● پوتین گفت: «رویدادهای دیروز در ماخاچکالا از طریق رسانه‌های اجتماعی، از جمله از خاک اوکرایین، توسط عوامل سرویس‌های غربی الهام گرفته شده است.» وی تاکید کرد که نگرانی‌های مشروع برای فلسطینی‌ها نباید منجر به بروز خشونت شود. پوتین گفت که حملات هوایی بی‌رویه اسرائیل به غزه «قابل توجیه نیست.» وی خاطرنشان کرد که شعله‌ور شدن اخیر در خاورمیانه با حمله تروریستی شبه‌نظامیان حماس به غیرنظامیان اسرائیلی آغاز شد. با این حال، اسرائیل «به جای تعقیب جنایتکاران و تروریست‌ها» از آن زمان به «انتقام‌گیری به مثل [از فلسطینی ها] در قالب مجازات دسته جمعی» متوسل شده است. (روسیه امروز، ۳۱ اکتبر ۲۰۲۳)

https://www.rt.com/russia/586230-putin-dagestan-security-meeting/

***

تارنگاشت عدالت – بایگانی دورۀ اول

منبع: شبکه همبستگی (SolidNet)
نویسنده: بلده نزیمانده، دبیر کل حزب کمونیست آفریقای جنوبی
۳ مارس ۲۰۰۴
برگردان: ا. آذرنگ

مبارزه با یهودی-ستیزی و دفاع از مبارزات مردم فلسطین

 

دو هفته پیش ما در سی‌و‌پنجمین کنگره حزب چپ سوئد، که از هر جنبه کنگره موفقی بود، شرکت کردیم. شمار بسیاری از احزاب برادر چپ و کمونیست از بخش‌های مختلف جهان در کنگره حضور داشتند. کنگره برنامه جدیدی را تصویب کرد و رفیق لارس اوهلی را بعنوان رئیس ملی حزب انتخاب کرد. ما به رفیق اوهلی و رهبری جدید حزب تبریک گفتیم. حزب کمونیست آفریقای جنوبی، قاطعانه به گسترش همبستگی بین احزاب کمونیست، کارگری و دیگر احزاب چپ برای یک گزینه سوسیالیستی در برابر سلطه امپریالیسم و ایدئولوژی نئولیبرالی، متعهد است.

هم‌زمان با آن، نشست مهمی از طرف کمیسیون اروپا، برای مبارزه با یهودی-ستیزی در اروپا برپا شد. بعنوان یک شهروند آفریقای جنوبی نمی‌توان از اقدامات برای مبارزه با یهودی-ستیزی حمایت نکرد. مبارزه خود ما برعلیه آپارتاید اهمیت مبارزه با همه اشکال تبعیض را به ما آموخته است.

طرد هرتلاش برای نسبت دادن شکل‌های خاص رفتار به یک گروه از مردم براساس رنگ پوست، فرهنگ یا نژاد آن‌ها، بخشی ازهویت مبارزه رهایی‌بخش ما بود. مانند موارد تاریخی دیگر، انقلاب آفریقای جنوبی بی‌اندازه مدیون فداکاری‌ها، از خودگذشتگی‌ها و بینش بسیاری از کادرهای یهودی‌تبار کنگره ملی آفریقا، حزب کمونیست آفریقا و انحادیه‌های کارگری است. نمونه‌های درخشان این رفقای یهودی‌تبار درآفریقای جنوبی برای نشان دادن نفرت‌انگیز بودن ادعاهای دولت کنونی اسرئیل، کافی است؛ دولتی که تلاش می‌کند سیاست‌های اشغال، تصاحب اراضی و نسل‌کشی خلق فلسطین را به عنوان دفاع از آمال و منافع خلق یهود توجیه کند. این سیاست، ضربه مهیبی بر مبارزه مشروع بر علیه یهودی-ستیزی، نژادپرستی و اشکال گوناگون خارجی‌ستیزی، بشمار می‌رود.

