سرتیپ پاسدار حجازی جانشین فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در مراسم یادواره شهدای جمهوری آذربایجان در جنگ قره‌باغ

تارنگاشت عدالت – بایگانی دورۀ دوم

 

ایدئولوژی دولت ترکیه در دورۀ اردوغان عمدتاً بر دکترین «عمق استراتژیک» قرار دارد که بوسیله احمد داووداغلو همکار پیشین رییس‌جمهور تدوین شد. این دکترین بر تمایل برای احیای عظمت گذشته امپراتوری عثمانی در شرایط جدید و بر پایه‌های جدید، اما با استفاده از گرایشات گذشته مانند پان-ترکیسم و پان-اسلامیسم قرار دارد…. مراسم یادواره شهدای جمهوری آذربایجان در جنگ قره باغ صبح امروز در تهران برگزار شد. در این مراسم سرتیپ پاسدار حجازی جانشین فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور در جمع خانواده های شهداء قره باغ، یاد و خاطره ۲۷۸۳ شهید جنگ اخیر را گرامی داشتند و برای روح شهدای اخیر فاتحه ای قرائت کردند….. اولین یادواره شهدای جنگ منطقه قره باغ آذربایجان در سالن شیخ صدوق آستان حضرت عبدالعظیم برگزار شد.

منبع: بنیاد فرهنگ استراتژیک
نویسنده: دیمتری مینین
۳۰ نوامبر ۲۰۲۰

آنکارا- باکو: با هم یا جدا؟

 

ایدئولوژی دولت ترکیه در دورۀ اردوغان عمدتاً بر دکترین «عمق استراتژیک» قرار دارد که بوسیله احمد داووداغلو همکار پیشین رییس‌جمهور تدوین شد. این دکترین بر تمایل برای احیای عظمت گذشته امپراتوری عثمانی در شرایط جدید و بر پایه‌های جدید، اما با استفاده از گرایشات گذشته مانند پان-ترکیسم و پان-اسلامیسم قرار دارد.

عمق استراتژیک موقعیت ترکیه را تعیین می‌کند، که طبق آن، به دلیل واقع بودن ترکیه در سه قاره مُقَدر شده است در ارتباط با همسایگان خود نقش رهبری ایفا نماید. ترکیه بطور هم‌زمان یک قدرت خاورمیانه‌ای، قفقازی، اروپایی و مدیترانه‌ای است، که به آن امکان می‌دهد یک دیپلوماسی «چندجانبه و موزون» را پیش ببرد. در رابطه با جهان ترک، این به شکل یک «لانه عروسکی [ماتروشکا] بزرگ استراتژیک» ظاهر می‌شود، که همه، از جمله آذربایجان را دربر می‌گیرد. بر اساس این اصل ترکیه «یک ابرقدرت» و آذربایجان یک «قدرت منطقه‌ای» است.

این دکترین رسماً هر گونه درگیری با همسایگان را انکار می‌کند و بر «ماهیت مسالمت‌آمیز» آن پافشاری می‌نماید، و اصول عمل‌گرایی، همکاری، میانجی‌گری و نبود مشکلات با همسایگان را مطرح می‌کند. اما «عمق استراتژیک» اردوغان در سیاست خارجی ترکیه سریعاً از «صفر مشکل با همسایگان» به «مشکلات با همه همسایگان» رفت. این نشانگر تضاد درونی این دکترین بود- تضاد بین صلح‌جویی ظاهری آن و توسعه‌طلبی اندکی رتوش شدۀ آن.»

….

https://www.fondsk.ru/news/2020/11/30/ankara-baku-vmeste-ili-porozn-52367.html

***

تسنیم
۲۴ آذر ۱۳۹۹


برگزاری یادواره شهدای جمهوری آذربایجان در جنگ قره باغ در تهران

 

مراسم یادواره شهدای جمهوری آذربایجان در جنگ قره‌باغ صبح امروز در تهران برگزار شد.

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، مراسم یادواره شهدای جمهوری آذربایجان در جنگ قره باغ امروز در تهران برگزار شد.

در این مراسم سرتیپ پاسدار حجازی جانشین فرماندهی نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی با حضور در جمع خانواده های شهداء قره باغ، یاد و خاطره ۲۷۸۳ شهید جنگ اخیر را گرامی داشتند و برای روح شهدای اخیر فاتحه ای قرائت کردند.

در جنگ ۴۴ روزه قره باغ که بین جمهوری آذربایجان و ارمنستان رخ داد، منطقه قره باغ به کنترل باکو در آمد.

***

فرارو
۲۵ آذر ۱۳۹۹

 

(تصاویر) یادواره شهدای جنگ قره‌باغ

 

اولین یادواره شهدای جنگ منطقه قره باغ آذربایجان در سالن شیخ صدوق آستان حضرت عبدالعظیم برگزار شد.

