آمارجیت کائور دبیر کل «کنگره اتحادیه کارگری سراسر هند» (AITUC) روز پنجشنبه در جانتار مانتار سخنرانی میکند.
تارنگاشت عدالت – دورۀ سوم
منبع: نیوز کلیک
نویسنده: روناک چابرا
۲ سپتامبر ۲۰۲۲
«ما صلح میخواهیم»: در سالگرد جنگ جهانی دوم، «اتحادیههای کارگری مرکزی» خواستار انحلال ناتو شدند
دهلی نو: اتحادیههای کارگری مرکزی هند روز پنجشنبه خواستار انحلال ائتلافهای نظامی مانند سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) و لغو سلاحهای اتمی شدند، و بر حق مردم جهان برای زندگی در صلح تأکید نمودند. این خواست در سالگرد آغاز جنگ جهانی دوم مطرح شد.
در اول سپتامبر سال ۱۹۳۹، ارتش آلمان به رهبری آدولف هیتلر حمله به لهستان را آغاز کرد و جهان را وارد جنگی کرد که متعاقباً برای شش سال آینده ادامه یافت و جان دهها میلیون نفر را گرفت.
از آن زمان، فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری (WFTU)، سازمان متشکل از اتحادیههای کارگری گوناگون در سراسر جهان، هر سال این روز را به یاد و احترام قربانیان جنگ برگزار میکند. نشستهای عمومی توسط اتحادیههای عضو آن سازمان در سراسر جهان برگزار میشود و پیامهای صلح به اشتراک گذاشته میشود.
اعضای اتحادیههای عضو فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری در هند روز پنجشنبه بر حق مردم برای زندگی در صلح تأکید نمودند.
به همین ترتیب، امسال فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری، از همه واحدهای تشکیل دهنده آن خواست تا در روز پنجشنبه، که به عنوان «روز جهانی اقدام اتحادیههای کارگری برای صلح» نامگذاری شده است «اقدامات و بسیج ضدجنگ، ضد امپریالیستی را در دفاع از صلح و همکاری خلقها، علیه جنگها و مداخلات امپریالیستی، علیه نظامیگری و نظامیسازی روابط بینالملل، علیه اعمال امپریالیستی تحریمها، محاصرهها و جنگهای اقتصادی سازمندهی نمایند.»
دبیرخانه فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری در بیانیهای در اوایل این هفته گفت با توجه «خطرات و تهدیدات عظیمی» که از جمله توسط ایالات متحده آمریکا، اتحادیه اروپا، درگیری ناتو با روسیه، و همچنین رویارویی ایالات متحده و چین، از جمله، نشان داده شده است جهان «با مرحله تشدید افراطی تضاد سیاسی، اقتصادی و نظامی برای کنترل و استثمار منابع اقتصادی سیاره ما روبهرو است.»
ناتو یک اتحاد نظامی میان-دولتی بین ۳۰ کشور عضو – ۲۸ کشور اروپایی و دو کشور آمریکای شمالی است. این یک اتحاد امنیتی به رهبری ایالات متحده است که در طول جنگ سرد با دستاویز دفاع از اعضای خود در برابر گسترش احتمالی نفوذ شوروی شکل گرفت.
بیانیه فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری میافزاید که مردم مجبور میشوند هزینه «تضاد امپریالیستی» را با «مرگ، آوارگی و وخامت شرایط زندگی و کار خود» بپردازند.
در دهلی، روز پنجشنبه، به دعوت فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری، یک نشست عمومی در جانتار مانتار تشکیل شد که در آن رهبران شش اتحادیه کارگری مرکزی، از جمله AITUC، CITU، AIUTU، AICCTU TUCC و UTUC شرکت کردند. جلسات مشابهی توسط اعضای فدراسیون جهانی اتحادیههای کارگری در شهرهای دیگر نیز برگزار شد.
رهبران سندیکاها ایالات متحده آمریکا و متحدان اروپایی آنرا به دلیل «تقویت ناتو» که، «تجاوزات خود را افزایش داده و اکنون در سراسر جهان گسترش مییابد.» محکوم کردند و افزودند که صلح جهانی نمیتواند از طریق «نظامیسازی» یا «تحریمها و جنگهای اقتصادی» محافظت شود.
آمارجیت کائور، دبیر کل «کنگره اتحادیه کارگری سراسر هند»، روز پنجشنبه با اشاره به ادامه «عملیات نظامی ویژه» روسیه در اوکرایین و سفر جنجالی اخیر نانسی پلوسی رئیس مجلس نمایندگان ایالات متخده به تایوان گفت: «امروز بار دیگر تنشها در کل اروپا بالا گرفته است و در عینحال تلاشهایی برای ایجاد تنش حتا در آسیا وجود دارد.»
در مورد «عملیات نظامی ویژه» روسیه در اوکرایین، او تأکید کرد که درک «واقعیتهای میدانی» که منجر به وضعیت فعلی شده است، «مهم» است. اتحادیههای کارگری از هیچ نوع اقدام نظامی حمایت نمیکنند. با این حال، باید درک کرد که سیاستهای کدام کشور باعث آن شده است، و ناتو بسرکردگی ایالات متحده را به دلیل گسترش به سمت شرق و استقرار در مرز روسیه محکوم کرد.
تاپان سن، دبیر کل «مرکز اتحادیههای کارکری هند» (CITU)، گفت که مردم در سراسر جهان «نه جنگهای بیشتر، بلکه صلح، نان و آزادی میخواهند.» وی بر تجربه قربانیان جنگ و مداخلات در لیبی، سوریه و فلسطین و غیره تاکید کرد.
وی گفت: «بیکاری و تورم استانداردهای زندگی کارگران را در سراسر جهان و حتا در کشور ما تضعیف میکند. اتحادیه های کارگری باید دولتهای متبوع خود را برای تمرکز برای این موضوعات تخت فشار قرار دهند.»
پیوند کوتاه: https://tinyurl.com/2p8fw6c2