با توجه به آنچه گفته شد، نشست مبارزه با یهودی-ستیزی دارای چند خصوصیت نگران‌کننده بود. رومانو پرودی، رئیس کمیسیون اروپا و برگزار کننده نشست، از کنار چند موضوع مهم سرسری گذشت. او طی مقاله‌ای در تایمز مالی نوشت: «درگیری خاورمیانه نیز می‌تواند شکلی از یهودی-ستیزی را تغذیه کند. این درگیری دراروپا می‌تواند محرومیت اجتماعی اقلیت‌های مهاجردر چند کشور عضو جامعه اروپا را موجب شود. این چنین محرومیت‌های وارداتی به جامعه اروپا، در مواردی به اقدامات یهودی-ستیزانه می‌انجامند، که باید با آن‌ها قاطعانه برخوردشود » (۱۹فوریه). این نظر، که مسأله خاورمیانه را موضوعی جدای از مبارزه گسترده‌تر برعلیه یهودی-ستیزی و دیگر اشکال خارجی‌-ستیزی معرفی می‌کند، باعث نگرانی است. این نظر مسأله خاورمیانه را در اروپا به سطح یک «محرومیت اجتماعی اقلیت‌های تازه وارد» از بیرون به اروپای ظاهراً آزاد از نژادپرستی، تنزل می‌دهد.

بدرستی هیچ‌کس نمی‌تواند از بحران خاورمیانه برای توجیه یهودی-ستیزی استفاده کند. اما این کوته‌بینی است اگر درک نشود که حل مسأله فلسطین بخشی جدایی‌ناپذیر از مبارزه با یهودی-ستیزی است. اضافه بر این، مشکلات کنونی خاورمیانه بویژه مسأله فلسطین، به اروپا وارد نشده‌اند، بلکه ازخود اروپا شروع شده و نتیجه مستقیم استعمار اروپا به حساب می‌آیند. سخنان رئیس کمیسیون اروپا برخورد یک‌جانبه بسیاری را در اروپا نسبت به واقعیت خاورمیانه نشان می‌دهد. سخنان او همچنین تحریم غیرموجه جلسات دادگاه لاهه برای رسیدگی به دیوار آپارتاید اسرائیلی را توضیح می‌دهد.

نگران کننده‌تر از این، برخورد ادگار برانفمان و کوبی بناتف، روسای کنگره جهانی یهود وکنگره اروپایی یهود در نشست مورد نظر بود. آن‌ها در همان شماره تایمز مالی نوشتند: «مصلحت ‌اندیشی سیاسی نمی‌تواند جای مواضع اخلاقی درست را بگیرد. رهبران اروپایی نمی‌توانند اجازه دهند که انتقاد از اسرائیل سرپوشی بر تبلیغات یهودی-ستیزانه‌ای باشد که به خشونت می‌انجامند.» اما دقیقاً خلاف این صادق است. این نظرات (که در بین مدافعان دولت شارون در کشور خود ما نیز بسیار مشهود است) اتهام «یهودی-ستیزی» را به عنوان «سرپوشی» برای توجیه پشتیبانی خود از خشونت دولتی برعلیه فلسطینی‌ها بکار می‌گیرند. این شیوه برای بسیاری از ما آشناست؛ همین‌ها دفاع از رژیم آپارتاید را اینطور توجیه می‌کردند که حمایت از مبارزه برضد آپارتاید به تقویت اهداف جهانی اتحاد شوروی و کمونیسم جهانی کمک خواهد کرد.

بسیار مهم است که مبارزه با یهودی-ستیزی تشدید شود، بویژه در اروپا با توجه به تاریخ کشتار یهودیان در آن‌جا. اما این نمی‌تواند و نباید جدای از تشدید اقدامات برای حل مسأله فلسطین و پایان دادن به اشغال سرزمین فلسطینی‌ها از طرف اسرائیل، صورت گیرد. علاوه بر این، مقابله با یهودی-ستیزی باید به عنوان جزئی از مبارزه عمومی بر علیه نژادپرستی و همه اشکال خارجی‌ستیزی، پیش برده شود. نژادپرستی در اروپا بسیار متداول است و بخش عمده آن هم ضدیت با یهودیان نیست. تبعیض بر علیه اقلیت‌های مهاجرکه رئیس کمیسیون اروپا بطور گذرا از آن‌ها یاد کرده و آن‌ها را به عنوان غیرخودی‌هایی که دردسر به اروپا وارد می‌کنند معرفی می‌کند، بسیار گسترده است.

در همین لحظه، دولت دست راستی هلند تهاجم گسترده‌ای را بر علیه جمعیت مهاجر آن کشور آغاز کرده است. تعدادی از احزاب راست‌گرای اروپا با پلاتفرم‌هایی که مستقیما برعلیه جمعیت مهاجر است به پیروزی‌های سیاسی دست یافته‌اند. بهتر بود اگر رئیس کمیسیون اروپا به یهودی-ستیزی در چارچوب وسیعتر نژادپرستی در اشکال گوناگون آن، نگاه می‌کرد.

