تارنگاشت عدالت- دورۀ سوم
منبع: در دفاع از کمونیسم
۱۶ مه ۲۰۲۲
هشت دلیل برای اینکه فنلاند نباید به ناتو بپیوندد
در پی تصمیم دولت فنلاند برای عضویت در ناتو، کمونیستهای این کشور در کنار سایر نیروهای مترقی و ضدامپریالیست مخالفت خود را با پیوستن فنلاند به اتحاد امپریالیستی اعلام کردند.
«حزب کمونیست کارگران برای صلح و سوسیالیسم»، یکی از اعضای «ابتکار کمونیستی اروپایی»، در این کارزار «ناتو را متوقف کنید» شرکت دارد.
هشت دلیل برای نپیوستن فنلاند به ناتو، و از نظر نظامی غیرمتعهد ماندن آن عبارتند از:
۱- سلاحها و اتحادهای نظامی خشونت و رنج را افزایش میدهند، هزینه انسانی آنها با کشتهها و مجروحان سنجیده میشود، و بودجه برای آنها از طریق کاهش و قطع خدمات اساسی و کارهای عمرانی که میتوانند صلح را افزایش دهند و از جنگهای آینده جلوگیری نمایند، تأمین میشود. بهترین سیاست برای صلح، حمایت از دولت رفاه است. دولت رفاهی که در توسعه انسانی سرمایهگذاری میکند، تهدیدی برای سایر کشورها نیست، نتیجتاً میتواند بهبود شرایط زندگی شهروندان خود را در اولویت قرار دهد.
۲- ایالات متحده که عملاً ناتو را رهبری میکند، از نظر نظامی خطرناکترین و فعالترین کشور در جهان است.
ایالات متحده در طول تاریخ خود در وضعیت جنگافروزی قرار داشته است. هیچ دلیلی برای اعتماد به ابرقدرت امپریالیستی وجود دارد، زیرا در سنت خونریزی آن چیزی برای مفتخر بودن وجود ندارد.
۳- اتحاد با ناتو برای همیشه به وضعیت فنلاند به مثابه یک کشور غیرمتعهد پایان میدهد.
فنلاند دیگر نخواهد توانست به مثابه یک میانجی معتمد برای صلح عمل کند. بلکه، در خط مقدم درگیریهای قدرتهای بزرگ قرار خواهد گرفت. این امر آسیبپذیری آن را در برابر حملات نظامی افزایش خواهد داد. به این ترتیب، فنلاند به ترویج نظامیگری و تسلیحات در مناطق همجوار خود کمک خواهد داد، در عینحال میراث ارزشمند تمام سیاستهای خود را از زمان جنگ جهانی دوم رد خواهد نمود. صنعت و تجارت اسلحه، و رزمایشهای نظامی نیز اثرات زیست محیطی و اقتصادی قابل توجهی دارند که نباید نادیده گرفته شوند.
۴- فنلاند نباید به سمت غرب سوق داد شود، و ارزش ندارد با انداختن خود در آغوش قدرتهای غربی که تصور میرود مثبت خواهد بود، از خود در برابر شرق محافظت نماید. جامعه جهانی که توسط اتحاد نظامی تضمین شده باشد، یک توهم امنیتی است. کشورهای ناتو در سازمان ملل در اقلیت هستند و چین و هند، دو قدرت پرجمعیت جهان، یا دیگر کشورهای بزرگ مانند برزیل و مکزیک، به این اتحاد نظامی که در خدمت منافع ایالات متحده است، تعلق ندارند.
۵- این یک تصمیم با پیامدهای گسترده در سیاست داخلی و خارجی است. پروژه ناتو یک موضوع سیاست داخلی است، متضمن تغییر در فرهنگ سیاسی است و نیازمند اجماع گسترده نیروهای سیاسی برای حمایت از آن میباشد. این پروژه پیامدهای هزینهای بلندمدت برای بودجه دولتی دارد. این پروژه در بهار امسال آغاز نشد، بلکه چندین دهه سابقه دارد.
