تارنگاشت عدالت – دورۀ سوم
منبع: سایت پارلمان اروپا
۲۰ ژانویه ۲۰۲۲
جنگ اوکرایین: نمایندگان پارلمان اروپا بر تشکیل دادگاه ویژه برای مجازات جنایات روسیه فشار میآورند
دادگاه بینالمللی ویژه برای رسیدگی به جنایت تجاوز به اوکرایین لازم است. دادگاه جدید خلاء قانونی در عدالت کیفری بینالمللی را پر خواهد کرد. اقدام حقوقی بینالمللی پیام روشنی را به روسیه و جهان ارسال خواهد کرد
نمایندگان پارلمان اروپا در قطعنامهای که روز پنجشنبه به تصویب رسید، خواستار پاسخگویی رهبری سیاسی و نظامی روسیه برای جنایت تجاوز به اوکرایین شدند.
پارلمان میگوید جنایاتی که نیروهای روسی در بوچا، ایرپین و بسیاری دیگر از شهرهای اوکرایین مرتکب شدهاند، ددمنشی جنگ را آشکار میکند و اهمیت اقدام هماهنگ بینالمللی برای سپردن افراد مسئول به عدالت را تحت قوانین بینالمللی برجسته میسازد. نمایندگان پارلمان اروپا از اتحادیه اروپا میخواهند که با همکاری نزدیک با اوکرایین و جامعه بینالمللی، برای ایجاد یک دادگاه بینالمللی ویژه برای محاکمه رهبری سیاسی و نظامی روسیه و متحدانش تلاش کند.
نمایندگان پارلمان اروپا استدلال میکنند که تشکیل یک دادگاه [ویژه] خلاء عدالت کیفری بینالمللی را پر میکند و تلاشهای تحقیقاتی دادگاه کیفری بینالمللی را تکمیل مینماید، زیرا دادگاه کیفری بینالمللی در حال حاضر نمیتواند جنایت تجاوز را در مورد اوکرایین بررسی کند.
رهبری سیاسی و نظامی در روسیه و بلاروس باید پاسخگو باشد
نمایندگان پارلمان اروپا ضمن اشاره به اینکه نحوه و ترکیب دقیق دادگاه ویژه هنوز مشخص نیست، تاکید میکنند که این دادگاه باید صلاحیت رسیدگی به، نه تنها ولادیمیر پوتین و رهبری سیاسی و نظامی روسیه، بلکه به آلیاکساندر لوکاشنکا و دوستانش در بلاروس را نیز داشته باشد.
آنها همچنین بر این تأکید میکنند که کار مقدماتی اتحادیه اروپا درباره دادگاه ویژه باید فوراً آغاز شود و بر ایجاد ترتیبات دادگاه با همکاری اوکرایین تمرکز شود. از مقامات اوکرایینی و بینالمللی در تامین مدارک مورد استفاده در آینده بایدحمایت شوند.
پارلمان قویاً معتقد است که ایجاد یک دادگاه ویژه پیام بسیار روشنی را، هم به جامعه روسیه و هم به جامعه بینالمللی ارسال میکند که رئیسجمهور پوتین و کل رهبری روسیه می توانند به جرم تجاوز به اوکرایین محاکمه شوند. نمایندگان پارلمان اروپا خاطرنشان میکنند که دیگر ممکن نیست که فدراسیون روسیه تحت رهبری پوتین به روابط معمول با غرب بازگردد.
متن [قطعنامه] با ۴۷۲ رأی موافق، ۱۹ رأی مخالف و ۳۳ رأی ممتنع به تصویب رسید.
پیوند کوتاه: https://tinyurl.com/2sdsve3a