تارنگاشت عدالت – دورۀ سوم

منبع: شین‌هوا
۲۵ مه ۲۰۲۱

 

توضیح عدالت: خبرگزاری شین‌هوا به مناسبت صدمین سالگرد حزب کمونیست چین یک ستون به نام «۱۰۰ حزب دربارۀ حزب کمونیست چین» منتشر می‌کند. برگردان فارسی مصاحبه‌ها و پیام‌های آن ستون ویژه، همراه با یک توضیح مختصر درباره شخص مورد مصاحبه، در این ستون «عدالت» منتشر می‌شود. خوانندگان گرامی خود توجه دارند که اکثر قریب به اتفاق این روابط، مصاحبه‌ها و پیام‌ستانی‌ها حزب کمونیست چین، بجز چند استثنا، با سیاستمداران و رهبران احزاب مرکز – راست حاکمِ در کشورهای پنج قاره است.

مصاحبه زیر با محمد نعمان جلال دیپلومات پیشین و نویسنده مصری است.

یک سایت رسمی دولت چین محمد نعمان جلال را چنین معرفی می‌کند: «دیپلمات ارشد و نویسنده مصری. مسئولیت‌های او شامل خدمت به عنوان سفیر مصر در چین (۲۰۰۱-۱۹۹۸)، پاکستان، هند و جامعه عرب می‌شود. او از ۲۰۰۱ تا ۲۰۰۲ به عنوان معاون وزیر امور خارجه [حکومت حسنی مبارک] برای برنامه‌ریزی سیاسی خدمت کرد. او هم‌چنین از ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۲ مشاور افتخاری «مؤسسه مطالعات روابط بین‌الملل شانگهای» بود.
http://www.china.org.cn/business/2014-06/27/content_32792515.htm

آقای جلال در این مصاحبه ترجیع‌بندی را که این روزها در تبلیغات چین‌ستایان ایرانی زیاده دیده می‌شود تکرار کرده است: «چین یک کشور استثمارگر نیست و نخواهد بود، زیرا تمدن چین بر پایه همکاری و سازندگی مشترک با کشورهای دیگر بنا شده است

ایشان گویا نمی‌دانند که جنگ داخلی چین بخشی از تاریخ صد ساله حزب کمونست چین است، و تشکیل حکومت تایوان و ادامه جدایی آن از چین، بحث‌های تمدنی و ژنیتک را رد می‌کند، مگر این‌که مانند نوکیسه‌های ایران اسلامی معتقد باشیم برخی از چینی‌ها شبیه برخی ایرانی‌ها ژن «خوب» و برخی دیگر ژن «بد» دارند؛ برخی از چینی‌ها حامل و ناقل تمدن چینی هستند و برخی دیگر مانند رهبران تایوان از تمدن چینی بویی نبرده‌اند!

***

 

مصاحبه: سفیر پیشین مصر می‌گوید حزب کمونیست چین کشور را از استعمار آزاد کرد، از فقر به رشد اقتصادی رساند

 

قاهره، ۲۵ مه (شین‌هوا) – محمد نعمان جلال، سفیر پیشین مصر در چین گفت حزب کمونیست چین یک «حزب دستاوردها» است که چین را از استعمار و فقر آزاد کرد و کشور را به شکوفایی و رشد اقتصادی هدایت کرد.

جلال اخیراً در مصاحبه با شین‌هوآ گفت: «حزب کمونیست چین از بدو تأسیس خود در سال ۱۹۲۱ طی مبارزه خود دستاوردهای بسیاری داشته است، که مهم‌ترین آن‌ها اصلاحات و گشایشی است که به اقتصاد چین کمک کرد به دومین اقتصاد بزرگ در جهان رشد کند.»

حزب کمونیست چین در اول ژوئیه امسال صدمین سالگرد خود را جشن می‌گیرد.

جلال که عضو «شورای روابط خارجی مصر» نیز هست موفقیت حزب کمونیست چین را در مدیریت و کنترل بحران کوویو-۱۹ در یک دوره بی‌سابقه کوتاه، ستود.

او تأکید کرد که «اقتصاد چین علی‌رغم همه‌گیری کووید-۱۹ متوقف نشده است»، او مردم چین را جدی، با استقامت، سخت‌کوش، و صبور توصیف کرد،و گفت این خصوصیات به مبارزه آن‌ها علیه همه‌گیری کمک کرد.

دیپلومات پیشین مصر گفت که چین برای اصلاحات اقتصادی برنامه‌های پنج ساله متوالی اجرا کرد.

وی افزود شی جین‌پینگ رییس‌جمهور چین «ابتکار کمربند و جاده» را – که جلال آن‌را یکی از مهم‌ترین ابتکارات در جهان می‌داند- به تجربه چین افزوده است.

چین «ابتکار کمربند و جاده» را با هدف دنبال کردن منافع مشترک در میان کشورهای شرکت‌کننده آغاز کرد.

جلال گفت که چین از طریق ابتکار، مشارکت برد – برد با دیگر کشورهای را بنا نهاد و به روندهای توسعه در آفریقا، از جمله در مصر بسیار کمک کرد.

دیپلومات پیشین افزود «چین یک کشور استثمارگر نیست و نخواهد بود، زیرا تمدن چین بر پایه همکاری و سازندگی مشترک با کشورهای دیگر بنا شده است» و تأکید نمود که دنبال کردن صلح و مخالفت با تجاوزگری از جمله اصول اساسی حکمرانی چین است.

جلال تأکید نمود «در جامعه و تمدن چین ایده استعمار رد شده است.»

جلال گفت زمانی که به عنوان سفیر مصر در چین کار می‌کرد دوستان چینی بسیاری داشت؛ و اخیراً چند کتاب درباره چین و روابط مصر – چین نوشته است و روابط مستحکم بین دو مردم و دو تمدن را برجسته کرده است.

سفیر پیشین مصر گفت: «آنچه که من بیش‌تر از هر چیز درباره چین دوست دارم اصل مجازات است، که بدین معنی است هر کس که مرتکب خطایی بشود، حتا اگر یک مقام باشد، بدون تعلل مجازات می‌شود.»

جلال پیش‌بینی می‌کند حزب کمونیست چین کشور را به سمت دستاوردهای بیش‌تر هدایت نماید.

وی گفت: «من پیش‌بینی می‌کنم روند اقتصادی با ویژگی‌های چینی ادامه خواهد یافت، سطح زندگی مردم چین بالاتر خواهد رفت و چین همچنان کارخانه جهان خواهد بود.»

http://www.xinhuanet.com/english/2021-05/25/c_139968827.htm

پیوند کوتاه: https://tinyurl.com/5fd63c7p