در این مراسم که با حضور حجت الاسلام کاظم صدیقی، جمعی از خانواده شهدای قره باغ و برخی از طلاب آذربایجانی مشغول به تحصیل در حوزه علمیه قم برگزار شد، یاد و خاطره ۲ هزار و ۷۸۳ شهید آذری جنگ ۴۴ روزه آذربایجان و منطقه قره باغ گرامی داشته شد.

این همایش با هدف تحکیم روابط کشور‌های جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان و نیز ایجاد همبستگی با آرمان‌های دو ملت برگزار شد.

https://fararu.com/fa/news/467331/%D8%AA%D8%B5%D8%A7%D9%88%DB%8C%D8%B1-%DB%8C%D8%A7%D8%AF%D9%88%D8%A7%D8%B1%D9%87-%D8%B4%D9%87%D8%AF%D8%A7%DB%8C-%D8%AC%D9%86%DA%AF-%D9%82%D8%B1%D9%87-%D8%A8%D8%A7%D8%BA

***

رجانیوز

محمد محبوبی
۲۴ آذر ۱۳۹۹

فرهنگ نوعثمانی؛ تهدیدی بزرگ‌تر از سیاست خارجی

 

این روزها که مقامات و مطبوعات ایرانی پاسخ‌های متعددی به رجب طیب اردوغان داده‌اند، نام سیاست نوعثمانی‌گرایی مکرر به گوش می‌رسد: می‌گویند اردوغان تلاش دارد با بکارگیری آن، سرزمین‌های سابق امپراتوری عثمانی را بازپس‌گیرد و با آرزوی دستیابی به اقتدار سلطان محمد فاتح، سلطان سلیمان محتشم و سلطان سلیم مهیب، خلافتی دیگر بنا کند و از همین روست که برای ایران خط و نشان می‌کشد. در صحنۀ واقعیت اما ایدئولوژی نوعثمانی‌گرایی، اندکی متفاوت از گزارش‌های مطبوعاتی است.

نوعثمانی‌گرایی یک ایدئولوژی است که اشاره به احیای قدرت سابق ترکیه و خصوصاً بخش آناتولی به‌عنوان میراث‌دار امپراتوری عثمانی دارد، به‌ویژه از جنبه غرب‌ستیزانه آن. این ایدئولوژی از این جهت یک لفظ مشترک تلقی می‌شود که انواع گوناگونی از نوعثمانی‌گرایی تاکنون طلوع و غروب کرده‌اند؛ از تورگوت اوزال تا احمد داوداوغلو و اکنون اردوغان؛ از حزب رفاه و حزب فضیلت تا اینک حزب عدالت وتوسعه. آنچه امروزه محل بحث کارشناسان مسائل بین‌الملل قرار دارد، نوعثمانی‌گرایی اردوغانی است که ماهیتا با دیگر ایدئولوژی‌ها متفاوت است.

نوعثمانی‌گرایی اردوغانی یک پروژۀ هویتی برای ترکیۀ قرن بیست‌ویک است، یعنی دورۀ روی کار آمدن حزب عدالت و توسعه؛ و شدیدا متاثر از عصر سلطان عبدالحمید دوم است. این ایدئولوژی هم برای سیاست داخلی، هم سیاست خارجی و هم سبک زندگی برنامه‌ریزی دارد و از این جهت یک ایدئولوژی دولتی تمام‌عیار است. در سیاست داخلی، نوعثمانی‌گرایی ظاهرا توجیه‌گر حکومت اقتدارگرای اردوغان است؛ در حالی که در سیاست خارجی، تعریف‌کنندۀ منافع ملی، راهبردها و تاکتیک‌هاست.

در این میان، بیشترین اثرگذاری در جامعۀ ایران را نه سیاست خارجی نوعثمانی‌گرایی، بلکه سبک زندگی آن دارد. این ایدئولوژی همان‌قدر که هویت‌بخش است، ذائقه‌ساز هم هست. تغییر اسامی معابر و احیای سنت‌های عثمانی کوچک‌ترین نشانۀ این تغییر ذائقه است. برای جامعۀ ایران امروزه مبلمان شهری، سبک آشپزی، پوشاک، صنعت فیلم‌سازی و در یک کلام سبک زندگی اسلامی-عثمانی ترکیه است که جذاب است. فیلم‌ها و سریال‌های فتح ۱۴۵۳، قیام ارطغرل و پایتخت عبدالحمید همان قدر نوعثمانی‌گرایانه است که رستوران‌های زنجیره‌ای حاجی عبدالله، بورسا، لیمان، حاجی صالح افندی با «منوهای عثمانی»شان. اگرچه نباید از سیاست خارجی نوعثمانی‌گرایانۀ اردوغان غافل شد، اما رسوخ سبک زندگی این ایدئولوژی می‌تواند برای جامعه و فرهنگ ایران خطرناک‌تر باشد.

پیوند کوتاه: https://tinyurl.com/9zaf946s