برای امام مستضعفان و پابرهنگان بارگاه نساختهاند که تالار شاهی ساختهاند. تاریخ این مونومان را احتمالاً «خمینی پالاس» خواهد نامید و امام را در عداد شاهان و سلاطین قرار خواهد داد. آنگاه هیچکس ماهیت عدالتخواهانه و مردمی انقلاب را باور نخواهد کرد. «خمینی پالاس» آغاز ریشهسوزی تمدنی از انقلاب اسلامی است. بنای باشکوه بنیانگذار انقلاب به جای اینکه نشانی از ارادت امتش داشته باشد نشانگر قلابی بودن اصل انقلاب خواهد بود؛ سالهاست کودکان را به قصرهای مجلل شاه میبریم تا دلیل قیام پابرهنگان را بهتر ادراک کنند؛ اکنون باید به دنبال کشف توضیحی برای این واقعه باشیم.
رجانیوز
۱۲ خرداد ۱۳۹۴
از حرم امام تا «خمینی پالاس»!
وحید یامینپور در صفحه اینستاگرام خود نوشت: تصاویری که از حرم جدید امام راحل منتشر شده نه نشانی از «حرم» دارد نه از «امام»؛ در وجه زیبایی شناختی فاقد هرگونه عنصر معماری اسلامی و در وجه نشانه شناختی محروم از نشانگان بارگاه است. حرم نیست گویا تالار عروسی است که برای تیمن و تبرک با آیاتی از قرآن «تزیین» شده است. وجه تزیینی دین، آنرا در حد یک کاغذ رنگی تنزل میدهد. همانطور که آیات الهی در میان انبوهی از زرق و برق تصنعی گم میشود و به جای آنکه دل را بیاراید، چشم را پر میکند، خمینی نیز از امام بودن به پادشاه تنزل مییابد.
برای امام مستضعفان و پابرهنگان بارگاه نساختهاند که تالار شاهی ساختهاند . تاریخ این مونومان را احتمالاً «خمینی پالاس» خواهد نامید و امام را در عداد شاهان و سلاطین قرار خواهد داد. آنگاه هیچکس ماهیت عدالتخواهانه و مردمی انقلاب را باور نخواهد کرد. «خمینی پالاس» آغاز ریشهسوزی تمدنی از انقلاب اسلامی است. بنای باشکوه بنیانگذار انقلاب به جای اینکه نشانی از ارادت امتش داشته باشد نشانگر قلابی بودن اصل انقلاب خواهد بود؛ سالهاست کودکان را به قصرهای مجلل شاه میبریم تا دلیل قیام پابرهنگان را بهتر ادراک کنند؛ اکنون باید بدنبال کشف توضیحی برای این واقعه باشیم.
اگر بارگاه مقدس اهل بیت علیهم السلام با نذورات عاشقان و دلدادگان و به دست معماران اهل معنا به سجده گاه و معبد مومنان بدل شده، ولی قصری که در برابر چشمان ماست از بیتالمال مسلمین و گویا به دست مهندسان غرب آغشته به این روز افتاده است. جایی که دیگر مزار زایران دلداده نیست بلکه مقبره و یادبودی برای توریستهای دوربین به دست خواهد شد. همانطور که معابد مسیحیان در قرن چهاردهم و پانزدهم تمام روح معنوی خود را به پاى تابلوهای خیره کننده ی میکلانجلو و داوینچی قربانی کرد…
پ ن: کاری ندارم پیمانکار حرم امام قرارگاه خاتم سپاه پاسداران بوده یا هر جای دیگر.
پ ن۲: امیدوارم متوجه باشید که من با ساختن یک بنای باشکوه مخالف نیستم. که از بی سلیقگی و آشفتگی و اشرافیگری و بیربطی بنا به حرم سخن گفتم.
***
ایلنا
۴ خرداد ۱۳۹۴
وقتی وجدانها خوابیدهاند…
تصاویر زیر بازگو کنندۀ زندگی خانوادهای است که به دلیل مشکلات متعدد ناچار به زندگی کردن در بیابانهای اطراف تهران هستند. شاید نتوانیم اسمش را بگذاریم حاشیه نشینی چون شرایط اینجا اسفبارتر از آن چیزیست که درباره حاشینهنشینی دیده و شنیدهایم. کودکانی که زندگی و دنیای کودکانه برایشان معنایی ندارد و از روی تهیدستی مجبور به کار کردن هستند و به دنبال آن از تحصیل و بسیار از حقوق اجتماعی محروم. از نزدیک که حالشان را جویا شدیم میگویند هیچ نهاد و سازمانی به آنها توجهی ندارد. نبود آب آشامیدنی، محروم بودن از خدمات پزشکی و حمایتهای درمانی و آموزشی از جمله مشکلاتی است که با آن دستوپنجه نرم میکنند.
https://www.ilna.ir/fa/tiny/news-279073
***
افکارنیوز
۸ خرداد ۱۳۹۴
حرم امام خمینی گرانقیمتترین مقبره دنیا
ساخت آرامگاه آیتالله خمینی پس از دفن او و با محوریت جهاد سازندگی و سپاه پاسداران آغاز شد و همچنان ادامه دارد.