خرید جنگنده فنلاند را در خط مقدم تسلیحات اروپایی قرار داد، و علاوه بر این، دولت در یک بحث راهبردی در مارس ۲۰۲۲ تصمیم گرفت بودجه دفاعی سالانه را ۵۰۰ میلیون یورو در سالهای ۲۰۲۶-۲۰۲۳ افزایش دهد. در سیاست خارجی، عضویت در ناتو فنلاند را به ایالات متحده، یک ابرقدرت نظامی و از نظر سیاسی بیثبات، متصل می کند. فنلاند همچنین ممکن است مجبور شود در آینده در عملیات نظامی بالتیک سرمایهگذاری کند. فنلاند امکان انتقاد از نقض مداوم حقوق بشر به وسیله ایالات متحده در داخل و خارج آن کشور را از دست خواهد داد.
۶- استراتژی نظامی فنلاند بر دفاع مستقل و معتبر متکی است. گسترش ناتو به کشورهای بالتیک و لهستان بیثباتی را در منطقه دریای بالتیک افزایش داده است. عدم تعهد نظامی فنلاند و سوئد باعث تثبیت امنیت در شمال اروپا خواهد شد.
۷- فنلاند به خط مقدم ناتو در برابر روسیه مبدل خواهد شد.
مرز خارجی ۱۳۴۴ کیلومتری با روسیه، یک دشمن کلیدی ناتو، استراتژی نظامی ناتو در اروپا را به شدت تغییر خواهد داد، نیازهای عمده سرمایهگذاری در نیروها و افزایش خرید تسلیحات را به همراه خواهد داشت. عضویت فنلاند در ناتو همچنین روسیه را مجبور خواهد کرد که استراتژی نظامی خود را، به ویژه در رابطه با پایگاه بسیار مهم نیروی دریایی روسیه در سن پترزبورگ و مورمانسک تغییر دهد، که به تسریع تجهیزات نظامی در دو سوی مرز منجر خواهد شد. تجهیزات نظامی، به ویژه با سلاحهای هستهای، خطر جنگ را افزایش میدهد و خطر یک حادثه هستهای را در فنلاند ایجاد میکند.
۸- خط سیاست خارجی کنونی فنلاند. در صفحه ۹۲ برنامه دولت به رهبری سانا مارین آمده است: «هدف سیاست خارجی و امنیتی فنلاند جلوگیری از تبدیل شدن فنلاند به یک طرف درگیری نظامی است. فنلاند یک سیاست ثبات فعال را برای جلوگیری از تهدیدات نظامی دنبال میکند. فنلاند اجازه نمیدهد از خاک آن برای اهداف خصمانه علیه سایر کشورها استفاده شود.» پیامدهای عضویت در ناتو بسیار گسترده، پیچیده و غیرقابل پیشبینی خواهند بود. آن پیامدها تعییر نهایی و کامل دکترین پاسیکیوی-کیکونن* و سیاست خارجی و امنیتی و سیاست دفاعی دنبال شده خواهند بود.
عضویت در ناتو فنلاند را در کانون سیاست جنگ جهانی قرار خواهد داد. عضویت فنلاند در ناتو مناقشه بین روسیه و ایالات متحده را گسترش می دهد و تقسیم جهان به دو اتحاد را – آنطور که پیش از جنگ جهانی اتقاف افتاد- بیشتر و واضحتر مینماید.
http://www.idcommunism.com/2022/05/eight-reasons-why-finland-should-not-join-nato.html#more
* توضیح عدالت: یوهو کوستی پاسیکیوی رییسجمهور فنلاند (از مارس ۱۹۴۶ تا مارس ۱۹۵۶)، فنلاند را یک کشور مستقل، دمکراتیک و سرمایهداری در مجاورت اتحاد شوروی اعلام کرد. این سیاست که به وسیله رییسجمهور اُرهو کیکونن (از مارس ۱۹۵۶ تا ۱۹۸۲) ادامه یافت به دکترین پاسیکیوی- کیکونن معروف است.
پیوند کوتاه: https://tinyurl.com/cvrbmbnk