رادیو فردا
۱۶ مهر ۱۴۰۱
کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری سرکوب اعتراضات مردمی ایران را محکوم کرد
کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری، کمیته مشورتی اتحادیههای کارگری و فدراسیونهای اتحادیهای جهانی با انتشار بیانیهای سرکوب اعتراضات مردمی در ایران را به شدت محکوم کرد.
این نهادهای بینالمللی روز شنبه ۱۶ مهرماه با انتشار بیانیهای مشترک اعلام کردند کل جنبش بینالمللی اتحادیههای کارگری به مردم فوقالعاده شجاعی که در مقابل سرکوب وحشیانه رهبران حکومت دینی ایران ایستادهاند، ادای احترام میکند.
این بیانیه در ادامه میافزاید مقاومت، توسط زنان و دخترانی هدایت میشود که میخواهند به زنستیزی و نقض حقوق اولیه که جوهره رهبران سیاسی و مذهبی ایران است، پایان دهند.
شاران بارو، دبیر کل کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری گفت: «ما به آنها درود می فرستیم و در کنار آنها میایستیم.»
خانم بارو در ادامه همچنین بازداشتهای فعالین کارگری در ایران را اقدامی «مذبوحانه» برای ساکت کردن معترضان و خشم عمومی جامعه ایران و تلاش برای نسبت دادن آنها به خارج عنوان کرد.
صدا و سیمای ایران پنجشنبه، ۱۴ مهر نسخهای از اعترافات اجباری سسیل کولر و ژاک پاری، زوج فرانسوی بازداشت شده در ایران در اردیبهشت ماه را منتشر کرد که خود را مامور اطلاعاتی فرانسه معرفی کرده بودند.
سسیل کولر، عضو فدراسیون آموزش و فرهنگ سندیکای نیروی کارگران فرانسه، و همسرش ژاک پاری که با روادید گردشگری به ایران سفر کرده بودند، ۱۱ اردیبهشت امسال همزمان با روز جهانی کارگر به دست نیروهای امنیتی جمهوری اسلامی بازداشت و به «جاسوسی» متهم شدند.
استیو کاتن، رئیس شورای اتحادیههای جهانی و دبیر کل فدراسیون بین المللی کارگران حمل و نقل نیز در این بیانیه گفته است کارگران ایران و برادران و خواهران آنها در سراسر جهان حقیقت را میدانند.
این بیانیه میافزاید: «بسیاری از فعالین کارگری ایران به خاطر حمایت از حقوق کارگران در بازداشت هستند. ما خواهان آزادی فعالان سندیکایی زندانی و سایر کسانی هستیم که به ناحق در ایران زندانی شدهاند.»
***
ایران وایر
جواد متولی
۳۰ آبان ۱۴۰۱
قطعنامه ۳۰۰ اتحادیه کارگری جهان در محکومیت سیاست سرکوبگرانه جمهوری اسلامی
کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری (ITUC) در جریان برگزاری کنگره رو۲۱ ۲۱ نوامبر خود، به اتفاقآرا قطعنامهای اضطراری و شدیدالحن در محکومیت سیاستهای سرکوبگرانه حکومت و در همبستگی با مبارزات کارگران و تشکلهای صنفی، زنان و گروههای تحتستم ایران تصویب کرد. این کنگره با شرکت بیش از هزار نماینده از۳۰۰ تشکل سراسری اتحادیهای از ۱۳۰ کشور جهان در شهر سیدنی استرالیا برگزار شده است.
در قطعنامه کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری آمده است: «کنگره سرکوب وحشیانه و کشتار مردم ایران توسط رژیم زنستیز این کشور، که به دنبال قتل مهسا امینی به خیابانها آمدهاند، را محکوم میکند. زنان ایرانی با حمایت مردان، در سراسر کشور شجاعانه برای حقوق خود دست به اعتراض زدهاند، و تشکلها در اعتراض به سرکوب سبعانه اعتصاب کردهاند. صدها نفر به قتل رسیدهاند، چندین معترض بازداشت شده به اعدام محکوم شده و ۱۵ هزار نفر نیز زندانی شدهاند.»
کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری در ادامه این قطعنامه با اشاره به آخرین موج جدید سرکوب حاکمیت در تداوم نقض سیستماتیک حقوق اساسی مردم ایران از جمله حقوق آنها برای آزادی تشکلها و حق تشکلیابی و همچنین آزادی بیان صورت گرفته است، مینویسد: «ایران همواره به عنوان یکی از بدترین کشورهای جهان برای حقوق کارگران در شاخص حقوق جهانی کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری ITUC رتبهبندی میشود. اعضای چندین تشکل صنفی فقط به دلیل مبارزه برای دستیابی به حقوق اساسی و نیز ارتقاء حقوق کارگران، در حال گذراندن احکام طولانی مدت در زندان هستند. این رژیم به طور مداوم حقوق بنیادی زنان، اقلیتهای مذهبی و قومی، فعالان سیاسی و جامعه «LGBTQ+» را نقض کرده است.
