تارنگاشت عدالت – دورۀ سوم

منبع: روسیه امروز
۲۹ نوامبر ۲۰۲۱

 

چین اوکرائین را به دادگاه لاهه می‌برد

 

پس از آن که گروهی از سرمایه‌گذاران چینی به دلیل نقض توافق‌نامه دوجانبه سرمایه‌گذاری [۲۵۰ میلیون دلاری] چین در اوکرائین علیه این کشور شکایت کردند، کی‌یف با جریمه مالی بالغ بر ۴٬۵ میلیارد دلار رو‌به‌رو است.

شرکت «هواپیمایی اسکای‌ریزون پکن» (Beijing Skyrizon Aviation) به همراه چندین سرمایه‌گذار چینی دیگر این درخواست را به دیوان دائمی داوری در لاهه تسلیم کرده است.

«اسکای‌ریزون»در «وی‌چت» اعلام کرد که شاکیان برای رفتار ناعادلانه اوکرائین با سرمایه‌گذاران چینی، که منجر به زیان قابل توجهی در اوکرائین و چین شده است، خواستار دریافت غرامت شده‌اند.

سرمایه‌گذاران چینی ادعا می‌کنند که مقامات اوکرائینی به‌طور مداوم اقدامات غیرقانونی را علیه این شرکت اجرا کرده‌اند و می گویند که آماده استفاده از همه ابزارهای قانونی ممکن برای دفاع از حقوق قانونی خود هستند.

در سال ۲۰۱۶، «اسکای‌ریزون» پیشنهاد خرید ۵۶ درصد از سهام در کارخانه «موتور سیچ» واقع در شهر زاپروژیا را، که یکی از تولیدکنندگان پیشرو موتور هواپیما و هلیکوپتر در جهان است، ارائه کرد. هدف از این معامله کمک به چین برای پر کردن شکاف در تولید موتور هواپیما و از سرگیری تولید در خود اوکرائین بود

طبق گزارش‌ها، شرکت «هواپیمایی اسکای‌ریزون پکن» با یک سرمایه‌گذاری ۲۵۰ میلیون دلاری در کارخانه‌های اوکرائین و راه‌اندازی یک کارخانه مونتاژ و خدمات در شهر چونگ‌کینگ در جونب – شرق چین موافقت کرده بود

در اوایل سال ۲۰۱۸، «سرویس امنیتی اوکرائین» با توجه به گزارشاتی پیرامون صدور تجهیزات «موتور سیچ» به چین، تحقیقات جنایی را درباره این معامله آغاز کرد. معاملات سهام «موتور سیچ» در بورس اوکرائین متوقف شد، و فهرست نام سهامداران توقیف شد. در نتیجه، توافق قبلی انجام نشد. بعلاوه، دادگاهی در اوکرائین ۴۱ درصد از سهام «موتور سیچ» را که تحت کنترل این شرکت چینی بود مسدود کرده است.

در ژانویه ۲۰۲۱، کی‌یف تحریم‌هایی را علیه سرمایه‌گذاران چینی اعمال کرد. این مجازات‌ها شامل مسدود کردن دارایی‌ها، کاهش عملیات تجاری، توقف بخشی یا کامل ترانزیت منابع، و پروازها و حمل‌و‌نقل از طریق خاک اوکرائین می‌شود.

در ماه مارس، دادگاهی در کیف کل دارایی‌ها و تمام سهام شرکت هوا – فضا را توقیف کرد. گزارش شده است که این شرکت به یک نهاد دولتی مسئول مدیریت دارایی‌های به دست آمده از طریق فساد و سایر جرایم منتقل شده است. چندی بعد، ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکرائین، فرمانی را برای ملی کردن «موتور سیچ» امضا کرد.

بر اساس بیانیه‌ای که «اسکای‌ریزون چین» در ژانویه منتشر کرد، این شرکت بمثابه سهامدار «موتور سیچ» به‌طور غیرقانونی از حقوق قانونی محروم شد و در نتیحه، مدت کوتاهی پس از اعمال تحریم‌ها متحمل زیان اقتصادی هنگفتی شد.

https://www.rt.com/business/541603-china-sues-ukraine-hague-court/

پیوند کوتاه: https://tinyurl.com/2w2apd3s