تارنگاشت عدالت – دورۀ سوم

منبع: الجزیره
۹ دسامبر ۲۰۲۲

واشنگتن مسکو را به ارائه «سطح بی‌سابقه‌ای از پشتیبانی نظامی و فنی» به تهران متهم می‌کند

 

 

ایالات متحده روسیه را به ارائه کمک‌های نظامی پیشرفته به ایران، از جمله سامانه‌های دفاع هوایی متهم کرده است، و با استفاده روسیه از پهپادهای ایرانی برای حمله به هدف‌ها در اوکرایین، نسبت به تعمیق روابط دفاعی بین مسکو و تهران هشدار داده است.

جان کربی، سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید با استناد به ارزیابی‌های اطلاعاتی آمریکا درباره این اتهامات، گفت که روسیه «با ارائه سطح بی‌سابقه‌ای از حمایت نظامی و فنی به ایران، روابط آن‌ها را به یک مشارکت دفاعی تمام عیار تبدیل می‌کند.»

واشنگتن پیش از این همکاری امنیتی ایران و روسیه را محکوم کرده بود، اما در روز جمعه روابط گسترده‌ای را توصیف نمود که شامل تجهیزاتی مانند هلیکوپتر و هواپیماهای جنگنده، و هم‌چنین پهپاد می‌شود؛ موضوع پهپادها به تحریم‌های جدید آمریکا منجر شد.

کربی گفت که روسیه و ایران در حال بررسی راه‌اندازی خط مونتاژ پهپاد در روسیه برای درگیری اوکرایین هستند، و روسیه در حال آموزش خلبانان ایرانی برای جنگنده‌های سوخو اس.یو-۳۵ است و ایران احتمالاً ظرف یک سال این هواپیما را تحویل خواهد گرفت.

کربی گفت: «این جنگنده‌ها نیروی هوایی ایران را نسبت به همسایگان منطقه‌ای آن به‌طور چشمگیری تقویت خواهند کرد.»

قدرت‌های غربی ایران را متهم کرده‌اند که برای جنگ روسیه در اوکرایین، هواپیماهای بدون سرنشین به روسیه می‌دهد، که بوسیله روسیه برای کسب برتری در جنگ خونین و ضربه زدن به زسرساخت‌های اوکرایین بکار گرفته می‌شوند.

کربی گفت که ایالات متحده سه نهاد مستقر در روسیه را که در «خرید و استفاده از پهپادهای ایرانی» فعال هستند، تحریم خواهد کرد.»

این تحریم‌ها شامل نیروهای هوافضای روسیه، «۹۲۴-مین مرکز دولتی برای هوانوردی بدون سرنشین» و «فرماندهی هوانوردی حمل و نقل نظامی» می‌شود.»

آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا در بیانیه‌ای درباره تحریم‌ها گفت: «ایالات متحده به استفاده از هر ابزاری که در اختیار دارد برای ایجاد اختلال در این نقل و انتقالات، و تحمیل عواقب بر افرادی که در این فعالیت‌ها مشغول هستند، ادامه خواهد داد.»

ماه گذشته، تهران اعتراف کرد که پهپادهای خود را به روسیه فرستاده است، اما تاکید کرد که این پهپادها پیش از حمله مسکو به اوکرایین تأمین شدند.

کربی گفت که ایالات متحده هم‌چنین معتقد است ایران در حال بررسی فروش «صدها موشک بالستیک» به روسیه است.

«معاملات کثیف»
جیمز کلورلی، وزیر خارجه بریتانیا، «معاملات کثیف» بین مسکو و تهران را هدف قرار داد و در بیانیه‌ای گفت که ایران در ازای «حمایت نظامی و فنی» مسکو، هواپیماهای بدون سرنشین به روسیه فرستاده است.

کلورلی گفت: این «خطری را که برای شرکای ما در خاورمیانه و امنیت بین‌المللی وجود دارد افزایش می‌دهد» و قول داد که «بریتانیا به افشای این اتحادِ از روی ناچاری ادامه خواهد داد و هر دو کشور را پاسخگو قرار خواهد داد.»

مسکو به نوبه خود غرب را متهم کرده است که به اوکرایین تسلیحاتی را می‌دهد که نهایتاً به دست بازیگران بد، نه تنها در اروپا، بلکه در آفریقا و خاورمیانه، می‌رسند.

واسیلی نبنزیا، سفیر روسیه در سازمان ملل متحد، به اظهارات اخیر محمدو بوهاری، رئیس‌جمهور نیجریه، اشاره کرد که گفته بود تسلیحات و جنگجویان از اوکرایین به سمت منطقه دریاچه چاد می‌روند و به گروه‌های خشونت‌آمیز کمک می‌کنند.

کریستن سالومی، خبرنگار الجزیره گفت، باربارا وودوارد، سفیر بریتانیا در سازمان ملل، مستقیماً به ادعاهای نبنزیا که پیش از نشست شورای امنیت سازمان ملل در روز جمعه مطرح شد، نپرداخت، اما اظهار داشت که اوکرایین حق دارد از خود در برابر روسیه دفاع کند.

سالومی در گزارش از مقر سازمان ملل در نیویورک سفیر انگلیس افزود: « انگلیس معتقد است که خرید تسلیحات از ایران مغایر با توافقات بین‌المللی است و فراتر از پهپادها، روسیه در حال تلاش برای دریافت موشک‌های بالستیک از ایران و هم‌چنین تلاش برای معامله با کشورهایی مانند کره شمالی است.»

https://www.aljazeera.com/news/2022/12/9/us-warns-of-expanding-russia-iran-defence-partnership

پیوند کوتاه: https://tinyurl.com/mrx96cej