تارنگاشت عدالت – دورۀ سوم
منبع: پیام مردم
۱ اوت ۲۰۲۳
فعالین خواستار پایان واقعی جنگ ۷۰ساله کره و لغو ممنوعیت سفر به کره شمالی هستند.
راهپیمایی فعالین در واشنگتن دی سی در ۲۷ ژوئیه، بمناسبت هفتادمین سالگرد آتشبس در کره
روز پنجشنبه، ۲۷ ژوئیه، صدها تن از فعالین صلح کرهای مقیم در ایالات متحده در مقابل وزارت امور خارجه ایالات متحده در واشنگتن دی سی تظاهرات کردند تا خواستار پایان دادن به ممنوعیت سفر دارندگان گذرنامه آمریکایی به کره شمالی (جمهوری دموکراتیک خلق کره) شوند. فعالین همچنین ۱۰۰۰ کارت پستال با امضای جداگانه و یک نامه سرگشاده را که بوسیله ۶۲ سازمان خطاب به رئیسجمهور جو بایدن و وزیر امور خارجه آنتونی بلینکن نوشته شده بود تحویل دادند، و همچنین از ایالات متحده خواستند به ممنوعیت سفر به کره شمالی پایان دهد.
این اقدام در چهارچوب یک هفته کارگاههای آموزشی، گردهماییها و نشستها با قانونگذاران توسط گروههای صلح مستقر در ایالات متحده، مانند «زنان از منطقه غیرنظامی عبور میکنند»، «نوداتول [جا پای سنگی] برای توسعه جامعه کرهای»، «کُدپینک»، و «صلح کره اکنون» برگزار شد. فعالین از دولت آمریکا میخواهند که به جنگ ۷۰ ساله کره پایان دهد و با کره شمالی صلح کند.
کاتی چوی، مدیر سیاستگذاری و سازماندهی در «زنان از منطقه غیرنظامی عبور میکنند» گفت: هزاران نفر از آمریکاییهای کرهای تبار دارای اعضای خانواده در سراسر منطقه غیرنظامی، دههها که عزیزان خود را ندیده یا نشنیدهاند». در ایالات متحده، بیش از ۱۰۰ هزار نفر در ایالات در کره شمالی خانواده دارند و به دلیل محدودیتها بر سفر نمیتوانند به دیدار آنها بروند. دونالد ترامپ، رئیسجمهور سابق ایالات متحده، در سال ۲۰۱۷ این ممنوعیت سفر را (که هر سال در ماه اوت تمدید میشود) اعمال کرد و دولت بایدن دو فرصت برای پایان دادن به آن داشته است، اما تصمیم به حفظ آن گرفته است.
چوی گفت «رئیسجمهور بایدن، چند روز پیش از انتخاب شدنش وعده داد به ممنوعیت سفر پایان دهد. او وظیفه اخلاقی دارد که به این تعهد عمل کند. این مجموعه از کارت پستالها بیانگر اراده گسترده مردم آمریکا برای پایان دادن سریع به این ممنوعیت شدید سفر است.»
فعالین صلح نیز به دلیل ممنوعیت سفر نتوانستهاند به کار خود ادامه دهند. بعنوان مثال، «نوداتول» مجبور شد تحویل کمکهای پزشکی به بیمارستانها و کمک به کرهایهای دارای تابعیت آمریکایی برای دیدار با اعضای خانوادهشان در کره شمالی را متوقف کند.
«کمیته بینالمللی سوسیالیستهای دموکراتیک» ایالات متحده اعلام کرد: «تعاملهای حضوری یکی از مؤثرترین راهها برای کار در جهت عادیسازی روابط و ایجاد اعتماد متقابل در سطح بینالمللی است. تصمیم دولت ترامپ در بیش از ۵ سال پیش برای پایان دادن به همه سفرها به کره شمالی، و حمایت مستمر بایدن از این سیاست، به شدت کار چندین دهه سازمانهای صلح کره برای پایان دادن به جنگ کره را تضعیف میکند.»
