کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بینالمللی پول، این ماه از چین خواست به بازگشایی اقتصاد خود ادامه دهد. جورجیوا گفت: «آنچه که بسیار مهم است این است که چین در مسیر خود باقی بماند، نه اینکه از آن عقبنشینی کند.». وی گفت: «اگر آنها در مسیر خود باقی بمانند، تا اواسط سال یا در همان حدود، چین به یک کمک کننده مثبت به میانگین رشد جهانی مبدل خواهد شد.»
تارنگاشت عدالت – دورۀ سوم
منبع: نیوز کلیک
۱۷ ژانویه ۲۰۲۳
تولید ناخالص داخلی چین در سال ۲۰۲۲ به ۳ درصد- دومین پایینترین میزان در ۵۰ سال اخیر، کاهش یافت
این پایینتر رشد اقتصاد چین از زمان ثبت ۲٫۳ درصد تولید ناخالص داخلی در سال ۱۹۷۴ است.
پکن – بر اساس دادههای رسمی که در روز سهشنبه در اینجا منتشر شد، اقتصاد چین که به شدت تحت تأثیر سیاست صفر کووید و رکود در بازار املاک و مستغلات قرار گرفت، در سال ۲۰۲۲ به ۳ درصد کاهش یافت و دومین پایینترین نرخ رشد خود را در ۵۰ سال اخیر در دومین اقتصاد بزرگ جهان ثبت کرد.
«اداره ملی آمار» () اعلام کرد که تولید ناخالص داخلی سالانه چین در سال ۲۰۲۲ به ۲۱٫۰۲ تریلیون یوان (۱۷٫۹۴ تریلیون دلار) رسید، که کمتر از هدف رسمی ۵٫۵ درصد است.
NBS
این سرعت آهسته عمدتاً به اجرای سختگیرانه سیاست صفر کووید که به قرنطینههای ادواری انجامید، و شدت عمل حزب کمونیست حاکم علیه شرکتهای بزرگ صنعتی، بعلاوه بحران طولانی املاک و مستغلات نسبت داده شد.
این پایینترین رشد اقتصاد چین از زمان ثبت ۲٫۳ درصد تولید ناخالص داخلی در سال ۱۹۷۴ است.
به طور قابل توجهی، تولید ناخالص داخلی چین بر حسب دلار از ۱۸ تریلیون دلار در سال ۲۰۲۱ به ۱۷۴ تریلیون دلار در سال گذشته کاهش یافت، که عمدتاً به دلیل افزایش شدید ارزش دلار در برابر یوان در سال ۲۰۲۲ بود.
بر حسب یوان، ارزش اقتصاد چین در سال گذشته ۱۲۱٫۰۳ تریلیون یوان ، در مقایسه با رقم ۱۱۴٫۳۷ تریلیون یوان در سال ۲۰۲۱ بود.
رشد تولید ناخالص داخلی در سه ماهه چهارم نسبت به دوره مشابه در سال پیش ۲٫۹ درصد بود، که در مقایسه با ۳٫۹ درصد در سه ماهه سوم، به دلیل قرنطینههای مکرر مراکز مختلف شهری، از جمله مراکز صنعتی و تجاری بزرگ مانند شانگهای، به شدت آسیب دید.
تولید صنعتی که یک شاخص مهم اقتصادی است، در سال ۲۰۲۲ نسبت به دوره مشابه سال پیش ۳٫۶ درصد و در دسامبر ۱٫۳ درصد افزایش یافت.
در سال ۲۰۲۲، سرمایهگذاری در داراییهای ثابت چین ۵٫۱ درصد افزایش یافت.
«اداره ملی آمار» گفت «علیرغم عملکرد اقتصادی رویهمرفته باثبات»، شالوده بهبود اقتصادی همچنان «بیثبات» است.
کشور به طور جامع اصلاحات و گشایش را تعمیق خواهد داد و بر تقویت اعتماد بازار برای ارتقای رونق اقتصاد جهت احیای اقتصاد تمرکز خواهد نمود.
رشد سالانه تولید ناخالص داخلی ۳ درصد در سال گذشته نسبت به ۸٫۴ درصد در سال ۲۰۲۱، نشان دهنده کاهش شدیدی است که ناشی از مجموعهای از عوامل، عمدتاً بستن چین به روی جهان خارج به دلیل سیاست کووید صفر بود.
چین برای سال گذشته رشد اقتصادی متوسطی را در حدود ۵٫۵ درصد تعیین کرده بود، اما به دلیل تأثیر ویروس کرونا دست نیافتنی باقی ماند.
در عین حال، نرخ بیکاری شهری در ماه دسامبر به ۵٫۵ درصد رسید که نسبت به ۵٫۷ درصد در نوامبر کاهش یافت؛ براساس گزارشها، در چین از هر ۵ نفر یک نفر بیکار است.
اما بر اساس دادههای «اداره ملی آمار» ، بازار کار چین در سال ۲۰۲۲ به طور کلی ثابت ماند.
دادهها نشان میدهند که در سال گذشته در مجموع ۱۲٫۰۶ میلیون شغل جدید شهری در سال گذشته ایجاد شد، که بیش از هدف سالانه ۱۱ میلیون است.
کانگ یی رئیس «اداره ملی آمار» پس از انتشار این دادهها به رسانهها گفت: «اقتصاد ملی علیرغم فشارهای نزولی به رشد خود ادامه داد، تولید اقتصادی به سطح جدیدی رسید، اشتغال و قیمتها به طور کلی ثابت ماند، زندگی مردم به طور مداوم بهبود یافت، دستاوردهای جدید در توسعه با کیفیت بالا حاصل شد، و توسعه اقتصادی و اجتماعی رویهمرفته باثبات و سالم بود.»
کانگ گفت، با این حال، شالوده بهبود اقتصاد داخلی محکم نیست زیرا وضعیت بینالمللی هنوز پیچیده و سخت است، و در عین حال فشار سه گانه داخلی از انقباض تقاضا، شوک عرضه و تضعیف انتظارات همچنان پدیدار میشود.
او گفت که چین امسال ثبات اقتصادی را اولویت اصلی خود قرار خواهد داد و در حالیکه ثبات را تضمین میکند، پیشرفت را دنبال خواهد کرد.
کُندی نگرانکننده اقتصاد زمانی فرارسید که شی جینپینگ رئیسجمهور چین، سومین دوره بیسابقه ریاست جمهورری خود را در پایان سال گذشته پس از انتخاب مجدد بوسیله کنگره حزب حاکم کمونیست چین که هر پنج سال یک بار برگزار میشود، آغاز کرد.
علاوه بر سیاست صفر کووید که دولت او در ماه جاری به طور کامل لغو کرد و چین را برای نخستین بار در سه سال گذشته به روی دنیای خارج باز کرد، دلایل دیگری از جمله رکود در بازار املاک و مستغلات و شدت عمل نسبت به شرکتهای تجاری بزرگ، مانند علی بابا، عامل نزول اقتصاد تلقی میشوند.
کریستالینا جورجیوا، رئیس صندوق بینالمللی پول، این ماه از چین خواست به بازگشایی اقتصاد خود ادامه دهد.
جورجیوا گفت: «آنچه که بسیار مهم است این است که چین در مسیر خود باقی بماند، نه اینکه از آن عقبنشینی کند.».
https://www.newsclick.in/chinas-gdp-sinks-3-2022-second-lowest-50-years
پیوند کوتاه: https://tinyurl.com/2wpnhcrp