کنگره کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری در ادامه این قطعنامه ضمن محکوم کردن سرکوب حقوق بنیادی زنان و دختران و حملات به زندگی آنها توسط دولت ایران سه خواسته خود از جمهوری اسلامی ایران را به این شرح اعلام کرد:
آزادی فعالین صنفی و کارگری زندانی و همه افرادی که با نقض آشکار قوانین بینالمللی بازداشت و زندانی شدهاند. پایان دادن به خشونت خود علیه زنان و دختران و احترام به حقوق زنان، دختران و همه ایرانیان در خصوص آزادی تجمع، آزادی بیان، استقلال بدنی و امنیت فردی جمهوری اسلامی ایران باید مقاولهنامههای ۸۷ و ۹۸ سازمان جهانی کار را تصویب و بطور کامل اجرا کرده و به اعلامیه جهانی حقوق بشر، بویژه اصل ۲۳ آن، بطور کامل احترام بگذارد.
کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری در ادامه این قطعنامه با اعلام تداوم همبستگی قاطع خود با کارگران ایران و تشکلهای آنان در مبارزه برای حقوق کارگری، از حمایت گسترده و پرقدرت بینالمللی از طرف اتحادیههای کارگری، سایر تشکلها و اذهان عمومی از مردم ایران را مورد قدردانی قرار داده و از آن استقبال کرده است.
***
کارآنلاین (بخش کارگری)
۱۰ اکتبر ۲۰۲۲
پیام کنفدراسیون بین المللی اتحادیه های کارگری (Global Union)
کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری (ITUC)، TUAC کمیته مشورتی اتحادیه کارگری به OECD و فدراسیونهای اتحادیه جهانی ادامه خشونتهای مسئولان ایرانی علیه مردم خود را محکوم میکنند و خواهان فشار قویتر بینالمللی علیه رژیم هستند. با ادامه خشم عمومی از قتل مهسا امینی، حدود ۱۰۰ نفر کشته و تعداد زیادی زخمی شدند. امینی صرفاً به دلیل رعایت نکردن قوانین پوشش اجباری در کشور توسط پلیس مذهبی کشته شد.
شاران بارو، دبیر کل ITUC اظهار میدارد: «تمامی اعضای جنبش بینالمللی اتحادیههای کارگری به مردم فوقالعاده شجاعی که در مقابل سرکوب وحشیانهای که توسط رهبران حکومت دینی ایران انجام میشود، ایستادهاند، ادای احترام میکند. مقاومت توسط زنان و دخترانی هدایت میشود که علیرغم آنکه در معرض خطر بزرگی برای خود هستند، میخواهند به زنستیزی و انقیاد حقوق اولیه که جوهره نخبگان مذهبی و سیاسی است پایان دهند. ما به آنها درود می فرستیم و در همبستگی با آنها ایستادهایم.»
دستگیریهای اخیر اعضای اتحادیههای کارگری ایرانی و بینالمللی، تلاشی مذبوحانه از سوی رژیم برای ساکت کردن منتقدان و خشم عمومی به اتهام ساختگی وابستگی خارجی است. استیو کاتن، رئیس شورای اتحادیه های جهانی (CGU) و دبیر کل فدراسیون بین المللی کارگران حمل و نقل (ITF) افزود: «کارگران ایران و برادران و خواهران آنها در سراسر جهان حقیقت را می دانند و خواستار آزادی فوری آنها هستند.»
کارگران از همه بخشها در خط مقدم مبارزه برای حقوق بشر در ایران بودهاند که یکی از بدترین سوابق حقوق کارگران جهان را دارد.
بسیاری از کنشگران اتحادیه های کارگری به دلیل حمایت از حقوق اولیه کارگران در حال گذراندن محکومیت های زندان هستند و ایران در رتبه پنجم (عدم وجود ضمانت حقوق کارگری) در فهرست جهانی حقوق جهانی ITUC در سال ۲۰۲۲ قرار دارد.
ما خواهان آزادی همه سندیکالیست های زندانی و سایر زندانیانی که به ناحق در ایران بازداشت شده اند، هستیم.
***
حزب کمونیست ایران
۳۰ آبان ۱۴۰۱
کنفدراسیون اتحادیههای کارگری، کشتار مردم از سوی رژیم «زنستیز» ایران را محکوم کرد!
کنفدراسیون بینالمللی اتحادیههای کارگری در قطعنامهای سرکوب وحشیانه و کشتار مردم ایران از سوی رژیم زنستیز جمهوری اسلامی را محکوم کرد.
این کنفدراسیون با صدور قطعنامه اضطراری در کنگره خود که روز دوشنبه، ۳۰ آبان در ملبورن استرالیا برگزار کرد، با اشاره به کشتهشدن صدها و بازداشت هزاران نفر در جریان اعتراضات سراسری، از ایران بهعنوان یکی از بدترین کشورهای جهان در مورد حقوق کارگران نام برد و اعلام کرد: «اعضای چندین تشکل صنفی فقط به دلیل مبارزه برای دستیابی به حقوق اساسی و ارتقای حقوق کارگران، در حال گذراندن احکام طولانیمدت در زندان هستند.»
پیوند کوتاه: https://tinyurl.com/58xvu6cz