برای فعالین کرهای، جنگ نسلکشانه ایالات متحده علیه کره، که در سال ۱۹۵۰ آغاز شد، و در طول سه سال جان میلیونها کرهای را گرفت، هرگز واقعاً پایان نیافته است. در ۲۷ ژوئیه ۱۹۵۳، یک آتشبس به عملیات نظامی پایان داد و یک منطقه غیرنظامی (DMZ) بین آنچه کره «شمالی» و کره «جنوبی» شد ایجاد کرد. اما به گفته کریستین آن، مدیر اجرایی «زنان از منطقه غیرنظامی عبور میکنند» «آتشبس… فقط ترک عملیات نظامی بود. آتشبس درگیری کره و تقسیم شبهجزیره را که تا امروز ادامه داد، حل نکرد. به همین دلیل است که ایالات متحده هنوز ۲۸۵۰۰ سرباز در کره جنوبی دارد، به همین دلیل است که بزرگترین پایگاه نظامی ایالات متحده در خارج از کشور را میتوان در کره جنوبی یافت، و چرا ایالات متحده در هر جنگ احتمالی کنترل عملیاتی ارتش کره جنوبی را در دست دارد.»
نظامیگری فزاینده ایالات متحده در کره جنوبی باعث ایجاد یک جنبش تودهای ضد نظامیگری، بویژه علیه در کره جنوبی شده است، به ویژه علیه «تاد» (THAAD) شده است. «تاد» یک سامانه دفاع موشکی بجثبرانگیز است که ایالات متحده در پاسخ به آزمایش موشکی کره شمالی در کره جنوبی مستقر کرده کرد. دولت رئیسجمهور یون سوک یول در اوایل سال، زمانیکه اسناد اطلاعاتی به بیرون درز کرده آمریکا نشان داد واشنگتن با جاسوسی از این کشور (یکی از متحدان کلیدی ایالات متحده) حاکمیت کره جنوبی را نقض کرده است و احتمالاً دولت کره جنوبی را برای ارسال غیرمستقیم تسلیحات به اوکرایین تحت فشار قرار داده است.
تنشها با کره شمالی نیز تشدید شده است و ایالات متحده فقط نفت بر آتش میریزد. کریستین آن، طی مقالهای که «دراین روزگار» منتشر شد، جزئیات درگیریهای ۱۲ ماه گذشته از جمله آزمایش موشکهای کره شمالی در واکنش به نصب «تاد» را شرح میدهد . کره شمالی اکنون توانایی خود را برای شکست بالقوه «تاد» ثابت کرده است. مانورهای نظامی مشترک آمریکا و کره جنوبی نیز به تنشها دامن زده است. در نوامبر ۲۰۲۲، ایالات متحده برای نخستینبار پس از سال ها یک ناو هواپیمابر را با هدف بسیار روشن «پیوستن به کشتیهای نظامی دیگر در نمایش قدرت که قصد ارسال یک پیام به کره شمالی را دارد» به کره جنوبی فرستاد.
کره شمالی اخیراً در واکنش به ارسال دو زیردریایی هستهای آمریکا به کره جنوبی برای اولین بار از سال ۱۹۸۰، تهدید به تلافی احتمالی هستهای کرد
برایان بکر، مدیر اجرایی ائتلاف «ANSWER» (اکنون برای توقف جنگ و پایان دادن به نژادپرستی عمل کنید) اظهار داشت: «دولت ایالات متحده در حال دنبال کردن یک سیاست عمیقاً خطرناک رفتن تا مرز جنگ در کره است و مانورهای نظامی گستردهای را انجام میدهد که شبیهسازی تهاجم به شمال است… اگر مردم ایالات متحده میتوانستند به کره شمالی سفر کنند، میتوانستند ببینند که شیطانسازی این کشور از براساس دروغ است و مردم کره شمالی- مانند اکثر مردم در همه جا- چیزی جز صلح و احترام متقابل نمی خواهند.»
پیوند کوتاه: https://tinyurl.com/bddanzje