گروه بین الملل – دویچه وله در گزارشی تصویری به ساخت و توسعه حرم امام خمینی پرداخته است و مدعی شده است که حرم بنیان گذار انقلاب اسلامی گران قیمتترین مقبره جهان است.
به گزارش افکارنیوز به نقل از دویچه وله؛ امام خمینی، بنیانگذار جمهوری اسلامی وقتی وارد ایران شد گفت که «طلبهای بیش نیستم»، اما به او لقب امام داده شد. او بر سادهزیستی اصرار داشت و میگفت «یک موی کوخنشینان» را به «همه کاخنشینان» ترجیح میدهد.
روزنامه اطلاعات در سال ۱۳۷۱ نوشت: «مرقد و مصلای امام خمینی در بهشت زهرا بنایی شامل ۶۰۰ هزار متر مربع بنای سر پوشیده، مساحت مسقفی بطول یک کیلومتر و عرض بیش از نیم کیلومتر است که نظیر آن در هیچ یک از دیگر بناهای مذهبی جهان چه اسلامی چه مسیحی چه یهودی و چه مذاهب غیر توحیدی نمیتوان یافت.»
سازه اصلی، دارای مقاومت در برابر زلزلهای به قدرت ۱۰ ریشتر است و به گفته مدیر کل مقبره، از برج میلاد نیز مقاومتر است. اسکلت فولادی ساخته شده برای گنبد ۳۴۰ تن وزن دارد و روکش آن هم ۴۰ تا ۵۰ تن وزن خواهد داشت که در مجموع به ۴۰۰ تن میرسد.
در اطراف حرم، چهار گلدسته طلاکاری شده به بلندی ۹۱ متر ساخته شده است.این آرامگاه همچنین مجموعا دارای پنج گنبد است که گنبد اصلی، فلزی و چهار گنبد دیگر کاشیکاری شدهاند. گنبد اصلی در سال ۱۳۸۶ طلاکاری شد. همچنین ۵ ورودی اصلی در صحنهای شرقی و غربی وجود دارد.
موزه آرامگاه به مساحت ۱۵ هزار متر مربع حاوی آثار مربوط به امام خمینی است. دکتر عطاالله امیدوار که از همراهان امام خمینی در پاریس بوده، میگوید: در بازدید از موزه متوجه شدم که این بخش از حرم چه عمارت گرانقیمت و پرخرجی است. به گفته دکتر امیدوار که در پاریس همراه امام خمینی بوده است: «در موزه آرمگاه تعداد زیادی اتاق میبینید که سنگهای گران قیمت تا سقف آن را پوشانده و روی هر دیوار، خط نوشته یا حجاری و … قرار دارد. این موضوع به حدی به چشم میآید که خود بنای موزه بدل به موزه شده؛ دیوارهایش دیگر جایی برای نصب یک اثر هنری ندارد، هر جا که بخواهید تابلویی آویزان کنید، روی آینه یا کتیبهای قرار میگیرد.»
در دوران شهرداری محمود احمدینژاد و اصرار او برای انتقال نمایشگاه بینالمللی تهران، با مصوبه شورای دوم شهر تهران در سال ۱۳۸۴ ساخت مجموعه جدیدی بنام شهر آفتاب به مرکزیت مقبره امام خمینی آغاز شد. زمان احداث شهر آفتاب دو سال و بودجه آن ۸۰۰ میلیارد تومان برآورد شد که تا کنون افتتاح نشده است. شهر آفتاب همچنین بعنوان شهری حوزوی و علمی عنوان شده است.
محمد علی انصاری دبیر ستاد بزرگداشت مراسم «ارتحال امام خمینی» میگوید: «یکی از خدمات حرم به تهران و به پایتخت این است که هزاران هکتار زمین را از خطر توسعه بیبرنامه از قبیل آلونکها و زاغه نشینی حفظ کرده است.»
محمد علی انصاری در جواب منتقدان زرق و برق آرامگاه میگوید:«یک تصوری بود که میگفت امام (ره) سادهاندیش بوده است و خانهاش محقر بوده و کجای زندگی ایشان زرق و برق داشته و تجملاتی بوده. همچنین زهد، دنیاگریزی و فرار از تجملات و تقید به بیتالمال نیز از دیگر ویژگیهای امام بوده است. همچنین تصور و تفکر دیگری وجود داشته مبنی بر این که حرم امام با خانه ایشان متفاوت است.
به عقیده انصاری: «حرم امام خانه مردم و خانه تکریم و تعظیم مردم است. حال باید پرسید مگر حضرت ابراهیم زاهد نبود، چرا انبیا در طول تاریخ متولی آب و نظافت و کلیدداری آن خانه بودند و همچنین باید پرسید چرا حرم امیرالمومنین(ع) آن ایوانهای طلا و آن صحنها را دارد و چرا حرم امام رضا (ع) مجلل است».
چندی پیش هم در محلی که امام خمینی اولین سخنرانیاش را در بهشتزهرا انجام داد جایگاه مخصوصی تحت عنوان «جایگاه جلوس حضرت امام خمینی» ساخته شد.
http://www.afkarnews.ir/vdchx6nk-23nz6d.tft2.html
پیوند کوتاه: https://tinyurl.com/yh2rrfar