سی‌و‌پنجمین کنگره حزب چپ سوئد تعهد خود را به مبارزه با همه اشکال تبعیض در سوئد و اروپا اعلام کرد. ما در آفریقای جنوبی، با اطمینان و استوار به همکاری با احزاب و سازمان‌های چپ، کمونیست، و مترقی سراسر جهان برای مقابله با چالش‌هایی جدیدی که اشکال کهنه و نو شونیسم نژادی و قومی در برابر ما قرار داده است متعهدیم. به اعتقاد ما، ظهور دوباره اشکال کهنه و نو نژادپرستی به میزان زیادی به سودجویی افراطی انباشت امپریالیستی مربوط است. توسعه نئو لیبرالی جهانی با تغییرات نفس‌گیر و عدم توسعه سیستماتیک همراه است. بخش عظیمی از طبقه کارگردر شمال و جنوب، بطور ناگهانی به حاشیه رانده شده و دیگر مطرح نیست. در کنار سالخوردگی جمعیت وکاهش نرخ رشد آن در شمال، حرکت عظیم مهاجرین از جنوب به شمال در جریان است. اما، در حالی که دولت‌های راست‌گرا و نئولیبرال «موانع» بازار سرمایه را از بین برده‌اند، کم‌ترین گامی برای « حرکت آزاد» نیروی کار برنداشته‌اند. هنوز میلیون‌ها کارگر فقیر ( ومتخصصان ماهر) از جنوب به شمال مهاجرت می‌کنند. سالانه حدود یک میلیون و سیصد هزار نفر (و حدود یک‌سوم آن‌ها بطور غیرقانونی) به ایالات متحده مهاجرت می‌کنند. در این جهان درهم و برهم، پولی که کارگران مهاجر از شمال به کشورهای خود می‌فرستند، بیش‌تر از کمک‌های رسمی است که کشورهای فقیر در چارچوب برنامه‌های کمک برای توسعه از شمال دریافت می‌کنند. در برخی کشورهای جنوب، این مقدار بالغ بر ۱۵در صد از تولید ناخالص داخلی آن‌ها را تشکیل می‌دهد.

این‌ها برخی از واقعیات عینی است که تنش‌های اجتماعی و اشکال نوظهور نژادپرستی و خارجی-ستیزی در بسیاری از کشورهای جهان توسعه یافته (که البته ریشه در تعصبات استعماری کهنه دارند) برآن‌ها قرار دارند.

ضروری است که نیروهای چپ و مترقی، مبارزات خود را بر علیه نژادپرستی، یهودی-ستیزی و دیگر اشکا ل خارجی-ستیزی به عنوان اجزاء اصلی مبارزه بر علیه غارت سرمایه‌داری و امپریالیسم تشدید کنند. در این راستا، توجه به وظائف و چشم‌انداز های زیر ضروری است:

● نشان دادن روشن و واضح ارتباط سرمایه‌داری، امپریالیسم و نئولیبرالیسم با باز تولید ستم و تبعیض طبقاتی، نژادی، جنسی، یهودی-ستیزی و دیگر اشکال خارجی-ستیزی،

● گنجاندن آگاهانه مبارزات فوق در مبارزات کنونی ضد-سرمایه‌داری در سطوح ملی و جهانی،

● برگزاری نشست و سمینار در ارتباط با مبارزه بر علیه نژادپرستی، یهودی-ستیزی و دیگر اشکال خارجیستیزی بمثابه تظاهر بیرونی مشکلات و تناقضات فوق،

●  ضرورت برخورد نیروهای مترقی و چپ اروپا به رویکردهای پراکنده‌ای که اشکال خاصی از تبعیض را مورد توجه قرار داده و یا نا دیده می‌گیرند،

● مهم‌تر از همه، ما از همه نیروهای چپ جهان دعوت می‌کنیم تا فعالیت‌های خود را در همبستگی با مردم فلسطین و مبارزات عادلانه آن‌ها تشدید کرده، و بویژه بر فشار خود بر دولت‌های اروپایی و ایالات متحده برای یافتن یک راه‌حل عادلانه برای مسأله فلسطین و دیگر مسائل خاورمیانه بیافزایند.

تنها ازطریق نکات فوق است که می‌توان نژادپرستی و همه اشکال خارجی-ستیزی را شکست داد.