عدالت: سخنان امام جمعه زاهدان در انتقاد از مسؤلین و دولتمردان

پایگاه خبری ملی – مذهبی

۶ شهریور ۱۴۰۰

عضو شورای شهر تهران، کارتن‌خوابی را «سبک زندگی» دانست!

 

روزنامه همشهری امروز پنج‌شنبه ۴ شهریور ۱۴۰۰، در گزارشی به موضوع «حمایت از زنان آسیب‌دیده و کاهش آسیب‌های اجتماعی» پرداخت و در بخشی از آن با «زهرا شمس‌احسان»، عضو ششمین شورای شهر تهران گفتگو کرده است.

زهرا شمس‌احسان در این گفتگو اعلام کرد: «درحقیقت کارتن‌خوابی، نوعی سبک زندگی است که الزاما با اعتیاد گره نمی‌خورد؛ بنابراین وقتی درخصوص موضوع کارتن‌خوابی زنان صحبت می‌شود باید حتما مدل اقدام و عمل برای تغییر سبک زندگی آنها ارائه دهیم. مثلا خانمی که بنا به هر دلیلی و در یک فرایند خاصی ۲۰ سال در خیابان کارتن‌خوابی را تجربه کرده است را نمی‌توان یک‌دفعه از چنین سبک زندگی جدا کرد و به کانون خانه و خانواده سوق داد».

سلب مسئولیت ساختاری شورای شهر تهران در کنار سازمان شهرداری، سازمان بهزیستی و عدم شفافیت در بودجه‌های تخصیص یافته جهت برپایی گرم‌خانه‌های سطح کشور، به گونه‌ای بوده است که تنها با افزایش آمار کارتن‌خوابی و کاهش سن اعتیاد و زنان کارتن‌خواب مواجهیم.

پیش‌تر، مدیر مرکز زنان سرای مهر در گفتگو با رکنا اعلام کرده بود: «سن شروع کارتن خوابی در میان دختران نوجوان دارای اعتیاد به ۱۵ سال رسیده است. این نوسان سنی تا ۶۰ سال نیز وجود دارد. حدود ۱۵۶ هزار زن دارای اعتیاد وجود دارد که از این میان ۱۵۰۰ نفر در خیابان دیده می‌شوند. اما آمار حقیقی ۶۰ تا ۸۰ هزار نفر است. آمار زنان مهاجر افغانستانی که دارای اعتیاد و کارتن‌خواب هستند هم افزایش یافته است».

بر اساس آمار سازمان بهزیستی، ۱۴۰ «مرکز گذری» کاهش آسیب اعتیاد در سطح کشور وجود دارد که از این میان ۲۸ مورد مربوط به زنان است. ۱۰۵ مرکز سرپناه برای اقامت شبانه وجود دارد که ۱۶ مرکز آن مختص زنان است. با توجه به آمار بیش از ۱۰۰۰ زن دارای اعتیاد در تهران و ظرفیت ۵۰۰ نفری برای زنان، می‌توان گفت که نیمی از این زنان، هیچ سرپناهی را برای گذران شب به روز ندارند. البته این آمار منوط به آن است که درب این مراکز در فصول سال به روی زنان و مردان بی‌سرپناه و دارای اعتیاد باز و پلمپ نباشد.

روی آوردن به کارتن‌خوابی، افزایش فقر و حاشیه‌نشینی و تثبیت زندگی در زاغه‌ها و فقدان حق‌سرپناه ، «سبک زندگی» نیست!‌ حالا این فقر ساختاری و سلب مسئولیت ریشه‌ای شهرداری، شورای شهر و سیاست‌هایی که هر ساله به تحمیل فقر حداکثری در جامعه دامن زده است را ذیل «لایف استایل» و انتخاب شخصی جا زده‌اند. وضعیتی دهشتناک که تنها نظاره‌گر تشدید فجایع اجتماعی بر افراد آسیب‌پذیر است و مجموعه‌ی محرومیت آنان را نیز «سبک‌ زندگی» نام‌گذاری می‌کنند.

پیوند کوتاه: https://tinyurl.com/bz3b9z9b