عدالت: وزیر دفاع ارمنستان، سفیر ایران در ایروان را در جریان اوضاع منطقه قرار داد. برخی منابع خبری گزارش دادند که با دستور وزیر دفاع ارمنستان حریم هوایی ارمنستان برای پهپادهای ایران باز شده است. در روزهای آینده نخستوزیر ارمنستان و وزیر امور خارجه ایران، جداگانه برای رايزنی با مقامات روسیه به مسکو میروند.
تارنگاشت عدالت – دورۀ سوم
منبع: اَرمنپرس
۳ اکتبر ۲۰۲۱
نیکول پاشینیان: ارمنستان هرگز در هیچ توطئهای علیه ایران درگیر نخواهد شد
ایروان- نیکول پاشینیان نخستوزیر ارمنستان در جریان سفر خود به لیتوانی در دیدار با جامعه ارمنی لیتوانی اعلام کرد که ارمنستان هرگز در هیچ توطئهای علیه ایران در گیر نبوده و هرگز درگیر نخواهد شد، زیرا ارمنستان آن روابط را بسیار ارزشمند میداند و هرگز فراموشن نمیکند که در دهه ۱۹۹۰ ایران برای ارمنستان مسیر حیات بود.
خبرنگار «ارمنپرس» گزارش میدهد که پاشینیان همچنین تأکید کرد که ارمنستان روابط گرمی با ایران دارد. پاشینیان گفت:
«رییسجمهور رییسی در ماه اوت کار خود را آغاز کرد، من هم در همان ماه پس از انتخابات، دوره جدید نخستوزیری خود را آغاز کردم، و ما تا کنون دو بار دیدار داشتهایم. این فاکتی است که نشان میدهد ما چقدر برای این روابط ارزش قائل هستیم. این موضوع جدیدی نیست که محافل مشخصی وجود دارند که گهگاه در مطبوعات ایران مطالبی منتشر میکنند مبنی بر اینکه ارمنستان در برخی توطئهها علیه ایران درگیر است. من اطمینان دارم که شرکای ایرانی ما میدانند که جمهوری ارمنستان هرگز در هیچ توطئهای علیه ایران درگیر نبوده و هرگز درگیر نخواهد شد، زیرا ارمنستان آن روابط را بسیار ارزشمند میداند و هرگز فراموشن نمیکند که در دهه ۱۹۹۰ ایران برای ارمنستان مسیر حیات بود. بستر روابط ما چنان مستحکم است که هر گونه درگیری ارمنستان در هر توطئه ضدایرانی را نفی میکند.»
پاشینیان اذعان نمود که روابط اقتصادی بین دو کشور به علت تحریمهای اقتصادی آسیب دیده است. وی همچنین تأکید نمود که ارمنستان هرگز در هیچ توطئهای علیه ایرن درگیر نبوده است و این چنان روشن است که حتا به بحث درباره آن نیازی نیست.
پاشینیان گفت: «درست بالعکس، ما طرحهای بزرگی با ایران داریم. در جریان مذاکراتمان با رییسی ما پیشنهاد کردیم که اجرای این طرحها تسریع شود، به ویژه، سومین خط انتقال برق در دست ساختمان است.»، وی افزود ارمنستان امیدوار است قرارداد «گاز برای برق» را تمدید کند.
نخستوزیر پاشینیان گفت: «در دیدارها من پینهاد کردم با به موضوع ساختمان سد و نیروگاه آبی مقری بازگردیم، من فکر میکنم این طرح نه فقط از نقطهنظر انرژی، بلکه از لحاظ مدیریت مشترک منابع آبی بسیار منهم است.»
***
توضیح عدالت: در پائیز سال ۱۹۹۱، در زمان دولت دوم محمود احمدینژاد، جمهوری اسلامی ایران و جمهوری ارمنستان قرارداد ساختمان سد و نیروگاه آبی مقری را امضاء کردند. ظرفیت این بزرگترین نیروگاه در قفقاز جنوبی حدود ۱۳۰ مکاوات تخمین زده میشد (هر ایستگاه با تولید ۷۹۳ میلیون کیلووات). هزینه این طرح که قرار بود در عرض ۵ سال تمام شود در آن زمان ۳۲۳ میلیون دلار تخمینزده شد. قرار بود طرف ایرانی این سرمایه را تأمین کند و جمهوری ارمنستان در عرض ۱۵ سال این مبلغ را با تأمین برق از طريق خطوط انتقال ۲۳۰ کیلوواتی بازپرداخت کند. در پی ذوقزدگی پسا – برجام، این طرح در کنار طرحهای مشابه به بوته فراموشی سپرده شد. با توجه به خاموشیهای ماههای اخیر در ایران، میتوان به اهمیت این طرح پی برد.
پیوند کوتاه: https://tinyurl.com/kwefu5tj