مصطفی هجری در مصاحبه با جروزالم پست: «ایران علیه اسراییل پول زیادی خرج آن‌ها می کند. من فکر می‌کنم اسراییل باید ایران را دشمن اصلی بداند و سعی کند آن‌را ضعیف‌تر کند. حزب‌الله و حماس پول زیادی دریافت می‌کنند، و این به ایستادن آن‌ها در برابر اسراییل کمک می‌کند، لذا اسراییل باید به گروه‌های آپوزیسیون که در مقابل ایران می‌ایستند کمک کند.» هجری نگران است که ایالات متحده در سال‌های اخیر اعتبار و دوستان خود را در منطقه از دست داده زیرا در برخورد با جنگ داخلی پنج سال سوریه شکست خورده، اجازه داده است «تروریست‌های» ایرانی برای حمایت از اسد دیکتاتور وارد کشور شوند… او می‌پرسد چرا غرب به دموکراسی اهمیت نمی‌دهد.

 

تارنگاشت عدالت- بایگانی دورۀ دوم

منبع: جروزالم پست
۲۰ ژوئیه ۲۰۱۶
برگردان: ع. سهند

کردها در تقاضا برای خودمختاری و دموکراسی اخیراً حملات خود را به سپاهیان انقلاب افزایش داده‌اند

 

پیشمرگه‌های کرد برای رفتن به ایران و مقاومت در برابر رژیم آموزش می‌بینند.

 

مقر حزب دموکرات کردستان ایران، عراق- زمانی‌که شاه محمدرضا پهلوی در انقلاب ۱۹۷۹ ایران سرنگون شد، مصطفی هجری یک دولت دموکراتیک می‌خواست.

بجای آن، یک جمهوری اسلامی در ایران ظهور کرد. هجری رهبر ۷۱ ساله حزب دموکرات کردستان ایران به ۳۷ سال مبارزه علیه رژیم شیعه نگاه می‌کند.

حزب او طی چند ماه گذشته حملات علیه سپاهیان انقلاب را از سرگرفته است، و رزمندگان کرد ده‌ها سرباز ایرانی را کشته‌اند.

هجری در دفتر خود در شمال عراق می‌گوید: «ما در سال ۲۰۱۵، زمانی‌که دیدیم آن‌ها [دولت ایران] مسئله کردستان را حل نخواهند کرد، تصمیم گرفتیم پیشمرگه‌ها [رزمندگان کرد] خود را به ایران بفرستیم. ایران می‌دانست که افراد ما وارد کشور شده‌اند، اما چون با گروه ۵+۱ [بر سر معامله اتمی ایران] مذاکره می‌کرد، می خواستند نشان دهند که ثبات وجود دارد، و می‌خواستند نشان دهند که خواهان درگیری نیستند.»

پیشمرگه‌های حزب دموکرات کردستان ایران اکنون در نبرد با نیروهای ایرانی فعال‌تر می‌شوند، و رژیم بدنبال هجری است. در ۱۹۸۹ و ۱۹۹۲ رهبران حزب دموکرات کردستان ایران به ترتیب در اتریش و آلمان مورد سوءقصد قرار گرفتند. ماه گذشته، ایران تهدید کرد اگر حزب دموکرات کردستان ایران عملیات خود را متوقف نکند کویا را در منطقه دولت کردستان عراق بمباران خواهد کرد.

در مسیر ملاقات با هجری، افراد مسلح خودروی شاسی‌بلند ما را اسکورت می‌کردند؛ زمانی‌که ما به دفتر او در محل نامشخصی وارد شدیم، کرکره‌ها پایین بود.

هجری بجای توضیح نظرات خود درباره ایران، ابتدا درباره این‌که چرا اسراییل با ایران مخالف است صحبت کرد.

او اشاره کرد «ما دشمنان مشترکی داریم، اما کشورهای بیش‌تری از اسراییل حمایت می‌کنند.»

او گفت ایران برای منطقه یک تهدید است، و حمایت آن از حزب‌الله و حماس نشان می دهد که ایران اسراییل را دشمن اصلی خود می‌داند.

