نو تحت ریاست هند هستیم. ما به فرصت‌ها برای ایجاد حرکت پایدار برای تغییر توسط هند، برزیل و آفریقای جنوبی که از سال ۲۰۲۳ تا ۲۰۲۵ ریاست «گروه ۲۰» را بر عهده خواهند داشت توجه داریم، و حمایت از تداوم و همکاری در دورۀ ریاست آن‌ها در «گروه ۲۰» را اعلام نموده خود و آرزوی موفقیت کامل آن‌ها در تلاش‌هایشان را داریم. از اینرو، ما به یک رویکرد متعادل با ادامه تقویت و ادغام بیش‌تر صدای جنوب جهانی در دستورکار «گروه ۲۰»، که تحت ریاست هند در سال ۲۰۲۳ و ریاست برزیل و آفریقای جنوبی در سال‌های ۲۰۲۴ و ۲۰۲۵، متعهد می‌باشیم.

۴۴- ما مزایای گسترده نظام‌های پرداخت سریع، ارزان، شفاف، ایمن و فراگیر را می‌شناسیم. ما بی‌صبرانه منتظر گزارش «کارگروه پرداخت بریکس» پیرامون ترسیم عناصر گوناگون «نقشه‌راه گروه ۲۰ درباره پرداخت‌های فرامرزی در کشورهای بریکس» هستیم. ما از به اشتراک‌گذاری تجربه توسط اعضای بریکس پیرامون زیرساخت‌های پرداخت، از جمله اتصال نظام‌های پرداخت فرامرزی استقبال می‌کنیم. ما معتقدیم که این همکاری بین کشورهای بریکس را بیش‌تر تقویت می کند و گفتگوهای بیش‌تر پیرامون ابزارهای پرداخت را برای تسهیل تجارت و جریان سرمایه‌گذاری بین اعضای بریکس و دیگر کشورهای در حال توسعه تشویق می‌کند. ما بر اهمیت تشویق استفاده از ارزهای محلی در تجارت بین‌المللی و تبادلات مالی بین بریکس و شرکای تجاری آن‌ها، تاکید می کنیم. ما همچنین تقویت شبکه‌های بانکی مربوطه را بین کشورها بریکس و ممکن ساختن تسویه حساب با ارزهای محلی را تشویق می‌کنیم.

۴۵- ما وزرای دارایی و/یا روسای بانک مرکزی خود را موظف می‌نماییم، در صورت لزوم، موضوع ارزهای محلی، ابزارها و پلتفرم‌های پرداخت را بررسی نمایند و تا اجلاس بعد به ما گزارش دهند.