پرسش: اگر من شما را به عنوان سوسيال دمکرات توصيف کنم، درست است؟
مدرسی: عصبانی نخواهيم شد. [خنده.]
مهتدی: ما برای انتخاب کردن يا نکردن آن اسم تصميم نگرفتهايم. اما ما برای ارزشهای دمکراتيک هستيم. ما مدافع آزادیهای سياسی، آزادیهای مذهبی، سکولاريسم، پلوراليسم، فدراليسم، برابری مرد و زن، حقوق کردها، عدالت اجتماعی هستيم. ما خواهان يک قانون کار خوب، اتحاديههای کارگری هستيم. يک عنصر چپ در برنامه سياسی حزب ما وجود دارد. اما من به عنوان يک چپگرا و به عنوان يک کرد فکر کردم که چپ با همکاری با صدام حسين و با گروههای سياسی اسلامگرا خود را بیاعتبار کرد. چپ، چپ واقعی، بايد مدافعان واقعی دمکراسی، حقوق سياسی، آزادیهای سياسی، سرنگون کردن ديکتاتورها باشند- بدون توجه به اينکه دولت ايالات متحده با آنها يا عليه آنهاست.
تارنگاشت عدالت – بایگانی دورۀ دوم
حلقه متحدین ناشران «نامه مردم»
● به دعوت بنیاد اولاف پالمه، شهر استکهلم در روزهای چهارم و پنجم فوریه ۲۰۱۲، شاهد برگزاری «کنفرانس اتحاد برای دموکراسی در ایران» بود. در این کنفرانس غیرعلنی، چند چهره سیاسی شناخته شده از آنجمله عبدالله مهتدی (حزب کومله زحمتکشان ایران)، عباس حجری (حزب دمکرات کردستان ایران)، بهزاد کریمی (سازمان فداییان خلق ایران – اکثریت)، حسن شریعتمداری (اتحاد جمهوریخواهان) محسن سازگارا (شورای راه سبز امید) و شهریار آهی (مشاور ارشد رضا پهلوی)… حضور داشتند.
● کنگره پنجم اتحاد جمهوریخواهان، با شرکت چند ده نفر از چهرههای برجسته ضد-کمونیست و با حضور تعدادی از سیاسیون اپوزیسیون از آنجمله، بهزاد کریمی، مهدی فتاپور، ملیحه محمدی، بهروز خلیق، بابک امیر خسروی، رجبعلی مزروعی، اردشیر امیرارجمند و حسن شریعتمداری و… در هفته آخر اکتبر ۲۰۱۲ در شهر کلن آلمان برگزار شد.
● «واحدهای شش حزب و سازمان سیاسی کشورمان – ایران – در هلند: حزب توده ایران، حزب دمکرات کردستان ایران، حزب کومله کردستان ایران، سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران، سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)، و سازمان جبهه ملی ایران -اروپا، که در قالب یک کمیته مشترک از مدتها پیش در رابطه با همکاریهای موردی معین با هم قرار دارند، از چندی پیش دست اندرکار آن شدند که با سازماندهیِ سمینارهایی پیرامون موضوعهای سیاسی مهم روز، یا روندهای حساس سیاسی کشور، نمایندگانی از حزبها و سازمانهای سیاسی مربوطه معرفی گردیده است، تا بین آنها بحث و رایزنیهای ضرور پیرامون چالشهای مشترک صورت گیرد. در ادامه همین ابتکارها در زمینه مناسبات مشترک بود که از حدود شش ماه پیش توافق به عمل آمد که سمیناری در باره “مسئله ملی در ایران”، سازمان داده شود. در جریان ساماندهیِ چنین سمیناری بود که نماینده حزب کومله کردستان ایران پیشنهاد داد که با توجه به آمادگی و استقبال تلویزیون این حزب برای میزبانی سمینار مورد نظر، بهتر است که سمینار شکل تلویزیونی به خود بگیرد. این پیشنهاد، با استقبال نمایندگان دیگر حزبها و سازمانهای عضو کمیته همکاری مواجه شد. ارزیابی مشترک در کمیته این بود که، از این طریق، بینندگان و شنوندگان بهمراتب بیشتری در جریان نقطه نظرهای مدعوین به سمینار قرار خواهند گرفت، و علاقمندان بیشتری شاهد زنده کوششهای این شش حزب و سازمان در یافتن راهِ برون رفت ایران از این معضل تاریخی خواهند بود. بدین ترتیب بود که عزم کمیته همکاری حزبها وسازمانهای سیاسی در هلند، بر سازماندهیِ این میزگرد تلویزیونی قرار گرفت.
این میزگرد تلویزیونی، روز یکشنبه سیام مهرماه (۲۱ اکتبر۲۰۱۲)، در استودیو تلویزیونی “روژه هه لات” برگزار شد که طی دو برنامه از این تلویزیون پخش شد. گردانندگی این برنامه بر عهده آقای طاهر برهون بود . شرکت کنندگان در این میزگرد آقایان: فریدون ابراهیمی از حزب توده ایران، کمال ارس از سازمانهای جبهه ملی ایران – اروپا، شاهو حسینی از حزب دمکرات کردستان ایران، بهزاد کریمی از سازمان فدائیان خلق ایران (اکثریت)، رئوف کعبی از سازمان اتحاد فدائیان خلق ایران، و سیامک (ابوبکر) مدرسی از حزب کومله کردستان ایران، در کلی ترین خطوط موضع حزبها و سازمانهای سیاسی خود را توضیح دادند، و به پرسشهای گرداننده سمینار و گاه نیز به برخی موضعگیریهای طرح شده از سوی دیگر شرکت کنندگان، پاسخ گفتند.»
http://www.tudehpartyiran.org/detail.asp?id=1782