تارنگاشت عدالت – دورۀ سوم

منبع: روسیه امروز
۲ ژوئیه ۲۰۲۳

رئیس «سیا»: جداسازی از چین «احمقانه» است
ویلیام برنز معتقد است که واشنگتن باید بجای آن بر تنوع بخشیدن به زنجیره عرضه تمرکز نماید

 

ویلیام برنز، رئیس «سیا»، روز شنبه در سخنرانی خود در بنیاد دیچلی بریتانیا در آکسفوردشایر هشدار داد که قطع روابط با چین با توجه به وابستگی عمیق اقتصادی بین دو کشور برای ایالات متحده عاقلانه نخواهد بود.

به گفته برنز، چین تنها کشور در جهان است که «هم قصد دارد نظم بین‌المللی را تغییر دهد، و هم بطور فزاینده‌ای قدرت اقتصادی، دیپلماتیک، نظامی و تکنولوژیک برای انجام این کار دارد.» او پیشنهاد می‌کند که واشنگتن به جای جداسازی (decoupling) از پکن، باید در عوض بر تنوع بخشیدن به زنجیره‌های عرضه برای خود تمرکز نماید:

«در جهان امروز، هیچ کشوری نمی‌خواهد برای مواد معدنی و فن‌آوری‌های حیاتی خود را تحت الطاف «کارتل تکی» بیابد… پاسخ به آن جداسازی از اقتصادی مانند چین، پاسخی که احمقانه است، نیست بلکه به طور معقولانه‌ای با ایمن‌سازی زنجیره‌های محکم عرضه ، حفاظت از برتری تکنولوژیک و سرمایه‌گذاری در ظرفیت صنعتی از آن ریسک‌زدایی (derisk) نمود.

روابط ایالات متحده و چین به دلیل رگبار تحریم‌های اقتصادی که واشنگتن در تلاش برای متوقف کردن پیشرفت فن‌آوری چین اعمال کرده، تیره شده است. طی چند ماه گذشته، ایالات متحده کنترل صادراتی را بر صنعت نیمه‌هادی چین اعمال کرده و شرکت‌های چینی را به اتهام عرضه فن‌آوری نظامی به روسیه در فهرست سیاه قرار داده است.

در این هفته، گزارش‌هایی منتشر شد مبنی بر اینکه واشنگتن در حال بررسی محدودیت‌های بیش‌تری برای فروش نیمه‌هادی‌های مورد استفاده برای توسعه هوش مصنوعی در چین است، و همچنین صدور فرمان اجرایی برای غربالگری سرمایه‌گذاری در چین را تدارک می‌بیند.

پکن که مدت‌ها از محدودیت‌های واشنگتن به‌عنوان نقض قوانین تجارت بین‌الملل انتقاد می‌کرد، اوایل این هفته قانونی را تصویب نمود که به دولت اجازه می‌دهد «اقدامات متقابل لازم» را علیه اقدامات غرب که با نقض قوانین بین‌الملل و هنجارهای اساسی حاکم بر روابط بین الملل، حاکمیت، امنیت و منافع توسعه چین را به خطر می‌اندازد» اتخاذ کند.

https://www.rt.com/business/579066-us-decoupling-china-foolish-cia/