ایسنا

۱۵ خرداد ۱۴۰۳

تمایل ترکیه برای عضویت در بریکس

 

وزیر امور خارجه ترکیه در جریان سفر به پکن و دیدار با همتای چینی خود گفت که مایل است کشورش عضوی از گروه بریکس شود.

به گزارش ایسنا، «هاکان فیدان» وزیر امور خارجه ترکیه در جریان سفر به پکن و دیدار با «وانگ یی» همتای چینی‌اش از تمایل ترکیه برای عضویت در بریکس، گروهی متشکل از ۱۰ اقتصاد نوظهور، خبر داد و گفت: «ترکیه به دنبال فرصت‌های جدید برای همکاری با چندین شریک در عرصه‌های مختلف از جمله بریکس است.»

روزنامه «ساوث چاینا مورنینگ پست» به نقل از وزیر خارجه ترکیه که طی رویدادی در پکن سخنرانی کرد، نوشت: «بی‌شک مایلیم که عضوی از بریکس باشیم؛ بنابراین ما این مسئله را امسال در نظر خواهیم داشت.»

هاکان فیدان هم‌چنین با «چن ونکینگ» رئیس وزارت امنیت چین دیدار کرد و گفت: «ترکیه به اصل چین واحد پایبند است و در ترکیه اجازه نخواهد داد فعالیت‌هایی صورت بگیرد که تمامیت ارضی چین را تضعیف کند.»

پنج کشور اعم از ایران، عربستان سعودی، امارات عربی متحده، اتیوپی و مصر در تاریخ یکم ژانویه (۱۱ دی) به عضویت کامل گروه «بریکس» درآمدند که اکنون «بریکس پلاس» نامیده می‌شود.

گروه بریکس در سال ۲۰۰ توسط برزیل، روسیه، هند و چین تاسیس شد، درحالی‌که آفریقای جنوبی در سال ۲۰۱۱ به این بلوک پیوست و در سال جاری میلادی روسیه ریاست دوره‌ای بریکس پلاس را برعهده دارد.

***

دنیای اقتصاد

۱۵ خرداد ۱۴۰۳

استقبال روسیه از عضویت ترکیه در بریکس

 

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین روز سه‌شنبه گفت که روسیه از تمایل ترکیه برای عضویت در گروه کشورهای بریکس استقبال می‌کند و گفت این موضوع در دستور کار نشست بعدی این سازمان قرار خواهد گرفت.

پسکوف گفت که علاقه شدیدی به بریکس از سوی کشورهای مختلف وجود دارد -‌گروهی متشکل از برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی، اتیوپی، ایران، مصر و امارات متحده عربی- اما گفت بعید است که این گروه بتواند به طور کامل همه کشورهای علاقه‌مند را راضی کند.

به نوشته رویترز، روز دوشنبه، هاکان فیدان، وزیر امور خارجه ترکیه، سفر خود به پکن را آغاز کرد که بالاترین سطح سفر یک مقام ترک به چین از سال ۲۰۱۲ تاکنون بود. فیدان در جریان این سفر با همتای چینی وانگ یی و دیگر مقامات گفت‌وگو کرد.

فیدان در جریان سخنرانی در مرکز چین و جهانی‌سازی در روز دوشنبه، در پاسخ به این سوال که آیا ترکیه می‌خواهد به بریکس بپیوندد، گفت: «البته که دوست داریم، چرا نخواهیم؟» با این حال، وی توضیح بیشتری نداد.

خبرگزاری دولتی آناتولی ترکیه به نقل از فیدان گفت که آنکارا نیز به همکاری با اعضای بریکس چشم دوخته است و او در نشست برنامه‌ریزی شده هفته آینده این گروه در روسیه شرکت خواهد کرد.

هنوز مشخص نیست که آیا آنکارا برای پیوستن به گروه بریکس اقدام خواهد کرد یا خیر، چرا که آنکارا قبلا تمایل خود را برای پیوستن رسمی به این بلوک اعلام نکرده بود.

ترکیه، عضو ناتو، در سال‌های اخیر به دلیل روابطش با روسیه مورد انتقاد متحدان غربی خود قرار گرفته است و برخی می‌گویند که «محور» آن در حال دور شدن از ائتلاف نظامی غربی است.

آنکارا این موضوع را رد کرده و گفته است که عضو متعهد این ائتلاف باقی مانده و هم‌چنان هدف خود را برای عضویت کامل در اتحادیه اروپا حفظ کرده است