هجری می‌گوید: «ایران علیه اسراییل پول زیادی خرج آن‌ها می کند. من فکر می‌کنم اسراییل باید ایران را دشمن اصلی بداند و سعی کند آن‌را ضعیف‌تر کند. حزب‌الله و حماس پول زیادی دریافت می‌کنند، و این به ایستادن آن‌ها در برابر اسراییل کمک می‌کند، لذا اسراییل باید به گروه‌های آپوزیسیون که در مقابل ایران می‌ایستند کمک کند.»

از جمله آن گروه‌های آپوزیسیون ۶ میلیون کرد در ایران می‌باشند که از حقوق بسیاری محرومند، و حزب دموکرات کردستان ایران آن‌ها را تشویق کرده انتخابات رژیم را تحریم کنند. پس از یک دهه نبرد در سال‌های ۱۹۸۰، کردها در ایران ۲۰‌ سال آرام تحت آیت‌الله‌ها زندگی کردند. اما حزب دموکرات کردستان ایران هیچ پبشرفتی در برخورد ایران با کردها نمی‌بیند.

هجری در سال ۲۰۰۶-زمانی‌که به نظر می‌رسید ایالات متحده می‌خواهد درباره موضع اتمی مذاکره کند – هشدار داد که ایالات متحده همراه با اروپایی‌ها باید بر حمایت از حقوق بشر و دموکراسی در ایران تمرکز نماید. او گفت معامله سال گذشته ایران رژیم را از نظر اقتصادی محکم کرد و آن‌را تقویت خواهد کرد.

هجری توضیح می‌دهد: «ما یک حکومت فدرال دموکراتیک می‌خواهیم. ما دولت دموکراتیک می‌خواهیم. ما می‌خواهیم هر ملت خودمختاری خود را داشته باشد، و هر ملت در دولت مرکزی نمایندگان خود را داشته باشد.»

هجری اشاره کرد گروه او با «کنگره ملیت‌ها برای یک ایران فدرال»، شامل گروه‌های دیگری مانند آذری‌ها، عرب‌ها، بلوچ‌ها و ترکمن‌ها، که همه خواهان حقوق خود می‌باشند کار می‌کند.

این‌جا در کردها یک احساس خیانت اروپا و ایالات متحده برای حمایت نکردن آن‌ها از دموکراسی و حقوق اقلیت‌ها وجود دارد.

هجری می‌گوید: «بازرگانان اروپایی هر روز برای معامله و تجارت به ایران می‌آیند. به این دلیل است که [معالمه اتمی] به استثنای جمهوری اسلامی برای مردم منطقه بد بود – هیچ‌کس از این معامله سودی نبرد.»

او می‌پرسد چرا غرب به دموکراسی اهمیت نمی‌دهد.

«[سیاست] آمریکا امروز را می‌بیند، اما به آینده نگاه نمی‌کند. بعنوان مثال، آن‌ها برای شکست‌دادن صدام [حسین]، اما نه برای بعد از او، برنامه داشتند.»

هجری نگران است که ایالات متحده در سال‌های اخیر اعتبار و دوستان خود را در منطقه از دست داده زیرا در برخورد با جنگ داخلی پنج سال سوریه شکست خورده، اجازه داده است «تروریست‌های» ایرانی برای حمایت از اسد دیکتاتور وارد کشور شوند.

ملاقات با مردان و زنان جوان کرد که برای رفتن به ایران و نبرد با آیت‌الله‌ها آموزش می‌بینند شور، و امید برای تغییر را در ایران  نشان داد.

در حالی‌که زنان توسط رژیم مجبور می‌شوند موی خود را بپوشانند، زنان مسلمان کرد در حزب هجری-که بسیاری از آن‌ها کلاشینکف حمل می‌کنند- می‌توانند موی خود را آن‌طور که دوست دارند بیارایند. آن‌ها می‌گویند خواهان آنند که بتوانند کردی را در مدارس بیاموزند، و حقوق برابر و خودمختاری از تهران داشته  باشند.

http://www.jpost.com/Middle-East/Iran-News/Iranian-Kurdish-leader-to-Post-Iran-regime-is-a-common-enemy-460881

پیوند کوتاه: https://tinyurl.com/m745tufk